Μια μακαρονάδα με σάλτσα καρότου που θα βάλει με τον πιο “παιχνιδιάρικο” τρόπο τα λαχανικά στο πιάτο σας.
Μια απαλή κρεμώδης σάλτσα καρότου που ταιριάζει τέλεια με κάθε είδος ζυμαρικού. Έχει μια γλυκιά και αλμυρή γεύση ταυτόχρονα που την κάνει ακαταμάχητη.
Φτιάξτε όση σάλτσα θέλετε και φυλάξτε την ακόμα και στην κατάψυξη για άλλη μέρα. Τα υλικά που περιέχονται στην συγκεκριμένη σάλτσα μπορούν να μπουν στην κατάψυξη χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση της σάλτσας.
Λαχανόρυζο Από τον Άκη Πετρετζίκη
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για την σάλτσα καρότου είναι:
καρότα, κρεμμύδι και σκόρδο
ελαιόλαδο και ζωμό λαχανικών
ηλιόσπορο που βοηθάει στην υφή της σάλτσας. Αντί για ηλιόσπορο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάσιους στην ίδια ποσότητα.
ταχίνι που βοηθάει πολύ στην τελική γεύση της σάλτσας. Μπορείτε, παρόλα αυτά, να το παραλείψετε.
αλάτι και τσίλι
Τι πρέπει να προσέξετε
Το μόνο που πρέπει να προσέξετε για μένα είναι η υφή και η πυκνότητα της σάλτσας. Προσθέστε νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά σας (όσο χρειάζεται) για να είναι όπως πρέπει να είναι. Να μην κολλάνε τα ζυμαρικά μεταξύ τους αλλά να είναι κρεμώδη και “λαμπερά”.
Πηγή:spirossoulis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου