ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Στοκχόλμη LIVE: Aftonbladet: Συνελήφθη και ομολόγησε ο δράστης!

Στοκχόλμη LIVE: Aftonbladet: Συνελήφθη και ομολόγησε ο δράστης! 

- Τελευταία εξέλιξη: Η σουηδική Aftonbladet μεταδίδει πως συνελήφθη ένας άνδρας στη βόρεια Στοκχόλμη και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση!
- Νωρίτερα, φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος κόσμου - Ακούστηκαν και πυροβολισμοί πριν το αιματηρό περιστατικό - Για πέντε νεκρούς μιλούν τα περισσότερα διεθνή μέσα ενημέρωσης
- Για "τρομοκρατικό χτύπημα" κάνουν λόγο αστυνομία και πρωθυπουργός - Ανακρίνονται δύο άτομα
- Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του βασικού υπόπτου - Δεν διευκρινίζεται αν είναι ο άνδρας που συνελήφθη
- Δείτε LIVE εικόνα από το σημείο και τις πρώτες εικόνες
- Λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στο live blogging του newsit.gr με φωτογραφίες και βίντεο













Ο απόλυτος τρόμος επικράτησε σήμερα, Παρασκευή 07.04.2017, στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, Στοκχόλμη, αφού ένα φορτηγό έπεσε σε πλήθος κόσμου, με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς. Η αστυνομία της χώρας αρχικά επιβεβαίωσε δύο θανάτους, ενώ αργότερα σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε πως υπάρχουν "αρκετοί νεκροί" χωρίς να διευκρινίζει περεαιτέρω.
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως αντιμετωπίζει το περιστατικό ως "τρομοκρατικό", ενώ εδώ να σημειώσουμε πως αρκετά διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς. Οι αστυνομικές Αρχές τόνισαν επίσης πως πιθανότατα υπήρχαν τρεις δράστες και πως αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη πολλαπλές επιχειρήσεις σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας.

Δείτε ζωντανή εικόνα από το σημείο



Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στο live blogging του newsit.gr

 Updating
Sort by :
  Τραυματισμένος ο συλληφθείς
Ο άνδρας ο οποίος συνελήφθη, είναι ελαφρά τραυματισμένος και είπε πως είναι ο δράστης της επίθεσης, ανέφερε η Αφτονμπλάντετ.
Η αστυνομία περιορίστηκε να ανακοινώσει ότι ένα πρόσωπο έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το πρακτορείο TT.
  'Ενας ακόμη νεκρός
Η επίθεση που διαπράχθηκε νωρίτερα στη Στοκχόλμη είχε αποτέλεσμα συνολικά τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι δεκαπέντε να τραυματιστούν, εκ των οποίων εννέα βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ανακοίνωσαν οι σουηδικές υγειονομικές αρχές. Ανάμεσα στους ανθρώπους που τραυματίστηκαν είναι και παιδιά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
«Τα νοσοκομεία της περιοχής μπορούν να επιβεβαιώσουν μέχρι στιγμής ότι ένα πρόσωπο απεβίωσε στο νοσοκομείο (...) 15 ενήλικοι και ανήλικοι που τραυματίστηκαν νοσηλεύονται. Οι εννέα εξ αυτών είναι σοβαρά τραυματισμένοι», αναφέρεται σε ανακοίνωση των σουηδικών υγειονομικών αρχών.
Σύμφωνα με τη σουηδική αστυνομία, οι νεκροί της επίθεσης είναι πλέον συνολικά 4, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TT.
  Η σύλληψη έγινε στο προάστιο Märsta τη Στοκχόλμης
Κοντά βρίσκεται ένα από τα αεροδρόμια της πόλης.
  Συνελήφθη και ομολόγησε!
Ένας άνδρας συνελήφθη στο βόρειο τμήμα της Στοκχόλμης και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που διαπράχθηκε νωρίτερα στην πρωτεύουσα της Σουηδίας.
Αυτό ανέφεραν πηγές που δεν κατονομάζονται στην εφημερίδα Aftonbladet, ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής εάν πρόκειται για τον άνδρα που έψαχναν... σε ολόκληρη τη χώρα οι Αρχές.
Θυμηθείτε τις φωτογραφίες του
  Το σοκαριστικό βίντεο με πιο καθαρή εικόνα
Είναι η στιγμή που το φορτηγό κινείται με ταχύτητα τουλάχιστον 80 χιλιομέτρων, πάνω σε ένα πεζόδρομο, πριν καρφωθεί σε ένα κτίριο.
Το βίντεο έχει τραβηχτεί από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και δείχνει ανθρώπους πανικόβλητους να τρέχουν και να προσπαθούν να κρυφτούν σε μαγαζιά.
Οι στιγμές είναι πραγματικά σοκαριστικές. Πέντε δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του βίντεο φαίνεται το φορτηγό να περνά και οι τελευταίο άνθρωποι που μπαίνουν στο κατάστημα φαίνεται πως γλιτώνουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Δείτε τις σοκαριστικές στιγμές σε νέο βίντεο με πιο καθαρή εικόνα




Comments(0)
  Ελαχιστοποιούνται τα δρομολόγια
Η κυκλοφορία των οχημάτων στη Γέφυρα Ερεσούντ, που συνδέει τη Σουηδία με τη Δανία, περιορίστηκε εν μέρει κατόπιν αιτήματος της σουηδικής αστυνομίας, μετά την επίθεση που εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα στη Στοκχόλμη, ανακοίνωσε η εταιρεία που διαχειρίζεται τη γέφυρα.
"Περιορισμένη ροή στον σταθμό των διοδίων μετά από αίτημα της σουηδικής αστυνομίας" ανέφερε η υπηρεσία πληροφοριών της Γέφυρας.
Λίγο νωρίτερα, η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία SJ ανέφερε ότι ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια των τρένων από και προς τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της σουηδικής πρωτεύουσας για το υπόλοιπο της ημέρας σήμερα.
"Κανένα τρένο της SJ δεν θα αναχωρήσει, ούτε θα φτάσει στον Κεντρικό Σταθμό" ανέφερε η ανακοίνωση.
  Ανακρίνουν δύο!
Η αστυνομία της Σουηδίας έκανε γνωστό ότι ανακρίνει δύο πρόσωπα σε σχέση με την φονική επίθεση στην πρωτεύουσα της χώρας Στοκχόλμη σήμερα.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι προχωρήσαμε στην προσαγωγή δύο ανθρώπων προκειμένου να υποβληθούν σε ανάκριση, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ύποπτοι» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Λαρς Μπίστρομ.
«Θέλουμε να μιλήσουμε σε όλους όσοι γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με αυτό και πολλές φορές είναι καλύτερο να δίνουν κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα παρά στον τόπο όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό».
  Φωτογραφίες του φορτηγού
Αυτό είναι το φορτηγό που σκόρπισε το θάνατο.
Προσέκρουσε σε κτίριο, αφού πρώτα έπεσε πάνω στο πλήθος και στη συνέχεια ξέσπασε φωτιά, την οποία έσβησαν πυροσβέστες.
Δείτε τις φωτογραφίες








Φωτογραφίες: Reuters
  Καρέ - καρέ ο τρόμος
Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες του Reuters τις στιγμές πανικού στο σημείο της επίθεσης








  Οι πρώτες εικόνες! Χειροπέδες στη μέση του δρόμου! [vids, pics]
Η σουηδική αστυνομία δεν επιβεβαιώνει συλλήψεις, ωστόσο φωτογραφίες και βίντεο που μεταδίδονται από διεθνή μέσα ενημέρωσης δείχνουν σουηδούς αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες σε κάποιους υπόπτους.
Αυτό ίσως καταδεικνύει ένα θέμα... διαδικαστικό. Ότι δηλαδή κάποιοι προσήχθησαν αλλά εν τέλει δεν συνελήφθησαν.
Δείτε τις εικόνες εδώ
  "Νεκρή" πόλη
Αποκλεισμένη η Στοκχόλμη μετά την "τρομοκρατική επίθεση", όπως την χαρακτήρισε η σουηδική αστυνομία.
Εκτός λειτουργίας τραίνα, μετρό και αστικές συγκοινωνίες.

  Αυτόν ψάχνουν!
Στην δημοσιότητα έδωσε η σουηδική αστυνομία τις φωτογραφίες του βασικού υπόπτου για την επίθεση με το φορτηγό στην Στοκχόλμη. Συνεχώς εμφανίζονται νέες φωτογραφίες του στο διαδίκτυο.
Δείτε τις εδώ
  Σοκαριστικό βίντεο! Η στιγμή που το φορτηγό "θερίζει" κόσμο!
Είναι η στιγμή που το φορτηγό κινείται με ταχύτητα τουλάχιστον 80 χιλιομέτρων, πάνω σε ένα πεζόδρομο, πριν καρφωθεί σε ένα κτίριο.
Το βίντεο έχει τραβηχτεί από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και δείχνει ανθρώπους πανικόβλητους να τρέχουν και να προσπαθούν να κρυφτούν σε μαγαζιά.
Οι στιγμές είναι πραγματικά σοκαριστικές. Πέντε δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του βίντεο φαίνεται το φορτηγό να περνά και οι τελευταίο άνθρωποι που μπαίνουν στο κατάστημα φαίνεται πως γλιτώνουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.
Δείτε τις σοκαριστικές στιγμές



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου