ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Επεισόδια στου Ρέντη: «Τον χτύπησα και τον είδα να γονατίζει» – Τα πρώτα λόγια του 18χρονου δράστη

 


«Τον χτύπησα και τον είδα να γονατίζει», ήταν τα πρώτα λόγια του 18χρονου που ομολόγησε ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό κατά τα επεισόδια στου Ρέντη, τραυματίζοντάς τον σοβαρότατα στον μηρό. Ο ίδιος ήταν μέσα στους 8 προσαχθέντες, που είχαν αρνηθεί να δώσουν DNA.  

Στη λεπτομερή κατάθεσή του στους αστυνομικούς για τη νύχτα των επεισοδίων στου Ρέντη, ο 18χρονος δράστης είπε πως τη φωτοβολίδα, με την οποία χτύπησε τον αστυνομικό, του την έδωσε ένας μεγαλύτερος, που του έδειξε πως να τη ενεργοποιήσει και να ρίξει την ευθεία βολή. Στη συνέχεια, όπως είπε, μπήκε στο γήπεδο μαζί με άλλα άτομα. 


Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι υπήρχε η πληροφορία πως θα έκαναν επίθεση στους αστυνομικούς και πως υπήρχαν άτομα που είχαν σχέδιο και έδιναν κατευθυντήριες γραμμές στις ομάδες.

Υποστήριξε ότι οι καθοδηγητές τους έδωσαν την εντολή να βγουν έξω και πως προμηθεύτηκαν από άλλα άτομα, τα αντικείμενα που εκτόξευσαν στους αστυνομικούς.

Ο δράστης δήλωσε πως από μικρός βρίσκεται στα οπαδικά και πως τον καθοδηγούσαν μεγαλύτεροι.


Πηγή:www.newsit.gr

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

Ο Απόστολος Σίσκος προκρίθηκε με διπλό πανελλήνιο ρεκόρ στον τελικό των 200 μέτρων ύπτιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης – Πρόκριση και για τον Ανδρέα Βαζαίο

 


Ο Απόστλος Σίσκος έκανε νέο διπλό πανελλήνιο ρεκόρ και με χρόνο 1:52.17 στη πρώτη ημιτελική σειρά των 200 μέτρων ύπτιο και προκρίθηκε στον τελικό, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης 25άρας πισίνας, στο Οτοπένι της Ρουμανίας. Πρόκριση στον τελικό και για τον Ανδρέα Βαζαίο.

Η ελληνική κολύμβηση “σαρώνει” στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης 25άρας πισίνας της Ρουμανίας και μετά τη διπλή επιτυχία της Άννας Ντουντουνάκη, ήταν η σειρά των Απόστολου Σίσκου και Ανδρέα Βαζαίου να βάλουν τις βάσεις για μία νέα διάκριση.

Ο πρώτος “έσπασε” το πανελλήνιο ρεκόρ 1:53.03 σε έφηβους και νέους, τερματίζοντας στην 5η θέση της σειράς του στα 200 μέτρα ύπτιο και την 8η συνολικά στο αγώνισμα. Αντίστοιχα, ο δεύτερος, προκρίθηκε στον αυριανό (10/12/23, 18:00) τελικό των 100 μέτρων μικτή ατομική με χρόνο 52.61, στη δεύτερη ημιτελική σειρά. Αρχικά κατέλαβε την τέταρτη θέση, αλλά μετά από εξέταση του βίντεο που διήρκησε μάλιστα αρκετά λεπτά, ακυρώθηκε ο Ιταλός Τόμας Τσεκόν, ο οποίος είχε τερματίσει πρώτος, όπως και στα 200 μέτρα μικτή (αλλά και ο Ρουμάνος Νικουσάν), με αποτέλεσμα ο Βαζαίος να ανέβει στη 3η θέση στη σειρά του και να προκριθεί με την 6η καλύτερη επίδοση στον τελικό. Τον καλύτερο χρόνο στα ημιτελικά έκανε ο Βρετανός Τζο Λίτσφιλντ με 52.16.

Πηγή:www.newsit.gr

Συνταγή για μελομακάρονα: Εύκολη, νόστιμη και οικονομική συνταγή

 


Τα μελομακάρονα είναι, χωρίς αμφιβολία, το γλυκό «βασιλιάς» την περίοδο των Χριστουγέννων, έχοντας βέβαια και πολλούς φανατικούς… θαυμαστές.

Άλλοτε σκέτα κι άλλοτε «ντυμένα» με σοκολάτα, μαύρη ή λευκή, τα μελομακάρονα αποτελούν αγαπημένη γεύση και δεν λείπουν από κανένα εορταστικό τραπέζι τα Χριστούγεννα.

Ήρθε εκείνη η στιγμή του χρόνου που ετοιμάζετε τα παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, ξεκινώντας από τα μελομακάρονα, και τι πιο… χρήσιμο, από τη συνταγή για τα μελομακάρονα.


Συστατικά

3 φλ. ηλιέλαιο

1 φλ. χυμός πορτοκαλιού

1 φλ. ζάχαρη

1 κ. γ. κανέλα σε σκόνη

1/2 κ. γ. γαρίφαλο σε σκόνη

1/2 φλ. κονιάκ

1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό

3 κ. γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ. γ. μαγειρική σόδα

9 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:

1 ½ φλ. νερό

1 ½ φλ. μέλι

2 φλ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

Για το πασπάλισμα θα χρειαστείτε:

1 1/2 φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη

1/2 φλ. σουσάμι

1/4 κ. γ. γαρίφαλο σκόνη

1 κ. γ. κανέλα σε σκόνη

ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και απλώνεις λαδόκολλα στο ταψί

Ρίχνεις όλα τα υλικά για το σιρόπι στην κατσαρόλα και αφήνεις το σιρόπι να βράσει για 5 λεπτά

Το αφήνεις στην άκρη για να κρυώσει

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και το κονιάκ και ανακατεύεις πολύ καλά με το σύρμα

Προσθέτεις το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και σιγά σιγά το αλεύρι

Ζυμώνεις το μίγμα μέχρι αν μαλακώσει

Πιάνεις μια γεμάτη κουταλιά ζύμης και την πλάθεις στο κλασικό οβάλ σχήμα που έχει το μελομακάρονο ή μια μικρότερη κουταλιά αν θέλεις μπουκίτσες

Τοποθετείς τα μελομακάρονα στο ταψί και τα αφήνεις να ψηθούν για μισή ώρα

Τα αφαιρείς και τα βουτάς στο σιρόπι για 2-3 λεπτά

Τα βγάζεις από την κατσαρόλα με την τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείς προσεχτικά σε μια μεγάλη πιατέλα

Βάζεις στο multi την καρυδόψυχα, το σουσάμι, το γαρύφαλλο, την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού και τα αλέθεις

Πασπαλίζεις τα μελομακάρονα με αυτό και είναι έτοιμα.

Πηγή:www.newsit.gr