ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών ο Γιάννος Παπαντωνίου για τις φρεγάτες

 


Ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου, για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα το οποίο αφορούσε στην υπόθεση του εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του δικαστηρίου υπάρχουν αμφιβολίες για βασικά αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της απιστίας (παραγεγραμμένα) όσον αφορά στον Γιάννο Παπαντωνίου.

«Δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις και κατά συνέπεια απαλλάσσεται λόγω αμφιβολιών για τη νομιμοποίηση εσόδων που κατηγορείται», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο αθώωσε και τη σύζυγο του του πρώην υπουργού Σταυρούλα Κουράκου και ένα φιλικό τους πρόσωπο τον Ανδρέα Μπάρδη.

«Μετά την έκδοση της αθωωτικής απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, τόνισε: «Με συγκίνηση υποδέχομαι την απόφαση του δικαστηρίου. Είναι δικαίωση ουσιαστική των πολιτικών μου αγώνων για μια καλύτερη Ελλάδα. Απόφαση δίκαιη που διαγραφει την τεράστια ταλαιπωρία που υπέστη η οικογένεια μου τα τελευταία 8 χρόνια. Απόφαση που τιμά την ελληνική δικαιοσύνη».

Το χρονικό

Ο πρώην υπουργός καθόταν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων από τον περασμένο Ιανουάριο κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους περίπου 2, 5 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με την κατηγορία ο Γιάννος Παπαντωνίου φέρεται να έλαβε από την «THALES NEDERLAND B.V.» αυτά τα χρήματα για την υπογραφή της σύμβασης του 2003 για τον εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών του πολεμικού Ναυτικού.

Ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να κριθεί ένοχος ο πρώην υπουργός, η σύζυγος του και το φιλικό τους πρόσωπο, τονίζοντας πως το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε από την επίμαχη σύμβαση κατά 381 εκ. ευρώ και εμφανίστηκε πεπεισμένος πως τελέστηκε η δωροδοκία, καθώς «τίποτα δεν είναι τσάμπα» και πως «εφόσον υπήρχε μαύρο χρήμα, έπρεπε να νομιμοποιηθεί».

Ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι μετά την απολογία τους, έπειτα από έρευνες τουλάχιστον έξι ετών στα οικονομικά τους. Αποφυλακίστηκαν μετά από 17 μήνες εγκλεισμού ενώ εκδόθηκε βούλευμα από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που ζητούσε την διενέργεια νέου κύκλου ερευνών με το ζευγάρι να περνάει ξανά το ανακριτικό κατώφλι για συμπληρωματική απολογία το 2021 και τελικά να παραπέμπεται σε δίκη.

Πηγή:www.newsit.gr

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Για κακούργημα ελέγχονται υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για την είσοδο των Κροατών χούλιγκαν στην Ελλάδα πριν τη δολοφονία Κατσούρη

 


Ένα και πλέον χρόνο μετά από τα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχε ως συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσούρη, πέντε υψηλόβαθμοι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται αντιμέτωποι με κακουργηματικές ευθύνες για όσα αδιανόητα συνέβησαν στις 7 Αυγούστου 2023 μετά την είσοδο των Κροατών χούλιγκαν στην Ελλάδα.

Με παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θα ελεγχθούν για το κακούργημα της έκθεσης με ενδεχόμενο δόλο, για τους Κροάτες χούλιγκαν, μετά την είσοδο των οποίων στη χώρα μας και τα σοβαρά επεισόδια, δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσούρης.


Η Εισαγγελία Εφετών διαφώνησε με την Εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία είχε ζητήσει την αρχειοθέτηση της δικογραφίας.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας πρωτοδικών ζήτησε την αρχειοθέτηση της δικογραφίας, κρίνοντας πως δεν στοιχειοθετείται, ελλείψει δόλου, το αδίκημα της παράβαση καθήκοντος. Ωστόσο, ο εισαγγελέας εφετών διαφώνησε με αυτήν την κρίση και επέστρεψε τη δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας πρωτοδικών έκρινε ότι οι αστυνομικοί τελούσαν σε θέση εγγυητή της δημόσιας τάξης και των εννόμων αγαθών των πολιτών και ήταν αρμόδιοι να εντοπίζουν, να παρακολουθούν και να καταγράφουν τους οπαδούς, αποτρέποντας ενδεχόμενα επεισόδια.

