ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Αντώνης Κανάκης: "Λίγο με ενδιαφέρει η επιλογή 'φυτό ή θάνατος'"


Λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα του "Ράδιο Αρβύλα", ο Αντώνης Κανάκης βάζει τα δικά του όρια στη σάτιρα, μιλά για την πολιτική ενώ αποκαλύπτει το αν έχει ανήκει κι αυτός στους "κλέφτες του κράτους".
Έχοντας τα τελευταία χρόνια τα ηνία μιας καθαρά σατυρικής εκπομπής, του "Ράδιο Αρβύλα", ο Αντώνης Κανάκης μιλά για την πολιτική και την τηλεόραση και εξηγεί στην εφημερίδα "Βήμα" το αν τελικά η σάτιρα ευνοείται από την κρίση ή αν γίνεται δυσκολότερη.
"Και τα δύο νομίζω. Ευνοείται γιατί οι αφορμές και η ανάγκη του κόσμου για αυτήν αυξάνονται, δυσκολεύει γιατί διαχειρίζεται μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση", τονίζει, ενώ συμπληρώνει πως ο τρόπος σκέψης του λόγω αυτής της κατάστασης αλλάζει συνεχώς.

"Αν θέλουμε να είμαστε εντάξει με τον εαυτό μας, δεν έχουμε καμία διάθεση να ασχοληθούμε καν με την Χρυσή Αυγή"

Τα όρια της πλάκας πάντως είναι πολύ λεπτά, το ξέρει καλά και ο ίδιος. Μιλώντας για την φάρσα που έκαναν τα παιδιά της Συντέλειας στη Λιάνα Κανέλλη, ο Αντώνης απαντά στο αν θα έκανε κάτι παρόμοιο. " Είμαι ένας άνθρωπος που μπορώ να αντιμετωπίσω σχεδόν τα πάντα χιουμοριστικά. Αν μπορούσα, ακόμη και τον ίδιο μου το θάνατο από ένα τραγικό δυστύχημα θα τον διακωμωδούσα.  Εγώ όμως θα το έκανα αυτό, το ίδιο δηλαδή το θύμα του δυστυχήματος", λέει, τονίζοντας ότι ο μόνος που δικαιούται να κάνει πλάκα σε ένα θύμα (σχετική με αυτό που έκανε) είναι το ίδιο το θύμα." Από την άλλη όμως δε χρειάζεται να κρεμάσουμε τα παιδιά της Συντέλειας. Ήταν μια παράξενη στιγμή και γι' αυτούς και ζήτησαν ειλικρινά -πιστεύω- συγνώμη".
Ο Αντώνης Κανάκης πάντως παραδέχεται δημόσια ότι τον έχει απασχολήσει ιδιαιτέρως το φαινόμενο "Χρυσή Αυγή"  και το κατά πόσο είναι επικίνδυνο να το σατιρίζει στην εκπομπή του. "Αν θέλουμε να είμαστε εντάξει με τον εαυτό μας, δεν έχουμε καμία διάθεση να ασχοληθούμε καν. Αν θέλουμε να είμαστε εντάξει με τη δουλειά μας μάλλον πρέπει να ασχοληθούμε", λέει, ενώ τονίζει πως ακόμα και σήμερα είναι αναποφάσιστος και προβληματισμένος για το θέμα.

"Το κράτος έχει κατακλέψει και εμένα και ένα σωρό άλλους πολίτες και ελεύθερους επαγγελματίες"

Όσο για τα προσωπικά πολιτικά του πιστεύω και το αν είναι μνημονιακός ή αντιμνημονιακός, ο παρουσιαστής απαντά πώς δεν ανήκει σε καμία από τις δύο κατηγορίες. "Λίγο με ενδιαφέρει η επιλογή "φυτό ή θάνατος". Να με κρατήσουν δηλαδή στη ζωή με μηχανικά μέσα σε μορφή φυτού ή να χάσω τη ζωή μου, γιατί παρομοιάζοντας  το με μια κατάσταση  υγείας κάπως έτσι είναι το δίλημμα αυτό".
Ο Αντώνης Κανάκης έχει κλέψει ποτέ το κράτος; Όπως λέει, εδώ και πολλά χρόνια προσπαθεί να είναι τυπικός απέναντι σε αυτό. "Λέω 'προσπαθώ' γιατί σε αυτό το τρελοκομείο που ζούμε πολλές φορές θέλεις να είσαι νόμιμος και απλά δεν στο επιτρέπουν οι ίδιοι οι μηχανισμοί", λέει, ενώ τονίζει πως το κράτος έχει κατακλέψει τόσο εκείνον, όσο και άλλους πολίτες και ελεύθερους επαγγελματίες και συνεχίζει να το κάνει.

Πηγή: Εφημερίδα "Το Βήμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου