ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Οι Τούρκοι παίζουν… "ναυμαχία" στο Αιγαίο! Νέο video από τα Ίμια

Οι Τούρκοι παίζουν… `ναυμαχία` στο Αιγαίο! Νέο video από τα Ίμια


- Με κάθε τρόπο συντηρούν την "ένταση" στα Ίμια και στο Αιγαίο γενικότερα οι Τούρκοι
- Το πρακτορείο Ανατολού δημοσιεύει νέο video από όσα έγιναν στα Ίμια την Τετάρτη
- Υποστηρίζει πως σκάφος του ελληνικού λιμενικού πλησίασε στις βραχονησίδες και καταδιώχθηκε από τουρκικό σκάφος
- "Υπήρξε παρέμβαση από την τουρκική ακτοφυλακή και 10 λεπτά μετά αποχώρησε"
- Τρεις τουρκικές ακταιωροί "αγκυροβόλησαν" ένα μίλι από τη νήσο Παναγιά
- Διαψεύδει "επεισόδιο" το ΓΕΕΘΑ










Με κάθε τρόπο και σε καθημερινή βάση, οι Τούρκοι φροντίζουν να συντηρούν την ένταση στο Αιγαίο. Είτε πρόκειται για παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων στα Ίμια, στο Φαρμακονήσι ή τη νήσο Παναγιά στις Οινούσσες είτε με παραβιάσεις του ελληνικού FIR. Και παράλληλα εφευρίσκουν και ελληνικές… "προκλήσεις".

Και φυσικά, τα πάντα, φροντίζουν να τα καταγράφουν και να τα διοχετεύουν στον Τύπο με βίντεο ή φωτογραφίες. Γιατί η προπαγάνδα είναι ένα ακόμη όπλο στα χέρια του –αποδεκατισμένου από τις μαζικές συλλήψεις που έκανε το καθεστώς Ερντογάν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου- τουρκικού στρατού.

Την Πέμπτη, το πρακτορείο Ανατολή ανέβασε ακόμη ένα video, στο οποίο υποστηρίζει πως έχει καταγραφεί η κίνηση ενός σκάφους του ελληνικού λιμενικού, το οποίο – κατά τους Τούρκους- «πλησίασε ξανά τις βραχονησίδες Ίμια» αλλά «υπήρξε παρέμβαση από το τουρκικό λιμενικό με αποτέλεσμα να αποχωρήσει (το ελληνικό σκάφος) 10 λεπτά αργότερα».

Μάλιστα, στο video ακούγεται και η φωνή Τούρκου λιμενικού: «Τουρκική ακτοφυλακή, βρίσκεστε σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Αποχωρίστε άμεσα».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO



Την Τετάρτη (08.02.2017) τρεις τουρκικές ακταιωροί "αγκυροβόλησαν" ένα μίλι έξω από τη νήσο Παναγιά στις Οινούσσες και αποχώρησαν αργά το βράδυ, ωστόσο το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει ότι υπήρξε κάποιο "επεισόδιο". Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πηγές στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος παρατηρείται μια αυξημένη κινητικότητα τουρκικών πλωτών μέσων, τα οποία ορισμένες φορές εισέρχονται και εξέρχονται στα χωρικά μας ύδατα χωρίς όμως να έχει παρατηρηθεί κάποιο περιστατικό που να «ξεφεύγει από το μέσο όρο».
Χθες, εξάλλου, τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το ελληνικό σκάφος πέρασε από το Φαρμακονήσι και μετά μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα, όπου τα τουρκικά πλοία το καταδίωξαν. «Τα πλοία του τουρκικού λιμενικού επικοινώνησαν με τουρκικό πολεμικό πλοίο που βρίσκεται κοντά αναφέροντάς του ότι "πλοία του ελληνικού Λιμενικού παραβιάζουν τα χωρικά μας ύδατα. Εμποδίζω με ελιγμούς τις δυνάμεις της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Βλέπω επίσης κοντά στα σύνορά μας μια ψαρόβαρκα με το όνομα "Μανταλιντζί"» ακούγεται σε βίντεο που επίσης δόθηκε στη δημοσιότητα.


πηγή:www.newsit.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου