ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2024

Τι είναι το tuna melt sandwich

 


Ένα αγαπημένο Αμερικάνικο σάντουιτς, με τόνο και λιωμένο τυρί, που κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα. Μας συστήθηκε μέσα από τα social media και τις εκπομπές μαγειρικής και πέρασε από τον κατάλογο, του brunch, στις κουζίνες μας.

Συγκαταλέγεται σίγουρα, ανάμεσα στις comfort συνταγές, με βαθιά γεύση και σίγουρη επιτυχία, αφού την πιο απλή εκδοχή του, με τοστιέρα, αντί του τηγανιού και του γκριλ, μπορούν να την φτιάξουν, ακόμη και παιδιά.

Το upgrade στη γεύση, επιτυγχάνεται με την επιλογή ποιοτικών υλικών, όπως προζυμένιο ψωμί, τόνο σε βαζάκι, παλαιωμένο τυρί τσένταρ, καλή μαγιονέζα και μουστάρδα, αλλά… πιστέψτε με, όλα αυτά, εκτός από τις φέτες ψωμιού με προζύμι, μπορούν να αντικατασταθούν με απλά και οικονομικά υλικά που έχουμε στο ντουλάπι μας, καθώς και όποιο, ώριμο, κίτρινο, τυρί μας αρέσει. 

Στο Λονδίνο, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Victoria, η πιο γνωστή αλυσίδα, με υπέροχες τραγανές μπαγκέτες, ξεπουλούσε με αυτή τη συνταγή λιωμένου τόνου σε σάλτσα μαγιονέζας με κίτρινο τσένταρ, μόνο που είχε, θυμάμαι, στη σάλτσα και ψιλοκομμένο αγγουράκι, πίκλα.


Πώς φτιάχνουμε tuna melt sandwich

Υλικά:

Για το μείγμα τόνου

  • 120 γρ. μαγιονέζα

  • 1-2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια

  • 1 κ.σ. μαϊντανό ή άνιθο

  • χυμό από 1 λεμόνι

  • λίγο ξύσμα λεμονιού

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • 160 γρ. τόνο σε κονσέρβα

Για το σάντουιτς:

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

  • 4 φέτες ψωμί, προζυμένιο

  • 8 φέτες τσένταρ

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον άνιθο ή τον μαϊντανό ή και τα δύο, ψιλοκομμένα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε τον τόνο και ενώνουμε όλα τα υλικά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ.

Λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και βάζουμε τις φέτες ψωμιού να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Βγάζουμε το ψωμί από το τηγάνι και απλώνουμε σε κάθε φέτα το μείγμα με τον τόνο.

Πάνω από τον τόνο βάζουμε δύο φέτες τυρί σε κάθε φέτα ψωμιού και τις βάζουμε κάτω από το γκριλ για 2-3 λεπτά μέχρι να να λιώσει, αλλά να μην «τρέξει», το τυρί.

Σερβίρουμε, το tuna melt, ζεστό, ως μπρουσκέτα, δηλαδή, μια-μια φέτα, ή ως σάντουιτς.

Συνοδεύουμε με τραγανά τσιπς ή πίκλες.

Πηγή:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου