ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Τα σπίτια-φέρετρα στο Χονγκ Κονγκ

Τα σπίτια-φέρετρα στο Χονγκ Κονγκ

Το Χονγκ Κονγκ θεωρείται ο οικονομικός παράδεισος. Τεράστιοι ουρανοξύστες, μεγαλοπρεπείς επιγραφές, εταιρείες κολοσσοί εδρεύουν στην πιο φωτισμένη πόλη στον κόσμο μετά το Λας Βέγκας.
Όμως είναι και μια πόλη με πολλές αντιθέσεις. Οι πλούσιοι είναι υπεράνω νόμου, αλλά οι φτωχοί εργαζόμενοι ζουν χωρίς προνόμια εδω κ δεκαετίες. Το κόστος ζωής μετά την έλευση των πλουσιών του κόσμου έχει εκτιναχθεί στα ύψη, ακόμη και στα πιο βασικά είδη διατροφής. 
Τελευταίο φαινόμενο, είναι τα εξωφρενικά ποσά που ζητούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, μετά την αύξηση της ζήτησης. Η αύξηση υπερβαίνει ακόμα και την μεγαλύτερη φαντασία, 50% αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η συνολική αύξηση τη τελευταία δεκαετία ξεπερνάει σε κάποιες περιοχές το 3000%.

Αποτέλεσμα αυτού, ακόμα και εργαζόμενοι να μη μπορούν να ζήσουν σε κανονικά διαμερίσματα. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών μιλάει για φαινόμενο εξόντωσης των φτωχών καθώς οι άστεγοι έχουν πολλαπλασιαστεί εξωφρενικά, με ταυτόχρονη αύξηση της βίας στους δρόμους. Μέσα σε όλα αυτα γεγονότα, κάποιοι που θέλουν να εκμεταλλευτούν την ανθρώπινη ανέχεια, νοικιάζουν διαμερίσματα μόλις 1 τ.μ. Τα λεγόμενα σπίτια φέρετρα, κοστίζουν 225 δολάρια το μήνα και οι εικόνες που έρχονται μόνο απόγνωση μπορούν να προκαλέσουν.



 
Η κυβέρνηση προσπαθεί να διορθώσει την κατάσταση χτίζοντας δημόσιες πολυκατοικίες. Όμως ο αριθμός των αστέγων πια μοιάζει αδύνατον να αντιμετωπιστεί. Μια ακόμα πιο σκληρή πραγματικότητα, είναι η εικόνα των ανθρώπων που κοιμούνται μέσα σε καφετέριες, χώρους εστίασης, δήμοσιες τουαλέτες. 





ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ



πηγή:www.e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου