ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Καιρός – Κλέαρχος Μαρουσάκης: Η κακοκαιρία «σφυροκοπά» Κρήτη, Ρόδο και Κάρπαθο

 


«Σαρωτικός» είναι σήμερα ο καιρός στο νότιο Αιγαίο, και κυρίως σε Κάρπαθο, Κρήτη και Ρόδο.

Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, το βαρομετρικό χαμηλό και η κακοκαιρία κινείται πλέον προς τα νότια της χώρας, και θα έχουμε πολύ ισχυρές βροχές σε αυτές τις τρεις περιοχές.

Μάλιστα θα έχουμε και ανέμους έως 8 μποφόρ,

«Με το βαρομετρικό χαμηλό να συνεχίζει να εμφανίζει μεγάλη δυναμική και να κινείται πλέον προς τα νότια θαλάσσια τμήματα της επικράτειας, θα κυλήσει η σημερινή ημέρα.

Αυτή η εξέλιξη θα προκαλέσει πολύ ισχυρές βροχές – καταιγίδες αρχικά στην Κρήτη με τα φαινόμενα βαθμιαία μέσα στην ημέρα να επεκτείνονται προς την Κάρπαθο και τη Ρόδο. Χρειάζεται προσοχή σε αυτά τα γεωγραφικά διαμερίσματα μέχρι και αύριο πρωί προς μεσημέρι.

Να τονίσουμε τέλος ότι η θέση αυτή του βαρομετρικού χαμηλού, δηλαδή προς το νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα προκαλέσει μεγάλη διαφορά πίεσης (έντονη βαροβαθμίδα) που με τη σειρά της θα ενισχύσει τους βοριάδες στο Αιγαίο αλλά και τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά οι οποίοι θα φτάσουν σε εντάσεις τα επίπεδα θυέλλης (8 μποφόρ, ίσως τοπικά και παραπάνω).

Ακολουθούν χάρτες σύμφωνα και με την τελευταία ανανέωση του προγνωστικού μας μοντέλου που πήραμε πριν από λίγο. Καλημέρα σε όλες και όλους!».


 Στα Χανιά οι κάτοικοι ξύπνησαν με δυνατή βροχή και αστραπές, όπως καταγράφει το zarpanews.gr. 




Πηγή:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου