ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ο Fabian Oefner είναι ο πιο nerd φωτογράφος

Περίεργα υλικά, μαγνήτες, αισθητήρες ήχου, ηλεκτρονικά, σαπουνόφουσκες και αλεύρι, στα χέρια του ενός nerd, δίνουν τις πιο εντυπωσιακές εικόνες που είδες ποτέ

 
Από εδώ ο κύριος Fabian Oefner. Επαγγελματίας φωτογράφος που ζει και εργάζεται στην Ελβετία. Μην περιμένεις, όμως, από το φακό του πορτρέτα ή πλαγιές στις χιονισμένες Άλπεις. Βλέπεις, η μούρλα του έχει να κάνει με την τεχνολογία, την επιστήμη.
Ας σταθούμε λίγο σε αυτό. Ο Oefner στήνει κάτι ευφάνταστες διατάξεις με αισθητήρες, ηλεκτρονικά, αεροβόλα πιστόλια, γύψινα μοντέλα και άλλα περίεργα υλικά προκειμένου να δημιουργήσει και καταγράψει το θέμα του.
Που βρίσκει τις ιδέες; Ξοδεύει άλλες τόσες ώρες μελετώντας επιστημονικά φαινόμενα.
Πάρε για παράδειγμα το τελευταίο του project με τίτλο Millefiori. Αυτό που βλέπεις είναι μια μικρή ποσότητα ενός υλικού που λέγεται σιδηρομαγνητικό. Όταν είναι μόνο του μοιάζει με μαύρο λάδι και  αν βρεθεί πάνω σε έναν ισχυρό μαγνήτη έχει τη μικρότερη δυνατή επιφάνεια γιατί ο μαγνήτης έλκει τα σωματίδια στο υγρό.
Ο Oefner, λοιπόν, σκέφτηκε το εξής. Να βάλει χρώματα σε αυτή την κατά τα άλλα μαύρη κιλήδα με μία ένεση. Τα μαύρα κανάλια της φωτογραφίας σχηματίζονται καθώς το υλικό έλκεται από το μαγνήτη και προσπαθεί να συγκεντρωθεί ξανά στο κέντρο.



Ενα από τα μυστικά του Oefner είναι η αλλοίωση της πραγματικότητας. Συνήθως του χρόνου. Ναι, καλά τα χρώματα, ο φωτισμός και η εστίαση αλλά με τις διατάξεις που σχεδιάζει μπορεί να καταγράφει φαινόμενα που διαρκούν ελάχιστα όπως η διάτρηση ενός κουτιού αλουμινίου από μια σφαίρα, η κίνηση χρωματιστών κόκκων πάνω σε ένα ηχεία.
Αλλά και του μεγέθους. Οι κηλίδες στο Millefiori έχουν μέγεθος ενός μικρού νομίσματος.
Αυτά. Να ενημερώνεσαι για τις δουλειές του εδώ!

Dancing Colors

Χρωματιστοί κόκκοι άλατος πάνω σε μια μεμβράνη που έχει στερεωθεί σε ηχείο



Nebulae

Θυμάσαι εκείνο το φακό με τις οπτικές ίνες που παίζαμε μικροί; Αυτό



Vanishing beauty

Κοινό αλεύρι σε κοινό μπαλόνι



Hatch

Θραύσματα από γύψινα μοντέλα αυτοκινήτων



Shootout

Κουτάκια γνωστής μάρκας αναψυκτικού και βλήμα από αεροβόλο όπλο


Iridient

Σαπουνόφουσκες. Σκέτες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου