ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να φοράτε σορτς στο αεροπλάνο

 


Το καλοκαίρι πλησιάζει και ήρθε η ώρα να ντυθούμε όλοι μας πιο ανάλαφρα, κατεβάζοντας τα καλοκαιρινά μας ρούχα από τις ντουλάπες. Καθώς ο υδράργυρος ανεβαίνει σταδιακά, αρκετοί φοράνε ήδη σορτς και κοντομάνικα μπλουζάκια, ενώ οι γυναίκες επιλέγουν συνήθως τα λινά φορέματα.

Μπορεί η επιλογή ενός σορτς να θεωρείται ως μια πρακτική λύση προκειμένου να νιώθουμε μεγαλύτερη άνεση και να περιορίσουμε την υπερβολική ζέστη και, συνεπώς, τον ιδρώτα ωστόσο, ενδέχεται το συγκεκριμένο ρούχο να μην είναι το κατάλληλο, όσον αφορά τις πτήσεις με αεροπλάνο.


Ένας αεροσυνοδός εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να φοράμε ποτέ σορτς μέσα στο αεροπλάνο, αλλά και τι πρέπει να προσέχουμε στην επόμενη πτήση μας.

Μέσω ενός βίντεο που ανέβασε στο Tik Tok, o αεροσυνοδός Tommy Cimato αναφέρει συγκεκριμένα: «Μη φοράς ή προσπάθησε να μη φοράς σορτς όταν είσαι στο αεροπλάνο.

Είναι το ίδιο πράγμα με το παράθυρο, ποτέ δεν ξέρεις πόσο καθαρό θα είναι, οπότε αν φοράς παντελόνι, θα εκτεθείς σε λιγότερα μικρόβια». Έτσι, σε περίπτωση που θέλετε να προστατευτείτε από τα μικρόβια και να μην ακουμπά το δέρμα σας στο ύφασμα του καθίσματος, τότε, η πιο ασφαλής επιλογή είναι ένα μακρύ παντελόνι.

Παράλληλα, ο αεροσυνοδός παρείχε περαιτέρω συμβουλές για όλους τους επιβάτες. «Μην αγγίζετε το καζανάκι της τουαλέτας με γυμνά χέρια, καθώς είναι πολύ ανθυγιεινό», τόνισε, ενώ πρόσθεσε πόσο σημαντικό είναι να πίνουν οι επιβάτες νερό, ώστε να μείνουν ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια της πτήσης.


Σχετικά με όσους επιβάτες κοιμούνται, ακουμπώντας το κεφάλι τους στο παράθυρο του αεροπλάνου, ο αεροσυνοδός είναι κάθετα αντίθετος: «Μην κοιμάσαι ακουμπώντας το κεφάλι σου στο παράθυρο. Δεν είσαι ο μόνος που θα το κάνει και δεν ξέρεις πόσοι άνθρωποι ή παιδιά έχουν σκουπίσει τα χέρια τους ή άλλα πράγματα στο παράθυρο του αεροπλάνου».

Τέλος, αναφέρει ότι οι επιβάτες πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τους αεροσυνοδούς σε περίπτωση που αισθανθούν αδιαθεσία: «Μην φοβάστε να ενημερώσετε τον/την αεροσυνοδό εάν αισθάνεστε άρρωστος. Επομένως, εάν χρειάζεστε φαγητό, νερό ή μια ειδική σακούλα σε περίπτωση που νιώσετε αδιαθεσία, μη διστάσετε να μας ενημερώσετε».

Πηγή:www.newsit.gr

Μαγειρίτσα κοκκινιστή: Μια άλλη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 


Μεγάλο Σάββατο και σε (σχεδόν) όλα τα σπίτια, έχουν ξεκινήσει οι ετοιμασίες για το αρνί, το κοκορέτσι και φυσικά τη μαγειρίτσα.

Μαγειρίτσα: σούπα με χορταρικά, σκυκωταριά, εντεράκια και αυγολέμονο. Αρέσει σε όλους; Όχι. Γι’ αυτό, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πέρα από τη συνταγή για την παραδοσιακή μαγειρίτσα ή τη μαγειρίτσα vegan με μανιτάρια, έχει ακόμη μια: μαγειρίτσα κοκκινιστή! Εδώ απουσιάζει το αυγολέμονο και «μπαίνουν» τα πομοντόρια.


Τα υλικά είναι πάνω κάτω τα ίδια, αλλά θα χρειαστείτε επίσης πράσο, κρασί λευκό, ανάμεικτα χόρτα (λάπαθα-σέσκουλα-μυρώνια), άγρια μικρά σπαράγγια και φυσικά πομοντόρια. 

Υλικά για κοκκινιστή μαγειρίτσα 8 μερίδων

  • 1 συκωταριά από μικρό κατσίκι ή αρνί

  • 1 αντεριά από μικρό κατσίκι ή αρνί

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο

  • 1 ματσ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 πράσο ψιλοκομμένο

  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί

  • 1 kg ανάμεικτα χόρτα (λάπαθα-σέσκουλα-μυρώνια: πλυμένα-στραγγισμένα και ψιλοκομμένα)

  • 1 ματσ. άγρια μικρά σπαράγγια

  • 1 συσκ. πομοντόρια ψιλοκομμένα

  • Αλάτι

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 1/3 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο

  • 1/3 ματσ. δυόσμο ψιλοκομμένο

Η εκτέλεση 

Καθαρίζουμε τη συκωταριά και τη ζεματάμε σε νερό που βράζει για λίγα λεπτά.

Στραγγίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει και μετά τη χοντροκόβουμε σε κομμάτια.

Για τα εντεράκια, τα καθαρίζουμε γυρνώντας τα μέσα έξω με ένα στυλό ή μολύβι, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μπολ, στύβουμε 1 λεμόνι και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να ασπρίσουν. Έπειτα τα ξεπλένουμε καλά και πιάνοντας 2-3 άντερα τα πλέκουμε σε λεπτή κοτσίδα. Τα ζεματάμε για λίγα λεπτά σε βραστό νερό και τα στραγγίζουμε. Αφού κρυώσουν, τα κόβουμε σε πολύ ψιλά κομμάτια. 

Χοντροκόβουμε τα χόρτα και τα ζεματάμε για 2-3΄σε βραστό νερό.

Τα στραγγίζουμε.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.

Τα αφήνουμε να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά για 5-6΄να γίνουν διάφανα.

Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο.

Αφήνουμε να μαραθούν για 2-3΄.

Προσθέτουμε τα εντεράκια και τη συκωταριά.

Τα ροδίζουμε για 3-4΄και τα σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.

Προσθέτουμε τα πομοντόρια και τα σπάμε πιέζοντας με την κουτάλα.

Συμπληρώνουμε με λίγο νερό ίσα που να μισοσκεπάζονται τα υλικά. Σιγοβράζουμε για 15΄.

Ρίχνουμε τα χόρτα και τα σπαράγγια.

Βράζουμε για επιπλέον 15΄ μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι προς το τέλος και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

Ιδανικά σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στο argiro.gr.

Πηγή:www.newsit.gr


Πάρις Καρβουνόπουλος: Έπαθε εγκεφαλικό ο δημοσιογράφος και μεταφέρεται από την Πάρο στην Αθήνα

 


Σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του έχει ο δημοσιογράφοςΠάρις Καρβουνόπουλος, ο οποίος έπαθε σύμφωνα με τις ενδείξεις αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Συγκεκριμένα, ο Πάρις Καρβουνόπουλος όπως εκτιμούν οι γιατροί υπέστη αγγειακό επεισόδιο και κρίθηκε ότι πρέπει να μεταφερθεί στην Αθήνα από την Πάρο όπου βρισκόταν.


Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι θα μεταφερθεί με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων το σχέδιο άλλαξε. Στο νησί μεταβαίνει αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να γίνει με ασφάλεια η αεροδιακομιδή.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986 και από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Πηγή:www.newsit.gr