ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Λοιμωξιολόγοι: Στο τραπέζι ο επιδημιολογικός χάρτης – Μέτρα ανάλογα με τις «κόκκινες» περιοχές



Έντονη είναι η ανησυχία σε κυβέρνηση αλλά και ειδικούς από την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες καθώς φαίνεται πως το στέλεχος Δέλτα, σαρώνει, παρά τα περιοριστικά μέτρα.

Οι προβλέψεις για το επόμενο διάστημα είναι δυσοίωνες με τους λοιμωξιολόγους να κάνουν προβλέψεις για 2.000-3.000 κρούσματα καθημερινά και το 4ο κύμα να είναι προ των πυλών στη χώρα μας.

Η Επιτροπή των ειδικών αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου σήμερα περί τις 12:00, με πρώτο θέμα στη λίστα να είναι η χρήση μάσκας, ενώ από την κυβέρνηση εξετάζεται και το μέτρο των μετακινήσεων με αρνητικά τεστ και στην ηπειρωτική χώρα, εκτός της νησιωτικής

Η αύξηση στο ιικό φορτίο που καταγράφηκε στα λύματα της Αττικής, ήταν περίπου 65% την περασμένη εβδομάδα, ενώ αντίστοιχα μεγάλα ποσοστά αύξησης καταγράφηκαν και σε δυο περιοχές της Κρήτης.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, δεν περίμενε τόσο μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, όπως αυτή που καταγράφηκε τις τελευταίες μέρες, αλλά αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο είναι η αύξηση του δείκτη θετικότητας που υπερδιπλασιάστηκε.

Παράλληλα όμως δεν καταγράφηκε αύξηση στις εισαγωγές σε νοσοκομεία κι αυτό είναι μια θετική παράμετρος.

Την αναγκαιότητα να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί στην εστίαση τόνισε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος.

Ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως για να συντελεστεί κάτι τέτοιο, η έγκριση για τα εμβόλια θα έπρεπε να είναι επείγουσας χρήσης.

«Από εκεί και πέρα σε κάποιους χώρους, είναι αναγκαίο» συνόψισε δίνοντας ως παράδειγμα τον κλάδο των υγειονομικών αλλά και την εστίαση.

Το «πράσινο» φως του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εμπροσθοβαρή εφαρμογή των κανόνων που θα πλαισιώσουν το μοντέλο λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας είναι ένα μέρος των αντίμετρων με τα οποία η κυβέρνηση θέλει να περάσει, εγκαίρως, «χαλινάρι» στη διασπορά του κορωνοϊού και να ανακόψει τον «καλπασμό» της μετάλλαξης «Δέλτα» που τροφοδοτείται από την καταστρατήγηση των υγειονομικών μέτρων.



Ενδεικτική του ασφυκτικού κλοιού που δημιουργείται γύρω από τους επίδοξους παραβάτες είναι ότι η απόφαση για την αναδρομικότητα στην ισχύ των κυρώσεων, που ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά θα υποστηρίζεται από την αξιοποίηση βίντεο, φωτογραφιών και κάθε είδους οπτικοακουστικό τεκμήριο για την έκνομη δραστηριότητα των κέντρων διασκέδασης, των κλαμπ και των καφετεριών.

Για το σκοπό αυτό θα γίνεται σαρωτικό σκανάρισμα στις δημόσιες αναρτήσεις σε όλο το εύρος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τις οποίες θα αποδεικνύονται οι σχετικές παραβιάσεις των μέτρων και εν συνεχεία θα επιβάλλονται τα πρόστιμα και οι διοικητικές ποινές. Πειστήριο της παράνομης λειτουργίας θα αποτελούν και οι εικόνες που μεταδίδονται μέσω των ενημερωτικών εκπομπών και των δελτίων ειδήσεων. Κατά πληροφορίες άλλωστε, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ήδη λαμβάνουν ντοκουμέντα, με στιγμιότυπα και βίντεο από τα κορωνοπάρτι και την πλημμελή τήρηση των μέτρων.

Πηγή:www.cnn.gr


Έτσι απογείωνε τις αγκινάρες ο μοναχός Επιφάνιος

 


Αγιορείτικες αγκινάρες αυγολέμονο, η αυθεντική συνταγή που αγαπούσε ο μοναχός Επιφάνιος, μια από ασκητικές μορφές του Αγίου Όρους που κατέκτησε το σεβασμό διάσημων σεφ. Συχνά τον αποκαλούσαν και «Αρχιμάγειρα» του Αγίου Όρους, καθώς ανέδειξε την αγιορείτικη κουζίνα, μέσα από τις συνταγές του, αλλά και το βιβλίο του «Μαγειρική του Αγίου Ορους», το οποίο εκδόθηκε αρχικά το 2008, επανατυπώθηκε έκτοτε πολλές φορές και μεταφράστηκε σε διάφορες γλώσσες.


Αγκινάρες αυγολέμονο: Δοκιμάστε ένα από τα πιο απλά, αλλά πιο νόστιμα πιάτα της αγιορείτικη κουζίνας από τον Μοναχό Επιφάνιο και σίγουρα θα επανεκτιμήσετε τη γευστική απόλαυση που προσφέρει ένα απλό λαδερό πιάτο!

Τα υλικά για 7 μερίες αγιορείτικες αγκινάρες αυγολέμνο είναι:
10 με 15 αγκινάρες
4 με 5 σκελίδες σκόρδο
10 ως 15 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μάραθο
250 γρ. λάδι
8 αυγά
5- 6 λεμόνια
Αλάτι
Μαυροπίπερο
Κύμινο

Επί το έργον:

Καθαρίζουμε πολύ καλά τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα καθώς και όλα τα μυρωδικά και χορταρικά και τα ψιλοκόβουμε.

Βάζουμε στον ταβά το λάδι και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε ελαφρώς σε σιγανή φωτιά. Κατόπιν απλώνουμε τον άνηθο και τον μάραθο και από πάνω αραδιάζουμε όμορφα τις αγκινάρες, σαν μπολάκια στη σειρά. Προσέχουμε να μην είναι ανάποδα.

Προσθέτουμε τρία ποτήρια νερό μαζί με αλάτι, το μαυροπίπερο και το κύμινο και δυναμώνουμε τη φωτιά επί τριάντα λεπτά. Ύστερα από τα τριάντα αυτά λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά για άλλα είκοσι λεπτά και τέλος κατεβάζουμε το φαγητό, πριν απορροφήσει όλα τα ζουμιά του.

Με ιδιαίτερη προσοχή γέρνουμε τον ταβά και παίρνουμε σε ένα μπολ το ζουμί, προσέχοντας να μην ανακατευτεί το φαγητό μας. Οι αγκινάρες πρέπει να είναι όμορφα τοποθετημένες και προς τα πάνω ώστε να γεμίσουν όταν ρίξουμε σε αυτές το αυγολέμονο.

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα χαμηλό μπολ. Προσθέτουμε έπειτα λίγο λίγο τον χυμό λεμονιού ανακατεύοντας τα χτυπημένα αυγά και, κατόπιν, ρίχνουμε σιγά σιγά στο ωμό αυγολέμονο το ζουμί του φαγητού που κρατήσαμε ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα. Αφού έχουμε ρίξει όλο το ζουμί μες στο αυγολέμονο, το βάζουμε στο φαγητό απλώνοντάς το πάνω από τις αγκινάρες ομοιόμορφα, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους.

Αν θέλουμε να σκεπάσουμε το φαγητό μας, καλό είναι να μην κλείσουμε ερμητικά το καπάκι.

*Από το βιβλίο «Μαγειρική του Αγίου Όρους» του μοναχού Επιφάνιου Μυλοποταμινού

Πηγή: mountathos-eshop

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Ιπτάμενο αυτοκίνητο με κινητήρα BMW, πετάει ανάμεσα σε δύο πόλεις στη Σλοβακία [video]

 


Καταναλώνει απλή βενζίνη από το πρατήριο της... γειτονιάς και χρειάζεται μόλις λίγα λεπτά να μετατραπεί από αυτοκίνητο σε αεροπλάνο.

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα δεν είναι μια νέα ιδέα. Ωστόσο, λίγα από αυτά που κατά καιρούς σχεδιάστηκαν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν μια πτήση. Ανάμεσα σε αυτά είναι και αυτό της Klein Vision που έχοντας στα πηδάλια (ή το τιμόνι αν προτιμάτε) τον καθηγητή Stefan Klein και τον συνιδρυτή της εταιρείας Anton Zajac, πραγματοποίησε στις 28 Ιουνίου μια πτήση 35 λεπτών από τη Nitra στην Bratislava της Σλοβακίας, σημειώνοντας την 142η επιτυχημένη του προσγείωση. 

Σε αντίθεση με άλλα ιπτάμενα αυτοκίνητα που έχουμε δει στο παρελθόν, το AirCar μπορεί να μετατραπεί από αυτοκίνητο σε αεροπλάνο σε λιγότερο από τρία λεπτά. Τα φτερά και η ουρά του μπορούν να αναπτυχθούν ή να  αποσυρθούν, μετατρέποντας έτσι πλήρως την κατασκευή από ένα «σπορ αυτοκίνητο» σε ένα τέλειο αεροσκάφος. Ωστόσο, το AirCar δεν είναι έτοιμο για το γκαράζ σας, καθώς χρειάζεται ακόμα έναν διάδρομο αεροδρομίου για να πετάξει.


Υπάρχουν δύο πρωτότυπα του AirCar. Λειτουργώντας με κανονικό καύσιμο αντλίας, το Prototype 1 φορά κινητήρα BMW 160 ίππων. Έχει ολοκληρώσει πάνω από 40 ώρες δοκιμαστικών πτήσεων υπό την επίβλεψη της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας. Έχει ήδη πετάξει σε ύψος έως και 8.200 ποδών (2.500 μέτρα) και έχει επιτύχει μέγιστη ταχύτητα 118 μιλίων (190 km/h).


Το δεύτερο, το Ρrototype 2, φέρει κινητήρα 300 ίππων, έχει λάβει την πιστοποίηση αεροσκάφους EASA CS-23 με άδεια κυκλοφορίας M1. Έχει έλικα μεταβλητού βήματος και αναμένεται να έχει μέγιστη ταχύτητα 186 mph (300 km/h) με εύρος πτήσης τα 621 μίλια (1.000 km).

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία που το AirCar θα μας δώσει μια έκδοση παραγωγής, αλλά όπως φαίνεται αυτή δεν θα αργήσει και πολύ...










Πηγή:www.drive.gr