Ωστόσο, όπως αναφέρει, δεν ενήργησαν ως όφειλαν, αλλά, άλλοτε με παραλείψεις και άλλοτε με εσφαλμένες ενέργειες, συντέλεσαν στη δημιουργία πρόσφορων συνθηκών, όχι μόνο να διατρέξουν τρία κράτη (Μαυροβούνιο, Αλβανία, Ελλάδα) αλλά και να εισέλθουν στην Αθήνα, να κινηθούν ανενόχλητοι με μέσα μαζικής μεταφοράς, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και οπλισμένοι, να προσεγγίσουν το γήπεδο της ΑΕΚ στον Περισσό και να επιδοθούν σε συμπλοκές, εμπρησμούς και καταστροφές, προκαλώντας εν τέλει, μεταξύ άλλων, τον τραυματισμό πλειόνων και το  θανάσιμο τραυματισμό ενός φιλάθλου αυτής.

Παρά, αυτή την αποδοχή, η εισαγγελέας δεν διέγνωσε ποινικές ευθύνες για τους πέντε αστυνομικούς, κρίνοντας πως δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης εκ μέρους τους «οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης» και, ιδίως, της πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξης της παράβασης καθήκοντος, καθώς δεν υπήρχε δόλος.

Αντίθετη όμως, ήταν η άποψη του αρμόδιου εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος και την επιστροφή της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις στη συνέχεια να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός διαφώνησε, καθώς είχε την γνώμη ότι στοιχειοθετείται το αδίκημα της έκθεσης σε βαθμό κακουργήματος για τους πέντε αστυνομικούς. Όπως επισημαίνεται, το αδίκημα διέπεται από ενδεχόμενο δόλο ως προς την επέλευση του κινδύνου και από αμέλεια ως προς το επελθόν αποτέλεσμα του τραυματισμού πλειόνων φιλάθλων και, ιδίως, του θανάσιμου τραυματισμού του φιλάθλου Μ. Κατσούρη.

Παράλληλα, έκρινε ότι θα πρέπει να αρχειοθετηθείς το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων οργάνων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης.

Πηγή:www.newsit.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βραβευτεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών

 


Το βραβείο ειρήνης «Νίκος Νικηφορίδης» θα απονεμηθεί στον Αλέξη Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του «Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης» (ΠΑ.Δ.Ο.Π).

Η απονομή του βραβείου ειρήνης «Νίκος Νικηφορίδης» στον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα.


Την τελετή θα φιλοξενήσει το Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Πιο αναλυτικά, θα βραβευτούν:


* Από την Ελλάδα, ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το Επίτευγμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

* Από το εξωτερικό, το δικοινοτικό κίνημα συνύπαρξης σε ενωμένη Κύπρο. Το βραβείο απονέμεται στους: Γιώργο Λιασή, πρόεδρο της Ένωσης Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδος, και Neshe Yashin, Τουρκοκύπρια ποιήτρια, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Την παρουσίαση θα κάνει η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την βοήθεια της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη».

Πρόεδρος του «Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης» (ΠΑ.Δ.Ο.Π) είναι ο Πάνος Τριγάζης και Γενική Γραμματέας η Μαρία Αρβανίτη-Σωτηροπούλου.

Ο Νίκος Νικηφορίδης υπήρξε μέλος της ΕΠΟΝ και της Επιτροπής Ειρήνης και εκτελέστηκε το 1951 στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, ο Νικηφορίδης εκτελέστηκε φωνάζοντας: «Ζήτω η ειρήνη και η πανανθρώπινη λευτεριά». 

Πηγή:www.newsit.gr


Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Παγκόσμια επίθεση hackers στο twitter, θύμα και η Ελληνική Πυροσβεστική

 


Hackers επιχειρούν επίθεση σε λογαριασμούς στο twitter σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ θύμα τους έχει πέσει και ο λογαριασμός που διατηρεί η Ελληνική Πυροσβεστική.

Ο λογαριασμός που διατηρεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Χ (πρώην twitter) δέχθηκε επίθεση από hackers το βράδυ της Τετάρτης (18/09/2024).

Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 9 το βράδυ στο λογαριασμό που διατηρεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Χ (πρώην twitter) εμφανίστηκε ένα μήνυμα που έγραφε πως ο λογαριασμός χακαρίστηκε.

Η ανάρτηση αυτή μετά από λίγο διαγράφηκε.

Η Πυροσβεστική σε ανάρτηση της αναφέρει ότι: «Σας ενημερώνουμε ότι ο λογαριασμός του Πυροσβεστικού Σώματος είναι χακαρισμένος».

Η επίθεση από hackers σε λογαριασμούς του Χ (πρώην Twitter) φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε χιλιάδες προφίλ σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους βρίσκεται ο λογαριασμός του ΣΚΑΙ, του People αλλά και διασημοτήτων από όλους του χώρους όπως ο ποδοσφαιριστής Νεϊμάρ.

«Αυτός ο λογαριασμός χακαρίστηκε. Σε καθένα από αυτούς δημοσιεύουμε μία διεύθυνση για να βγάλουμε κέρδος μαζί», γράφει το μήνυμα που εμφανίζεται σε εκατοντάδες λογαριασμούς σε όλο τον κόσμο.

Πηγή:www.newsit.gr

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Ταξίδι στο φως: Εντυπωσιακή φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου

 


Ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο λάμπει από σήμερα (16/9/24) ακόμα περισσότερο. Το εμβληματικό μνημείο που δεσπόζει στο επιβλητικό ακρωτήριο του Σουνίου, μαγεύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, εντυπωσιάζει πλέον και για έναν ακόμα λόγο: Τον νέο φωτισμό του!

Το νέο φωτισμό στο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο εγκαινίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και διακεκριμένων καλεσμένων.

Η εκδήλωση για τον νέο φωτισμό πλαισιώθηκε από τους χαιρετισμούς του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, της υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη και του προέδρου της METLEN Energy & Metals, Ευάγγελου Μυτιληναίου, που ανέλαβε τη μελέτη και την υλοποίηση του έργου.

Πλημμύρισε, όμως, και από τις μοναδικές μουσικές του Σταύρου Ξαρχάκου, που απέδωσε φόρο τιμής στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, μαζί με τους κορυφαίους τραγουδιστές Δημήτρη Μπάση, Ηρώ Σαΐα και Ζαχαρία Καρούνη, ενώ μέλη της ορχήστρας σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ πορεύτηκαν μουσικά υπό την καθοδήγηση του διακεκριμένου συνθέτη. Την επιμέλεια του φωτισμού ανέλαβε η διεθνώς καταξιωμένη Ελευθερία Ντεκώ.

«Πρόκειται για μια παρέμβαση που ήταν επιβεβλημένη, καθώς ο νέος φωτισμός αναβαθμίζει το μνημείο, θωρακίζοντας και την ακεραιότητά του, γιατί αναδεικνύει τη μοναδική γεωμετρία του, τον ίδιο τον περίβολο, το βραχώδες ανάγλυφο περιβάλλον του, ενώ τα παράλληλα έργα στα σημεία εισόδου και εξόδου, θα επιτρέπουν σε όλους την ασφαλέστερη πρόσβαση», δήλωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

«Στο εξής λοιπόν θα μπορούμε να θαυμάζουμε το μεγαλείο του χώρου από κάθε γωνιά, είτε τον αντικρίζουμε από τη θάλασσα είτε από τη στεριά, σ ένα έργο το οποίο επιμελήθηκε η Ελευθερία Ντεκώ και η ομάδα της με την ίδια ευαισθησία που είδαμε στην ανάλογη παρέμβαση που έκανε στον Βράχο της Ακρόπολης με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση και με τον ίδιο σεβασμό στο περιβάλλον από τη φωτορύπανση στη διάρκεια της νύχτας.

Τολμώ να πω ότι έτσι ο ναός του Ποσειδώνα αποκτά την εμβέλεια που θα είχαν οραματιστεί και οι πρόγονοί μας, ταυτόχρονα ωστόσο και τις συνθήκες για να εντάσσεται πια στη σύγχρονη ζωή με εκδηλώσεις όπως η σημερινή για παράδειγμα… Γιατί το στοίχημα του πολιτισμού δεν είναι μόνο η διατήρηση της κληρονομιάς του παρελθόντος, αλλά και η συμμετοχή της στη διαμόρφωση του παρόντος και του μέλλοντος», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κ. Μητσοτάκης.


«Ο ναός του Σουνίου ήταν το πιο σημαντικό σημείο μιας πανάρχαιας θαλάσσιας διαδρομής. Ήταν ακριβώς το σημείο που τα αρχαία σκαριά έστρεφαν το τιμόνι προς τα πάνω για να διαπλεύσουν το Αρχιπέλαγος.

Απόψε, αποδίδουμε στο ελληνικό και το διεθνές κοινό ολοκληρωμένη την φάση του προγράμματος, που αφορά στο κύριο τμήμα του ιερού και στο ναό του Ποσειδώνα.

Ακολουθεί ο φωτισμός του τείχους, που προστατεύει το ακρωτήριο από την βόρεια και ανατολική πλευρά, καθώς και του οικισμού, τον οποίο περικλείει. Ο φωτισμός του μνημείου και του άμεσου περιβάλλοντός του, χωρίς επιβλαβείς παρεμβάσεις και αλλοιώσεις της φυσιογνωμίας του, αναδεικνύει αποτελεσματικά και ομοιόμορφα τον όγκο, την πλαστικότητα και τη γεωμετρία του. Ήταν μια σύνθετη άσκηση, που απαιτούσε εξειδικευμένες μελέτες”, τόνισε μεταξύ άλλων η Λ. Μενδώνη.

«Η σημερινή μέρα παρουσιάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δύναμη της ανθρώπινης δημιουργίας. Ο σύγχρονος φωτισμός με σεβασμό στην αξία και ομορφιά του μνημείου αποκαλύπτει νέες διαστάσεις της αρχιτεκτονικής του που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν κάθε επισκέπτη. Η μοναδική εικόνα που θα δούμε θα ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της γης σήμερα online, υπενθυμίζοντας ότι η ομορφιά, το κάλλος έχει τις ρίζες του εδώ στην Ελλάδα», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Μυτιληναίος.

Ο παλιός φωτισμός του ναού, που εγκαταστάθηκε το 2004 από το Υπουργείο Πολιτισμού στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, πρόσφερε μια νέα οπτική εμπειρία, ενισχύοντας το Σούνιο ως διεθνή προορισμό για χιλιάδες επισκέπτες. Είκοσι χρόνια μετά, ωστόσο, το πεπαλαιωμένο σύστημα είχε υποστεί τη φθορά του χρόνου, με αποτέλεσμα την αλλοίωση του φωτισμού, γεγονός που επέβαλε την εγκατάσταση ενός σύγχρονου φωτιστικού συστήματος.

Ο νέος φωτισμός του ναού του Σουνίου αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο την αρχαιολογική και αρχιτεκτονική σημασία του μνημείου, προσδίδοντάς του νέες διαστάσεις. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο να εξασφαλιστεί ότι δεν θα διαταραχθεί η οπτική εμπειρία των επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο, στη διάρκεια της ημέρας. Όλα τα στοιχεία της εγκατάστασης και τα φωτιστικά σώματα τοποθετήθηκαν με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην εμποδίζουν την περιήγηση και να μην προκαλούν οπτική όχληση στους επισκέπτες. Οι θέσεις των φωτιστικών, καθώς και οι διαδρομές των καλωδιώσεων και των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, σχεδιάστηκαν και τοποθετήθηκαν με προσοχή σε κατάλληλα σημεία, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του χώρου.

Ο ναός του Ποσειδώνα οικοδομήθηκε από τοπικό μάρμαρο της Αγριλέζας πάνω στα ερείπια αρχαϊκού ναού από πωρόλιθο, γύρω στο 444 – 440 π.Χ. Η είσοδος στο φρούριο του ακρωτηρίου του Σουνίου γινόταν από την προσιτή, από το λιμάνι πύλη, στο βορειοδυτικό τμήμα του τείχους. Το υψηλότερο σημείο του φρουρίου καταλαμβάνει το τέμενος του Ποσειδώνος, το οποίο ορίζεται με κτιστό περίβολο.

Η μελέτη φωτισμού ανάδειξης του ιερού εκπονείται σε δύο φάσεις. Η α’ φάση περιλαμβάνει το τέμενος του Ποσειδώνα, το οποίο ορίζεται με κτιστό περίβολο, και περιλαμβάνει τον ναό στο νότιο τμήμα του και στη βορειοδυτική πλευρά του τεμένους τη μεγάλη και τη μικρότερη στοά. Η β’ φάση περιλαμβάνει τα τείχη του φρουρίου που εκτείνονται στη βόρεια και ανατολική πλευρά, καθώς και τα λείψανα του οικισμού, με κύριο χαρακτηριστικό την κεντρική οδό που ανηφορίζει από δυτικά προς ανατολικά, και του νεώσοικου.

Πηγή:www.newsit.gr


Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Πέθανε ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης σε ηλικία 85 ετών

 


Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης και πατέρας της επίσης ηθοποιού, Σμαράγδας Καρύδη, με την είδηση να κάνει γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Ντίνος Καρύδης γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν ηθοποιός με μεγάλη θητεία στο κινηματογράφο, στο θέατρο και την τηλεόραση.

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας που έγραψε: Αγαπημένε μου φίλε, Καληνύχτα για πάντα! Ήσουν από τους πιο γλυκούς ανθρώπους που γνώρισα και με έλεγες πάντα ανιψάκι σου από τότε που στα στούντιο της ΕΡΤ το 80 γνωριστήκαμε, αγαπηθήκαμε κ μας ένωσε βαθειά οικογενειακή φιλία.

Το ταλέντο και το χιούμορ σου αστείρευτα! Η αγάπη για όλους εμάς μα κυρίως για την Τζούλια σου και την Σμαράγδα σου υπέρμετρη.. Κι η Σμαράγδα αξία κόρη τέτοιων γονιών. Θα σε αγαπαμε πάντα και θα σε αποχαιρετίσουμε την Τρίτη 1.30 από το κοιμητήριο Ζωγράφου. Καλό ταξίδι λατρευτέ μας Ντινάκο και θερμά συλλυπητήρια στα 2 σου αγαπημένα πλάσματα».

Ο Ντίνος Καρύδης ήταν πατέρας της γνωστής ηθοποιού Σμαράγδας Καρύδη και σύζυγος της επίσης, Τζούλιας Αργυροπούλου.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Όντας αριστούχος της Δραματικής Σχολής Αθηνών, ξεκίνησε σύντομα την καριέρα του στο θέατρο. Στη συνέχεια, συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές παραγωγές, καθώς και σε τηλεοπτικά προγράμματα.

Ανάμεσα στις ταινίες που είχε παίξει ξεχωρίζουν οι ακόλουθες: Αλίκη στο Ναυτικό, Υπάρχει και φιλότιμο, Διπλοπενιές, η κόρη μου η σοσιαλίστρια, αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο, υπολοχαγός Νατάσα, Κατάχρησις εξουσίας, Μαντώ Μαυρογένους και άλλες.

Πηγή:www.newsit.gr


Καιρός: Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά – Βουτιά θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες όλη την εβδομάδα

 


«Άρωμα» φθινοπώρου θα έχει η νέα εβδομάδα. Ο καιρός «άφησε» πίσω του το καλοκαίρι και «προσαρμόζεται» επιτέλους στην εποχή. Η πτώση της θερμοκρασίας, οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν από τη Δευτέρα (16.09.2024) έως και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

Το σκηνικό του φθινοπώρου επιβεβαιώνει η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό της εβδομάδας που άρχισε. 


Έτσι, λοιπόν, για τη Δευτέρα τοπικές βροχές αναμένονται στα Επτάνησα, την Κρήτη και τα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και στη συνέχεια στην Κρήτη ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 25 με 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 28, τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες, ενώ στα ηπειρωτικά ορεινά ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα κατά τόπους το μεσημέρι – απόγευμα.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ηπειρωτικά ορεινά ενδέχεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, πρόσκαιρα στον Κορινθιακό και τα νοτιότερα τμήματα έως 6 μποφόρ. Στην Εύβοια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες σχεδόν αίθριος. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα οπότε ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα Δωδεκάνησα σχεδόν αίθριος.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Καστελόριζο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

 ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα οπότε στα γύρω ορεινά ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Τρίτης 17.09.2024

Αρχικά στο Ιόνιο, τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς στα βορειοδυτικά να είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια έως 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς και στα κεντρικά και νότια τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Τετάρτης 18.09.2024

Άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης), τις Σποράδες και την Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια. Στα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Πέμπτης 19.09.2024

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης), τις Σποράδες και την Εύβοια. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός της Παρασκευής 20.09.2024

Άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Meteo: Ο καιρός της Δευτέρας

Αίθριος γενικά καιρός με τοπικές βροχές, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με τοπικές νεφώσεις και τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 21-22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 26-27, στη Θεσσαλία από 7 έως 27-28, στην Ήπειρο από 5 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 28 βαθμούς, στα Επτάνησα από 15 έως 25 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κυρίως στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίου όπου θα πνέουν με εντάσεις έως 3 μποφόρ από διάφορες διευθύνσεις, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα διατηρηθούν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 με σταδιακή εξασθένηση στα 3-4 μποφόρ μετά τις μεσημβρινές ώρες. Στον Κορινθιακό οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ και πιθανώς πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές-δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς.

Πηγή:www.newsit.gr


Καμένα Βούρλα: Σκύλος ναυαγοσώστης έσωσε ηλικιωμένο από πνιγμό

 


Η «Νάλα» είναι το μοναδικό σκυλί στη χώρα μας που έχει λάβει ειδική εκπαίδευση στο εξωτερικό για να σώζει ανθρώπους από πνιγμό. Με τη βοήθεια ενός ανθρώπου ναυαγοσώστη, έβγαλε στην ακτή στα Καμένα Βούρλα έναν 77χρονο, που ήταν αναίσθητος και είχε πιει αρκετό νερό. 

Το μοναδικό εκπαιδευμένο σκυλί σε θαλάσσια διάσωση, η «Νάλα», είναι ένας γερμανικός ποιμενικός, ενώ ο ιδιοκτήτης του, Γιώργος Παπαγεωργίου, είναι και ο ίδιος ναυαγοσώστης.

Στις 12 Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Παπαγεωργίου, βρισκόταν στα Καμένα Βούρλα μαζί με τον σκύλο του.

Με τη βοήθεια της «Νάλα», και ενός φίλου του, έβγαλαν στην ακτή τον 77χρονο, ο οποίος είχε χάσει τις αισθήσεις του, καθώς είχε πιει αρκετό νερό.

Αμέσως του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και ευτυχώς κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή και να τον παραδώσουν τους διασώστες του ασθενοφόρου, που τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου ο ηλικιωμένος  άνδρας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.









Η Ελλάδα έχει το θλιβερό ρεκόρ της πρωτιάς σε πνιγμούς (340 το καλοκαίρι του 2023) και δεν έχει κανέναν άλλον σκύλο ναυαγοσώστη, όταν σε άλλες χώρες με πολύ λιγότερους πνιγμούς έχουν εκατοντάδες εκπαιδευμένους σκύλους για να σώσουν ανθρώπους στις ακτές.

Πηγή:www.newsit.gr

NASA: Πώς περνούν τις ατελείωτες ώρες στο διάστημα οι εγκλωβισμένοι αστροναύτες – Η πλήξη, η γυμναστική και τα δανεικά ρούχα

 


Το διαστημικό ταξίδι τους υποτίθεται πως θα διαρκούσε μόλις 8 ημέρες και πλέον οι αστροναύτες της NASA, που μεταφέρθηκαν έως τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με το διαστημόπλοιο Starliner, θα παραμείνουν στο απέραντο και μοναχικό σύμπαν για 8 μήνες!

Οι αστροναύτες Μπουτς Γουίλμορ και Σούνι Ουίλιαμς θα επιστρέψουν στη Γη τον Φεβρουάριο του 2025 με διαστημικό σκάφος της ανταγωνίστριας SpaceX του Έλον Μασκ, όπως ανακοίνωσε η NASA.

Οι διαδοχικές δυσκολίες που προέκυψαν στο Starliner οδήγησαν στη δύσκολη απόφαση να μην χρησιμοποιηθεί αυτό το διαστημόπλοιο για να φέρει πίσω στη Γη τους δύο Αμερικανούς αστροναύτες. Ένα πλήγμα για την Boeing, που έχει ήδη βαλτώσει από επανειλημμένες αποτυχίες στα αεροπλάνα της.

Το ερώτημα που ανακύπτει πλέον, είναι πώς στο καλό περνούν τις ατελείωτες ώρες τους οι δυο εγκλωβισμένοι αστροναύτες.

Η daily mail δίνεις της απαντήσεις. Για παράδειγμα, η Sunita Williams είχε την περασμένη Πέμπτη (12.09.2024) τα γενέθλιά της και φυσικά δεν τα πέρασε όπως ήλπιζε.

Η αστροναύτης σκόπευε να τα περάσει ήσυχα, μαζί με τον σύζυγό της και τα σκυλιά τους στο σπίτι τους στο Χιούστον του Τέξας. Αντ’ αυτού, είναι αποκλεισμένη 250 μίλια πάνω από τη Γη, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) που «τρέχει» με σταθερή ταχύτητα 17.500 μίλια/ώρα, ενώ περιστρέφεται γύρω από τον πλανήτη μας κάθε 93 λεπτά.


Και η Nasa από τη πλευρά της, προσπαθεί να δώσει μια θετική ματιά στα πράγματα, επιμένοντας ότι υπάρχει άφθονο φαγητό και ότι οι αστροναύτες απολαμβάνουν τον «επιπλέον» χρόνο τους στο σύμπαν.

Αλλά σύμφωνα με την daily mail, η πραγματικότητα είναι λιγότερο ρόδινη. «Το να πούμε ότι οι συνθήκες είναι στενάχωρες είναι λίγο. Το τίμημα για τoν οργανισμό τους θα είναι σημαντικό», αναφέρει πηγή.

Η τουαλέτα και ο σωλήνας αναρρόφησης 

Όπως είναι φυσικό, η επίσκεψη στην τουαλέτα είναι μια λεπτή διαδικασία. Απαιτείται ένας σωλήνας αναρρόφησης για τα ούρα (ο οποίος έχει ένα ρυθμιζόμενο πλαστικό κύπελλο στην άκρη για να ταιριάζει σε ένα γυναικείο σώμα) και μια ξεχωριστή τουαλέτα, στην οποία οι αστροναύτες δένονται για να μην αιωρούνται στη μηδενική βαρύτητα. Τα υγρά μαντηλάκια και το χαρτί τουαλέτας είναι χωμένα σε σακούλες στον τοίχο, μαζί με απολυμαντικά μαντηλάκια.

Η έλλειψη βαρύτητας προκαλεί προβλήματα και στον οργανισμό. Οι διαστημικές πτήσεις μεγάλης διάρκειας σημαίνουν ότι οι αστροναύτες χάνουν 1-2% της οστικής τους μάζας κάθε μήνα και μπορεί να υποφέρουν από μόνιμες σωματικές και ψυχικές παρενέργειες, όπως υγρό στον εγκέφαλο, ζάλη, κατάθλιψη και καρδιακή ανεπάρκεια.

«Η βαρύτητα διατηρεί τα υγρά εκεί που πρέπει να βρίσκονται στο σώμα – ενώ οι μεγάλες περίοδοι στο διάστημα σημαίνουν ότι τα σωματικά υγρά κινούνται τυχαία. Τα παρατεταμένα διαστημικά ταξίδια προκαλούν πρήξιμο στο πρόσωπο και κίνδυνο εμφάνισης υγρού στην καρδιά και τους πνεύμονες. Τα πρόσωπά τους πρήζονται».

Το σημαντικότερο είναι ότι οι αστροναύτες χάνουν τη μυϊκή τους μάζα και την ικανότητά τους να περπατήσουν κανονικά όταν επιστρέφουν στη Γη.

Η καρδιά δυσκολεύεται πολύ περισσότερο να αντλήσει αίμα, οπότε αισθάνονται ζαλάδα. Επίσης, εκτίθενται σε υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας -σωματίδια υψηλής ενέργειας και ηλεκτρομαγνητικά κύματα που προέρχονται από τα αστέρια- τα οποία αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου.

Λέγεται ότι υπάρχει αρκετό φαγητό στο σκάφος για να διαρκέσει μέχρι τον Φεβρουάριο, με τα περισσότερα γεύματα να είναι αποξηραμένα από την κατάψυξη. Οι φρέσκες προμήθειες, όπως μαρούλια, βατόμουρα και γκρέιπφρουτ, που έφτασαν με τον μη επανδρωμένο πύραυλο ανεφοδιασμού του περασμένου μήνα, είναι με δελτίο.

Όσον αφορά τον αέρα, ο ISS διαθέτει ένα σύστημα που έχει σχεδιαστεί για να απομακρύνει το διοξείδιο του άνθρακα από το εσωτερικό της κάψουλας, αλλά πρέπει να υπερλειτουγεί όταν υπάρχουν περισσότεροι αστροναύτες και τα φίλτρα πρέπει να καθαρίζονται συχνότερα. Με το νερό να είναι με δελτίο, ο εξοπλισμός φιλτραρίσματος βοηθά στην ανακύκλωση των ούρων των αστροναυτών σε πόσιμο νερό.


Καταπολέμηση της πλήξης

Η πλήξη, φυσικά, είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Κάθε άτομο είναι υποχρεωμένο να κάνει δύο ώρες γυμναστική την ημέρα για να αποφευχθεί η μυϊκή ατροφία. Πρέπει να προσδεθούν χρησιμοποιώντας ιμάντες και κορδόνια bungee για να μην αιωρούνται.

Όσον αφορά τα ρούχα, το δίδυμο αναγκάστηκε να δανειστεί αντικείμενα από το επταμελές πλήρωμα του ISS.

Μια πηγή δήλωσε: «Οι συνθήκες είναι τόσο άσχημες που ενώ κανονικά θα φορούσαν ρούχα για δύο ή τρεις ημέρες, οι Suni και Butch αναγκάστηκαν να ζήσουν με δανεικά ρούχα μέχρι η Nasa έστειλε περισσότερες προμήθειες με έναν μη επανδρωμένο πύραυλο στα μέσα Αυγούστου».

Το διαστημόπολοιο έχει σχεδιαστεί για ένα πλήρωμα επτά ατόμων και, ενώ είναι λίγο μεγαλύτερο από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, είναι στενό. Υπάρχουν μόνο έξι «κάψουλες» ύπνου, πράγμα που σημαίνει ότι το πλήρωμα πρέπει να εναλλάσσει το πρόγραμμά του σε δύο οκτάωρες «βάρδιες».

Ο πρώην αστροναύτης Douglas Hurley, ο οποίος ήταν πιλότος σε δύο αποστολές του διαστημικού λεωφορείου Space Shuttle  δήλωσε στο βρετανικό μέσο: «Μια τυπική ημέρα περιλαμβάνει εργασία σε επιστημονικά πειράματα, συντήρηση του διαστημικού σταθμού και απογραφή.

Κάθε αστροναύτης πρέπει επίσης να κάνει δύο ώρες άσκηση καθημερινά: μία ώρα καρδιοαναπνευστικής άσκησης στον διάδρομο ή στο ποδήλατο γυμναστικής και μία ώρα στο A-RED: τη συσκευή άσκησης με αντίσταση. Ιδανικά, οι δύο ώρες πρέπει να είναι συνεχόμενες, αλλά μερικές φορές η Nasa τις προγραμματίζει ξεχωριστά και μπορεί να χρειαστεί να ανταλλάξουν ώρες με άλλο μέλος του πληρώματος».

Πηγή:www.newsit.gr

Θεσσαλονίκη: Βίασαν 23χρονο και ανέβασαν βίντεο στο ίντερνετ – Δύο συλλήψεις

 


Τρεις άνδρες κατηγορούνται ότι βίασαν και λήστεψαν έναν 23χρονο στη Θεσσαλονίκη, ενώ ανέβασαν βίντεο από τον βιασμό του στο διαδίκτυο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε δύο από τα άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στον βιασμό του νεαρού άνδρα στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 43 και 33 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν για βιασμό, ληστεία και παράβαση του Νόμου περί προστασίας των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Είχε προηγηθεί η καταγγελία 23χρονου, σύμφωνα με την οποία οι δυο άντρες, μαζί με συνεργό τους, το βράδυ της Παρασκευής (13.9.2024), με χρήση βίας, τον εξανάγκασαν να μπει σε ισόγειο διαμέρισμα στη Μενεμένη, όπου, παρά τη θέλησή του, προέβησαν, διαδοχικά, σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος του, τις οποίες βιντεοσκοπούσαν και ανάρτησαν στο διαδίκτυο.

Στη συνέχεια του αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, τραπεζική κάρτα, ρολόι χειρός, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και χρήματα.

Ο 23χρονος οδηγήθηκε σε νοσοκομείο της πόλης για εξέταση από ιατροδικαστή, ενώ έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποσταλούν στοιχεία στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Πηγή:www.newsit.gr