ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Τραγωδία στο Αφγανιστάν: Κατολίσθηση "έπνιξε" ολόκληρο χωριό - 350 νεκροί, πάνω από 2.100 αγνοούμενοι

Τραγωδία στο Αφγανιστάν: Κατολίσθηση `έπνιξε` ολόκληρο χωριό - 350 νεκροί, πάνω από 2.100 αγνοούμενοι

Περισσότεροι από 2.100 είναι οι αγνοούμενοι, ενώ τουλάχιστον 350 οι νεκροί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στην επαρχία Μπανταχσάν, στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, εξαιτίας μιας κατολίσθησης που σημειώθηκε έπειτα από καταρρακτώδεις βροχές, δήλωσε ο Ναβίντ Φεροτάν, ο εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη.

Όπως ανακοίνωσε η αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν (UNAMA), τουλάχιστον 350 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ από την καταστροφή ενδέχεται να εκτοπιστούν πολλοί άνθρωποι.



Στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε, διευκρινίστηκε ότι οι υπηρεσίες του ΟΗΕ συνεργάζονται με τις τοπικές αρχές για τη διάσωση όσων έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια.

Νωρίτερα ο Μοχαμάντ Μπάινταρ, ο αναπληρωτής κυβερνήτης της ορεινής επαρχίας αυτής είχε δηλώσει: "Διακόσιοι πενήντα με 400 άνθρωποι αγνοούνται. Η κατολίσθηση σημειώθηκε εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που πλήττουν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες από τις οποίες έχουν καταστραφεί 350 με 400 σπίτια", σύμφωνα με τον ίδιο.

Κυβερνήτης επαρχίας: "Δεν έχουμε αρκετά φτυάρια, χρειαζόμαστε περισσότερο εξοπλισμό"

"Η κατολίσθηση κατέστρεψε σχεδόν ολόκληρο το χωριό Αμπ-ε- Χοσκ στην περιοχή Άργκου σήμερα το απόγευμα", είπε ο Φαζλουντίν Άγιαρ, ο διοικητής της αστυνομίας της Μπανταχσάν.

"Περίπου 250 οικογένειες επλήγησαν", επεσήμανε από την πλευρά του ο διευθυντής της αφγανικής υπηρεσίας διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων, Μοχαμάντ Ντάιμ Κάκαρ και τόνισε πως έχουν διανεμηθεί τρόφιμα στους πληγέντες. Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους, ανακοινώθηκε ότι περίπου 400 άνθρωποι κατάφεραν να διασωθούν.

Την προηγούμενη εβδομάδα περίπου 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 7.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των πλημμύρων σε τέσσερις νότιες επαρχίες του Αφγανιστάν.


πηγη:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου