ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Ζοτς, Ράτζα και Τζάμσι αποθεώνουν τον Γκάλη

Τρεις κορυφαίες προσωπικότητες του μπάσκετ παγκοσμίως, βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν τον Νίκο Γκάλη και μιλούν στο Contra.gr για τις αναμνήσεις τους από την εποχή που μεγαλούργησε. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Ντόρον Τζάμσι και ο Ντίνο Ράτζα θυμούνται και εξιστορούν...



Ζέλικο Ομπράντοβιτς

"Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ο Γκάλης ήταν ένας μεγάλος παίκτης που παρακίνησε εκατομμύρια παιδιά να παίξουν μπάσκετ. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Σημάδεψε μία μπασκετική γενιά και άφησε έντονο το στίγμα του.

Σαφώς και σήμερα θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστικός. Στο καλό μπάσκετ χωρούν όλοι οι καλοί παίκτες. Και ο Γκάλης δεν ήταν απλά καλός, ήταν πολύ μεγάλος παίκτης. Ανετα θα ξεχώριζε και σήμερα".

Θυμηθείτε τι είχε πει ο Ομπράντοβιτς σε παλαιότερη συνέντευξή του στο Contra.gr για τον Νίκο Γκάλη και τι δηλώνει για τη σύγκρισή του με τον Δημήτρη Διαμαντίδη... (δείτε στο 5'10"):

 
Ομπράντοβιτς-Ιτούδης TV interview @ Contra... από contratv

Δείτε ακόμη: Όταν ο Γκάλης συνάντησε τον Ομπράντοβιτς

Γάνδη, 7 Απριλίου 1988. Όταν ο Ομπράντοβιτς συνάντησε τον Γκάλη... Θυμηθείτε το παιχνίδι στο οποίο ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού αντιμετώπισε ως παίκτης, τον "θρύλο" του ελληνικού μπάσκετ:


Obradovic vs Galis (Partizan - Aris 105-93_Gandi) από citrusblack83

Ντορόν Τζάμσι

"Ξέρεις, τις τελευταίες ημέρες δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Πίστευα ότι θα τον αντιμετωπίσω και πάλι μέσα στο γήπεδο και ότι θα μου έβαζε πάλι 35 πόντους. Μόλις χθες συνειδητοποίησα ότι δεν θα παίξουμε. Και στο σημερινό μπάσκετ θα έπαιζε το ίδιο καλά.

Στα μάτια μου αυτή που πραγματικά εξυψώθηκε ήταν η Ελλάδα. Και σήμερα που η χώρα σας αντιμετωπίζει αυτή την πολύ μεγάλη οικονομική κρίση το να γίνεται εδώ αυτή η εκδήλωση είναι πολύ σημαντικό. Ο Γκάλης βοήθησε αποφασιστικά την Ελλάδα και το ελληνικό μπάσκετ".


Ο Ντόρον Τζάμσι στο Contra.gr από contratv


Ο Ντόρον Τζάμσι στο Contra.gr (2) από contratv

Ντίνο Ράτζα

"Ο άνθρωπος άλλαξε όλη τη μοίρα του ελληνικού μπάσκετ μαζί με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Ερχόσουν εδώ και πραγματικά δεινοπαθούσες για να νικήσεις. Ξέρεις, θυμάμαι με μεγάλη νοσταλγία αυτές τις στιγμές.

Δεν θέλω να ακουστώ σαν το γέρο που συνέχεια παραπονιέται αλλά τέτοιο ταλέντο σαν του Γκάλη, του Γιαννάκη, του Κούκοτς και των άλλων μεγάλων δεν υπάρχει σήμερα. Οι παίκτες σήμερα είναι καλύτερα προπονημένοι αλλά όχι τόσο ταλαντούχοι".


πηγη:www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου