ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2024

Τι είναι το tuna melt sandwich

 


Ένα αγαπημένο Αμερικάνικο σάντουιτς, με τόνο και λιωμένο τυρί, που κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα. Μας συστήθηκε μέσα από τα social media και τις εκπομπές μαγειρικής και πέρασε από τον κατάλογο, του brunch, στις κουζίνες μας.

Συγκαταλέγεται σίγουρα, ανάμεσα στις comfort συνταγές, με βαθιά γεύση και σίγουρη επιτυχία, αφού την πιο απλή εκδοχή του, με τοστιέρα, αντί του τηγανιού και του γκριλ, μπορούν να την φτιάξουν, ακόμη και παιδιά.

Το upgrade στη γεύση, επιτυγχάνεται με την επιλογή ποιοτικών υλικών, όπως προζυμένιο ψωμί, τόνο σε βαζάκι, παλαιωμένο τυρί τσένταρ, καλή μαγιονέζα και μουστάρδα, αλλά… πιστέψτε με, όλα αυτά, εκτός από τις φέτες ψωμιού με προζύμι, μπορούν να αντικατασταθούν με απλά και οικονομικά υλικά που έχουμε στο ντουλάπι μας, καθώς και όποιο, ώριμο, κίτρινο, τυρί μας αρέσει. 

Στο Λονδίνο, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Victoria, η πιο γνωστή αλυσίδα, με υπέροχες τραγανές μπαγκέτες, ξεπουλούσε με αυτή τη συνταγή λιωμένου τόνου σε σάλτσα μαγιονέζας με κίτρινο τσένταρ, μόνο που είχε, θυμάμαι, στη σάλτσα και ψιλοκομμένο αγγουράκι, πίκλα.


Πώς φτιάχνουμε tuna melt sandwich

Υλικά:

Για το μείγμα τόνου

  • 120 γρ. μαγιονέζα

  • 1-2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια

  • 1 κ.σ. μαϊντανό ή άνιθο

  • χυμό από 1 λεμόνι

  • λίγο ξύσμα λεμονιού

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • 160 γρ. τόνο σε κονσέρβα

Για το σάντουιτς:

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

  • 4 φέτες ψωμί, προζυμένιο

  • 8 φέτες τσένταρ

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον άνιθο ή τον μαϊντανό ή και τα δύο, ψιλοκομμένα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε τον τόνο και ενώνουμε όλα τα υλικά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ.

Λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και βάζουμε τις φέτες ψωμιού να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Βγάζουμε το ψωμί από το τηγάνι και απλώνουμε σε κάθε φέτα το μείγμα με τον τόνο.

Πάνω από τον τόνο βάζουμε δύο φέτες τυρί σε κάθε φέτα ψωμιού και τις βάζουμε κάτω από το γκριλ για 2-3 λεπτά μέχρι να να λιώσει, αλλά να μην «τρέξει», το τυρί.

Σερβίρουμε, το tuna melt, ζεστό, ως μπρουσκέτα, δηλαδή, μια-μια φέτα, ή ως σάντουιτς.

Συνοδεύουμε με τραγανά τσιπς ή πίκλες.

Πηγή:www.newsit.gr

Xρήσιμες συμβουλές για να διατηρήσετε το σπίτι σας ζεστό χωρίς θέρμανση

  

Το προσεχές διάστημα ο χειμώνας δείχνει τα δόντια του, αφού αλλάζει απότομα το σκηνικό του καιρού.

Ο καιρός γίνεται πιο τσουχτερός, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες. 

Γι’ αυτό το λόγο κι οι περισσότεροι κυκλοφορούν με μπουφάν, ζακέτες και εν γένει πιο ζεστά ρούχα.

Ωστόσο, το ζήτημα δεν είναι μόνο τι φοράμε όταν κυκλοφορούμε έξω για να πάμε στο γραφείο ή για βόλτα, αλλά και ποιες είναι οι συνθήκες που επικρατούν μέσα στο σπίτι μας. 

Παρακάτω, θα δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές, ώστε να διατηρήσετε το σπίτι σας ζεστό, χωρίς να χρειαστεί να ανάψετε καλοριφέρ ή ηλεκτρικές σόμπες. 

Μονωτικά μαξιλαράκια 

Το πρώτο βήμα είναι να τοποθετήσετε μονωτικά μαξιλαράκια κάτω απ’ όλα τα παράθυρα του σπιτιού σας, ακόμη και στην εξώπορτα.  Μ’ αυτό τον τρόπο, θα εξασφαλίσετε ότι δεν θα εισέρχεται κρύος αέρας στα δωμάτια σας και δεν θα «σχηματίζεται ρεύμα». Την ίδια διαδικασία μπορείτε να ακολουθήσετε και στις πόρτες του κάθε δωματίου, ώστε να εξοικονομήσετε θερμότητα μέσα στο σπίτι σας.

Επίσης, μπορείτε να προμηθευτείτε αυτοκόλλητες ταινίες από λάστιχο για να καλύψετε οποιαδήποτε κενό κάτω από τα παράθυρα, προκειμένου να προστατευτείτε από το έντονο κρύο και τα ρεύματα αέρα. 

Χαλιά 

Τα χαλιά δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα σε κάθε σπίτι, γι αυτό και τα στρώνουμε κατά τους χειμερινούς μήνες. Επίσης, τα χαλιά είναι απαραίτητα, ώστε να μπορούμε να περπατάμε με άνεση και να μην κρυώνουν τα πόδια μας στο δάπεδο.

Προτιμήστε χοντρά χαλιά και θα διαπιστώσετε κατευθείαν ζεστασιά στο σαλόνι και τα δωμάτια του σπιτιού σας. Συν τοις άλλοις, τα χαλιά προσθέτουν και μια ευχάριστη νότα σε περίπτωση που επιλέξετε γήινα χρώματα.  Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε χρώματα που ταιριάζουν με τα έπιπλα σας, αναβαθμίζοντας την διακόσμηση του σπιτιού σας. 

Πρωινός ήλιος

Παρ’ όλο που ο καιρός χαλάει με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και και καταιγίδες, ωστόσο, κατά τις πρωινές ώρες παραμένει ηλιόλουστος. 

Γι’ αυτό το λόγο, το πρωί είναι η ιδανική ώρα της ημέρας για να ανοίξετε διάπλατα τα παράθυρα και τις κουρτίνες σας, προκειμένου να μπει μέσα στο σπίτι σας όσο το δυνατόν περισσότερος φως, καθώς και φρέσκος αέρας.

Εξάλλου, ο ήλιος βοηθά στην καταπολέμηση της υγρασίας, ενώ ο αερισμός των δωματίων διασφαλίζει ότι ο καθαρός αέρας κυκλοφορεί σ’ όλο το σπίτι, έτσι ώστε να αποτρέπεται η συσσώρευση βακτηρίων, ιών, ή μικροβίων.

Κουρτίνες

Ένας επιπλέον σύμμαχος για να ζεστάνετε το σπίτι σας είναι οι κουρτίνες. Οι χοντρές κουρτίνες που συνήθως καλύπτουν τις καλοκαιρινές εμποδίζουν το κρύο να περάσει από τα παράθυρα και να εισέλθει στο σπίτι σας. 

Τα χοντρά υφάσματα των κουρτινών σας επιτρέπουν να μειώσετε τις ανεπιθύμητες αλλαγές της θερμοκρασίας, διατηρώντας τον χώρο σας ζεστό. 

Κεριά

Για μεγαλύτερη θαλπωρή μέσα στο σπίτι σας, μπορείτε να προμηθευτείτε (αρωματικά) κεριά. Εξάλλου, τις περισσότερες ημέρες του χειμώνα, θέλουμε να χουχουλιάσουμε στον καναπέ μας, απολαμβάνοντας ένα ζεστό ρόφημα.

Συνεπώς, τα μυρωδάτα κεριά προσφέρουν μια αίσθηση ζεστασιάς, ηρεμίας και φρεσκάδας, παρατηρώντας ακόμη και την φλόγα να τρεμοπαίζει. Επιπλέον, στην αγορά κυκλοφορούν και λάμπες – κεριά. Ακόμη και ο ζεστός και χαμηλός φωτισμός τους μπορεί να  κάνει τον χώρο σας πιο cozy. 

Mαξιλάρια στους καναπέδες

Ο καναπές είναι το αγαπημένο έπιπλο αρκετών ατόμων κατά τους χειμερινούς μήνες.  Γι’ αυτό το λόγο, φροντίστε να τοποθετήσετε  πάνω στον καναπέ σας μαξιλάρια από βελούδο ή συνθετική γούνα, καθώς και ριχτάρια που ταιριάζουν με το προσωπικό σας γούστο. 

Εκτός από το γεγονός ότι μπορείτε να ρίξετε πάνω σας το ριχτάρι, ώστε να ζεσταθείτε κατευθείαν, όταν παρακολουθείτε την αγαπημένη σας ταινία, μπορείτε να ξαπλώσετε πάνω στα μαξιλάρια, ώστε να διατηρείτε το κεφάλι σας ζεστό, χαλαρώνοντας από μια κουραστική ημέρα στο γραφείο. 

Πηγή:www.newsit.gr

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2024

Tiramisu χωρίς αυγά: θα σας πάρει και θα σας σηκώσει ψηλά

 


Η καλύτερη συνταγή για απλό και εύκολο Τιραμισού χωρίς αυγά, δεν το λέω εγώ, το bbc food το έλεγε τότε που ήμουν φοιτήτρια και έψαχνα την καλύτερη εκδοχή των πιο κλασικών πιάτων, γλυκών ή αλμυρών.

Το διάσημο ιταλικό επιδόρπιο, που κατά λέξη σημαίνει, «σήκωσε με ψηλά, ανέβασέ με», θεωρείται η τέλεια κατάληξη σε ένα γεύμα, κυρίως λόγω της γεύσης και του αρώματος του καφέ, που έχει ποτίσει τα μπισκότα, τα οποία λειτουργούν ως παντεσπάνι.

Το γλυκό αυτό μπορείτε να το φτιάξετε τόσο σε κεραμικό σκεύος – ταψί, όσο και σε ατομικά μπολάκια ή ποτηράκια, την προηγούμενη μέρα, από την επιθυμητή ημέρα κατανάλωσης, γιατί αυτό το διάστημα στο ψυγείο, επιτρέπει σε όλες τις υπέροχες γεύσεις να αναμειχθούν και να αποκτήσουν βάθος. Το γλυκό μας, διατηρείται άνετα δυο-τρεις μέρες στο ψυγείο, χωρίς να χάνει σε γεύση. 

Η πλέον συνηθισμένη εκδοχή στο αλκοόλ, είναι το κρασί Μαρσάλα, που είναι ένα δυνατό, γλυκό, λευκό κρασί ονομασίας προέλευσης Σικελίας, το οποίο κυρίως χρησιμοποιείται στη μαγειρική. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρούμι ή στην τελική, κονιάκ. Τα σωστά μπισκότα είναι τα σαβαγιάρ από παλιακό ζαχαροπλαστείο, ή αν δεν έχετε τέτοιο κοντά σας, τα «δάκτυλα της κυρίας», από το σούπερ μάρκετ.

Το εύκολο και γρήγορο Tiramisu

Υλικά:

  • 400 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά

  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε

  • 75 ml κρασί Μαρσάλα

  • 5 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη

  • 300 ml καφέ (παρασκευάζεται με 2 κουταλιές της σούπας κόκκους καφέ και 300 ml βραστό νερό)

  • 175 γραμμάρια σαβαγιάρ

  • 25 γρ. μαύρη σοκολάτα

  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη 
Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το μασκαρπόνε, το αλκοόλ (marsala) και την άχνη ζάχαρη.

Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τελείως και να έχουν την υφή της σαντιγί.

Βάζουμε όλο τον καφέ που έχει κρυώσει, σε ένα μπολ, βουτάμε τα σαβαγιάρ, γυρίζοντας τα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να μουλιάσουν καλά, αλλά όχι να διαλύονται.

Τα στρώνουμε σε κεραμικό (παραλληλόγραμμο) ταψί, που πρέπει να χωράει δύο στρώσεις κρέμας και δύο, σαβαγιάρ.

Αρχίζουμε λοιπόν: 1η στρώση βρεγμένα σαβαγιάρ, καλύπτουμε με τη μισή κρέμα και τρίβουμε από πάνω, στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, τη μισή μαύρη σοκολάτα. Συνεχίζουμε με τη 2η στρώση, τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. 

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για λίγες ώρες ή όλη τη νύχτα.



Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τη σκόνη κακάο και τρίβουμε την υπόλοιπη σοκολάτα.

Πηγή:www.newsit.gr