ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Τζον Γιανγκ: Πέθανε ο αμερικανός αστροναύτης – θρύλος [pics]

Τζον Γιανγκ: Πέθανε ο αμερικανός αστροναύτης – θρύλος [pics] | Newsit.gr

Απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών ο Αμερικανός αστροναύτης Τζον Γιανγκ. Ο άνθρωπος που περπάτησε στη Σελήνη το 1972 και έβαλε στα… κρυφά ένα σάντουιτς με παστό μοσχαρίσιο κρέας σε τροχιά! Με μια καριέρα που τον ανέδειξε στο μοναδικό πρόσωπο το οποίο πέταξε σε τρία διαστημικά προγράμματα της NASA. 
Τζον Γιανγκ
Τζον Γιανγκ
Ο Τζον Γιανγκ, ο οποίος ταξίδεψε συνολικά έξι φορές στο διάστημα, απεβίωσε το βράδυ του Σαββάτου, 06.01.2017, στην οικία του στο Χιούστον. Αιτία ήταν επιπλοκές που προκάλεσε στην υγεία του η πνευμονία από την οποία νοσούσε. Αυτό ανέφερε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο εκπρόσωπος τύπου της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των ΗΠΑ Άλαρντ Μπιούτελ.
«Η NASA και ο κόσμος έχασαν έναν πρωτοπόρο» επισημαίνεται επιπλέον σε ένα δελτίο τύπου της υπηρεσίας.

Ένατος που πάτησε στη σελήνη ο Τζον Γιανγκ

Ο πρώην κυβερνήτης δοκιμών του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ήταν ο ένατος κατά σειρά άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη. Μια εμπειρία που έζησαν άλλοι τρεις αστροναύτες έπειτα από εκείνον. Αναδείχθηκε σε ένα από τους πιο επιτυχημένους αστροναύτες στην ιστορία των αμερικανικών διαστημικών προγραμμάτων. 
Τζον Γιανγκ
Ο Τζον Γιανγκ ταξίδεψε στο διάστημα δύο φορές κατά τη διάρκεια του προγράμματος Gemini της NASA. Αυτό συνέβη στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Επίσης δύο φορές στις αποστολές του Apollo. Τέλος, δύο φορές με διαστημικά λεωφορεία τη δεκαετία του 1980. Ήταν ο μόνος που πέταξε και στους τρεις τύπους προγραμμάτων. 
Τζον Γιανγκ
Σε ένα tweet που έστειλε η NASA, ο Γιανγκ περιγράφεται ως ο «πιο έμπειρος αστροναύτης μας», που πήρε σύνταξη το 2004 έπειτα από 42 χρόνια καριέρας στη διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ.
«Ο Τζον ήταν κάτι παραπάνω από καλός φίλος» σημείωσε σε μια ανακοίνωση ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος.
«Ήταν ένας ατρόμητος πατριώτης η τόλμη του οποίου και η αφοσίωσή του στο καθήκον βοήθησαν το έθνος μας να διευρύνει τους ορίζοντες της εξερεύνησης σε μια κρίσιμη στιγμή».
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Astronaut John Young, who passed away at age 87, led a storied career that spanned three generations of spaceflight. He flew to space six times in the Gemini, Apollo & Space Shuttle programs. See images from his career: http://go.nasa.gov/2m4fuUz 
Ο Τζον Γιανγκ γεννήθηκε την 24η Σεπτεμβρίου του 1930 στο Σαν Φρανσίσκο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου