ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Λοιμωξιολόγοι: Στο τραπέζι ο επιδημιολογικός χάρτης – Μέτρα ανάλογα με τις «κόκκινες» περιοχές



Έντονη είναι η ανησυχία σε κυβέρνηση αλλά και ειδικούς από την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες καθώς φαίνεται πως το στέλεχος Δέλτα, σαρώνει, παρά τα περιοριστικά μέτρα.

Οι προβλέψεις για το επόμενο διάστημα είναι δυσοίωνες με τους λοιμωξιολόγους να κάνουν προβλέψεις για 2.000-3.000 κρούσματα καθημερινά και το 4ο κύμα να είναι προ των πυλών στη χώρα μας.

Η Επιτροπή των ειδικών αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου σήμερα περί τις 12:00, με πρώτο θέμα στη λίστα να είναι η χρήση μάσκας, ενώ από την κυβέρνηση εξετάζεται και το μέτρο των μετακινήσεων με αρνητικά τεστ και στην ηπειρωτική χώρα, εκτός της νησιωτικής

Η αύξηση στο ιικό φορτίο που καταγράφηκε στα λύματα της Αττικής, ήταν περίπου 65% την περασμένη εβδομάδα, ενώ αντίστοιχα μεγάλα ποσοστά αύξησης καταγράφηκαν και σε δυο περιοχές της Κρήτης.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, δεν περίμενε τόσο μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, όπως αυτή που καταγράφηκε τις τελευταίες μέρες, αλλά αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο είναι η αύξηση του δείκτη θετικότητας που υπερδιπλασιάστηκε.

Παράλληλα όμως δεν καταγράφηκε αύξηση στις εισαγωγές σε νοσοκομεία κι αυτό είναι μια θετική παράμετρος.

Την αναγκαιότητα να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί στην εστίαση τόνισε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος.

Ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως για να συντελεστεί κάτι τέτοιο, η έγκριση για τα εμβόλια θα έπρεπε να είναι επείγουσας χρήσης.

«Από εκεί και πέρα σε κάποιους χώρους, είναι αναγκαίο» συνόψισε δίνοντας ως παράδειγμα τον κλάδο των υγειονομικών αλλά και την εστίαση.

Το «πράσινο» φως του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εμπροσθοβαρή εφαρμογή των κανόνων που θα πλαισιώσουν το μοντέλο λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας είναι ένα μέρος των αντίμετρων με τα οποία η κυβέρνηση θέλει να περάσει, εγκαίρως, «χαλινάρι» στη διασπορά του κορωνοϊού και να ανακόψει τον «καλπασμό» της μετάλλαξης «Δέλτα» που τροφοδοτείται από την καταστρατήγηση των υγειονομικών μέτρων.



Ενδεικτική του ασφυκτικού κλοιού που δημιουργείται γύρω από τους επίδοξους παραβάτες είναι ότι η απόφαση για την αναδρομικότητα στην ισχύ των κυρώσεων, που ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά θα υποστηρίζεται από την αξιοποίηση βίντεο, φωτογραφιών και κάθε είδους οπτικοακουστικό τεκμήριο για την έκνομη δραστηριότητα των κέντρων διασκέδασης, των κλαμπ και των καφετεριών.

Για το σκοπό αυτό θα γίνεται σαρωτικό σκανάρισμα στις δημόσιες αναρτήσεις σε όλο το εύρος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τις οποίες θα αποδεικνύονται οι σχετικές παραβιάσεις των μέτρων και εν συνεχεία θα επιβάλλονται τα πρόστιμα και οι διοικητικές ποινές. Πειστήριο της παράνομης λειτουργίας θα αποτελούν και οι εικόνες που μεταδίδονται μέσω των ενημερωτικών εκπομπών και των δελτίων ειδήσεων. Κατά πληροφορίες άλλωστε, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ήδη λαμβάνουν ντοκουμέντα, με στιγμιότυπα και βίντεο από τα κορωνοπάρτι και την πλημμελή τήρηση των μέτρων.

Πηγή:www.cnn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου