ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Γιατί οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα χταπόδια είναι στην πραγματικότητα εξωγήινοι



Συνήθως όταν ακούμε ιστορίες από κάποιον που ισχυρίζεται ότι οι εξωγήινοι υπάρχουν και στη Γη, αυτό το άτομο τελικά αποδεικνύεται θεωρητικός συνωμοσίας ή χρήστης του Youtube που ανεβάζει σχετικά βίντεο για να προσελκύσει κόσμο.
Μια ομάδα επιστημόνων από όλο τον κόσμο δημοσίευσε μια μελέτη με θεωρίες για την ύπαρξη ενός είδους εξωγήινων που πραγματικά ζουν στη Γη. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Science Directστοχεύοντας να απαντήσει στο ερώτημα της προέλευσης μιας νέας ζωής στη Γη.
Οι ερευνητές παρουσιάζουν μια σειρά από εξηγήσεις και συζητούν τα συμπεράσματά τους, αλλά μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση είναι η πρότασή τους ότι τα κεφαλόποδα (καλαμάρι, χταπόδι και σουπιά), μπορεί να προήλθαν από άλλο πλανήτη, εκτός της Γης.
«Το γονιδίωμα του χταποδιού δείχνει ένα κλιμακωτό επίπεδο πολυπλοκότητας με 33,000 γονίδια που κωδικοποιούν την πρωτεΐνη που είναι περισσότερη από αυτή που υπάρχει στον homo sapiens», γράφουν οι επιστήμονες. Οι επιστήμονες πιθανολογούν ότι τα κεφαλόποδα που βλέπουμε σήμερα είναι οι απόγονοι πλασμάτων που έφτασαν στη Γη, κατεψυγμένα σε έναν παγωμένο κομήτη.
«Ο μεγάλος εγκέφαλος του χταποδιού και το σύνθετο νευρικό σύστημα, τα μάτια σαν κάμερα, τα εύκαμπτα σώματα και η ικανότητα να αλλάζουν χρώμα και σχήμα είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που εμφανίζονται ξαφνικά στο προσκήνιο. Αυτό το σπουδαίο βήμα προς τα μπροστά όσον αφορά την πολυπλοκότητα, συνέβη λόγω του “συντηρημένου καλαμαριού και των αυγών του χταποδιού”», γράφουν οι επιστήμονες.
Ωστόσο, το να αποδείξουν ότι αυτό το σενάριο μοιάζει απίθανο και το να απομονώνουν μια ομάδα ζώων ως σπάνια είδη που προέρχονται από το...διάστημα, αποτελεί μια μεγαλύτερη πρόκληση. Παρόλα αυτά, είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία και με περισσότερους από 30 επιστήμονες να συνεισφέρουν στη μελέτη, σίγουρα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Πηγή: New York Post 

Τι θα γινόταν στη Γη αν όλοι κάναμε ένα άλμα την ίδια στιγμή

Τι θα γινόταν στη Γη αν όλοι κάναμε ένα άλμα την ίδια στιγμή | Newsit.gr

Τι θα γινόταν αν 7,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι που ζουν αυτή τη στιγμή στη Γη έκαναν ένα άλμα στον αέρα το ίδιο ακριβώς δευτερόλεπτο; Το παρακάτω βίντεο αποδεικνύει ότι όσο αστεία και να ακούγεται η ερώτηση, τα προβλήματα που μια τέτοια ενέργεια θα προκαλούσε στον πλανήτη μας θα ήταν πολύ σοβαρά…
Αν λοιπόν γινόταν κάτι τέτοιο, θα σήμαινε ότι το ίδιο δευτερόλεπτο θα απελευθερωνόντουσαν μεγάλα πόσα ενέργειας στον πλανήτη μας. Ένας ισχυρός θόρυβος θα ήταν αισθητός σε όλον τον κόσμο και θα ακουγόταν σαν ένα πολύ δυνατό χειροκρότημα. Ο θόρυβος θα έφτανε τα 200 decibels, decibels ικανά να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στα αυτιά και τα όργανα του σώματός μας. 
Αμέσως μετά, μία ισχυρή δόνηση θα προκαλούσε έναν δυνατό σεισμό σε όλον τον κόσμο που θα μπορούσε να φτάσει έως και τα 8 ρίχτερ. Αυτά τα ρίχτερ μπορούν να ρίξουν κάτω πολυκατοικίες που δεν είναι φτιαγμένες από δυνατά υλικά, να πέσουν γέφυρες, αλλά και να καταστρέψουν καλώδια ηλεκτρισμού με αποτέλεσμα να διακόψουν το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο σε κάθε μεριά της Γης.
Επόμενο επακόλουθο; Μια τόσο ισχυρή δόνηση δεν θα μπορούσε να μη προκαλέσει τσουνάμι μέχρι και 30 μέτρων ύψους. Παρόλα αυτά, η τροχιά της Γης θα συνέχιζε να κανονικά…
Πηγή βίντεο: Business Insider

Ποιες τροφές πρέπει να πλένετε ΠΑΝΤΑ και ποιες να μην πλένετε ΠΟΤΕ

τροφές

Από την παιδική ηλικία, μαθαίνουμε να πλένουμε ό,τι πρόκειται να φάμε. Ωστόσο, πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι μερικές φορές αυτή η συνήθεια κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Το να πλένετε ορισμένες τροφές οδηγεί στην εξάπλωση βακτηρίων και σε πολλές άλλες αρνητικές συνέπειες.
Η ομάδα του Bright Side συγκέντρωσε πέντε παραδείγματα τροφών που πρέπει πάντα να πλένετε και άλλα τόσα που απαγορεύεται να πλένετε.

Ποιες τροφές να μην πλένετε ΠΟΤΕ

  1. Αυγά: Μια ειδική ουσία τοποθετείται συχνά στα αυγά για να τα προστατεύει από τη μόλυνση από τα βακτηρίδια. Το νερό καταστρέφει αυτή την προστασία, επομένως δεν πρέπει να πλένετε αυγά.
  2. Κοτόπουλο: Τα βακτήρια στο φρέσκο κοτόπουλο είναι πολύ επικίνδυνα για την υγεία μας. Το πιο γνωστό από όλα είναι η σαλμονέλα. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το πλύσιμο του κοτόπουλου πριν από το μαγείρεμα βοηθά στην επίλυση αυτού του προβλήματος, αλλά δεν είναι αλήθεια. Όταν πλένετε το κοτόπουλο, το νερό που χρησιμοποιείτε βοηθά τα βακτηρίδια να εξαπλωθούν στα χέρια σας και στον νεροχύτη της κουζίνας. Εάν αρχίσετε να το μαγειρεύετε αμέσως, όλα τα βακτηρίδια θα πεθάνουν. Σύμφωνα με τους καλύτερους σεφ, είναι καλύτερο να βράζετε το κοτόπουλο δύο φορές: μετά το βράσιμο του νερού για πρώτη φορά, θα πρέπει να αλλάξετε το νερό και να συνεχίσετε να βράζετε.
  3. Κρέας: Όπως και το κοτόπουλο, δεν πρέπει να πλένετε το νωπό κρέας (βοδινό, χοιρινό, μοσχάρι, αρνί), επειδή το πλύσιμο βοηθά τα βακτηρίδια να εξαπλωθούν στον νεροχύτη της κουζίνας και στα χέρια σας. Μπορείτε να απαλλαγείτε από τα βακτήρια μαγειρεύοντας σε επαρκώς υψηλή θερμοκρασία. Συμβουλή: Πριν από το μαγείρεμα, χρησιμοποιήστε χαρτοπετσέτες για να αφαιρέσετε τους χυμούς του κρέατος από την επιφάνεια του. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε σαπούνι και ζεστό νερό για να πλύνετε τα χέρια σας.
  4. Ζυμαρικά: Και όμως, κάποιοι πλένουν τα ζυμαρικά! Οι σεφ πιστεύουν ότι το πλύσιμο ζυμαρικών είναι... έγκλημα, επειδή το νερό αφαιρεί το άμυλο που βοηθά στην απορρόφηση της σάλτσας πιο αποτελεσματικά. Μπορείτε να πλύνετε τα ζυμαρικά μόνο μετά το μαγείρεμα σε περίπτωση που θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε σε σαλάτα.
  5. Μανιτάρια: Μην κρατάτε τα μανιτάρια κάτω από το νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα και μην τα μουλιάζετε. Ο λόγος; Απορροφούν πολύ καλά το νερό. Είναι καλύτερο να τα ξεπλύνετε πολύ γρήγορα και να τα στεγνώσετε με χαρτοπετσέτα. Θα πρέπει να το κάνετε μόνο πριν το μαγείρεμα. Διαφορετικά, θα χαλάσουν και θα χάσουν την ελαστικότητά τους.

Ποιες τροφές πρέπει να πλένετε ΠΑΝΤΑ

  1. Φρούτα και λαχανικά με βρώσιμη φλούδα: Αν δείτε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά με βρώσιμη φλούδα είναι καθαρά και λαμπερά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να τα πλένετε στο σπίτι. Επιβάλλεται να τα πλένετε πάντα! Μην χρησιμοποιείτε, όμως, σαπούνι. Αρκεί άφθονο νερό για να καθαρίσουν. Στη συνέχεια απλά στεγνώστε τα με χαρτοπετσέτα.
  2. Κονσέρβες: Τα βακτήρια δεν μπορούν να εισέλθουν στο εσωτερικό, χάρη στο καπάκι. Αλλά θα το κάνουν σίγουρα, αν δεν πλύνετε το εξωτερικό της κονσέρβας, προτού την ανοίξετε.
  3. Φρούτα και λαχανικά με μη βρώσιμη φλούδα: Ανεξάρτητα από το πόσο καλά ξεφλουδίζετε αυτά τα τρόφιμα, τα βακτήρια από την φλούδα θα φτάσουν ούτως ή άλλως στην βρώσιμη σάρκα τους. Γι' αυτό πρέπει πάντα να πλένετε τις μπανάνες, τα πεπόνια, τα καρπούζια και άλλα παρόμοια φρούτα και λαχανικά πριν τα φάτε.
  4. Ξηροί καρποί: Πρέπει πάντα να τους πλένετε, ακόμη και αν είναι ξεφλουδισμένοι. Ποτέ δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα πού αποθηκεύτηκαν και πώς μεταφέρθηκαν. Εκτός αυτού, το πλύσιμο βοηθά να απαλλαγείτε από το φυτικό οξύ που περιέχουν οι φρέσκοι ξηροί καρποί. Χρησιμοποιείται για την προστασία των ξηρών καρπών από τα παράσιτα, αλλά μπορεί επίσης να βλάψει το ανθρώπινο σώμα.
  5. Αποξηραμένα φρούτα: Αυτό το είδος φαγητού θεωρείται ως ένα από τα πιο βρώμικα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα φρούτα που πωλούνται “με το κιλό”. Ακόμα κι αν αγοράσατε αποξηραμένα φρούτα μέσα σε ένα ωραίο πακέτο, πρέπει πρώτα να τα ξεπλύνετε ή ακόμα και να τα μουλιάσετε για λίγες ώρες.