ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Βερολίνο Live - Welt: Ναβέντ Μπ. το όνομα του μακελάρη - Δήλωση της Μέρκελ το μεσημέρι

Βερολίνο Live - Welt: Ναβέντ Μπ. το όνομα του μακελάρη - Δήλωση της Μέρκελ το μεσημέρι

- Γνωστός στις γερμανικές αστυνομικές αρχές ο άνδρας που κρατείται ως οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε και σκότωσε 12 ανθρώπους σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου
- Είχε δολοφονήσει τον συνοδηγό του πριν πέσει στο πλήθος! - Φέρεται να είναι πακιστανικής καταγωγής και να έφτασε μέσω της Βαλκανικής Οδού στη Γερμανία τον Φεβρουάριο
- Είχε συλληφθεί για μικροκλοπές - Φέρεται να είναι 23 ετών αλλά πολλές φορές είχε δηλώσει διαφορετικές ηλικίες και εθνικότητα
- Άγνωστο ακόμα πως έκλεψε το φορτηγό που ανήκε σε πολωνική εταιρία
- Σκότωσε τον οδηγό και περίμενε σε κοντινό πάρκο πριν κάνει την επίθεση
- Το μεσημέρι η επίσημη ενημέρωση από τις γερμανικές αρχές
- Επιχείρηση ειδικών δυνάμεων σε κέντρο προσφύγων στο κέντρο προσφύγων όπου είχε καταγραφεί
ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ LIVE BLOG ΤΟΥ newsit.gr

Σοκαρισμένη για άλλη μια φορά η Ευρώπη από μια νέα τρομοκρατική επίθεση, αυτή τη φορά στην "καρδιά" της Γερμανίας, στο Βερολίνο. Σε μια επίθεση που θυμίζει εκείνη της Νίκαιας τον περασμένο Ιούλιο, άνδρας που φέρεται να είναι Πακιστανικής καταγωγής έριξε φορτηγό πάνω στο πλήθος σε χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης.
Οι μέχρι στιγμής απολογισμός είναι 12 νεκροί και τουλάχιστον 48 τραυματίες, πολλοί από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι γερμανικές αρχές παραδέχονται ότι ο δράστης έριξε το φορτηγό εσκεμμένα πάνω στο πλήθος, ενώ είχε σκοτώσει έναν άνδρα που βρέθηκε στη θέση του συνοδηγού. Ο άνδρας αυτός είναι, κατά πάσα πιθανότητα, ο Πολωνός οδηγός του φορτηγού που μετέφερε ατσάλι στο Βερολίνο.
ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ LIVE BLOG ΤΟΥ newsit.gr
 Updating
Sort by :
  Ανέκριναν τέσσερα άτομα
Στο κέντρο προσφύγων σε υπόστεγο του παλαιού αεροδρομίου Τέμπελχοφ του δυτικού Βερολίνου όπου έκαναν έφοδο τα ξημερώματα οι γερμανικές ειδικές δυνάμεις, η αστυνομία ανέκρινε τέσερες πρόσφυγες, αλλά δεν προχώρησε σε συλλήψεις μεταδίδει η Deutsche Welle
  Unfair από τον Νάιτζελ Φάρατζ
Έπαθε λίγο... Τραμπ ο πρώην ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος της Βρετανίας Νάιτζελ Φάρατζ, που κατηγόρησε τη Μέρκελ για το μακελειό στο Βερολίνο. "Τρομερά νέα από το Βερολίνο αλλά καμία έκπληξη. Γεγονότα σαν αυτό θα είναι η κληρονομιά της Μέρκελ" έγραψε στο twitter
  "Διάγγελμα" Μέρκελ
Από την ώρα που έγινε η τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο, η Άνγκελα Μέρκελ ενημερώνεται συνεχώς αλλά δεν έχει γίνει καμία δήλωση από την καγκελαρία. Στις 11:00 (ώρα Γερμανίας και 12:00 ώρα Ελλάδας) η Γερμανίδα καγκελάριος θα κάνει την πρώτη της δήλωση. Μια ώρα μετά είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου των γερμανικών αρχών. 
  Έρευνες στο κέντρο όπου είχε καταγραφεί ο δράστης
Στις 04:00 τα ξημερώματα έγινε η επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της γερμανικής αστυνομίας σε κέντρο προσφύγων κοντά στο παλιό αεροδρόμιο του Βερολίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες εκεί είχε καταγραφεί ο Πακιστανός δράστης του μακελειού της Δευτέρας.

  Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στην Ζυρίχη
  
Ένας άνδρας που πυροβόλησε τρεις ανθρώπους σε τέμενος στη Ζυρίχη είναι νεκρός, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, επιβεβαιώνοντας ότι ένα πτώμα που βρέθηκε κοντά στο σημείο της επίθεσης ανήκε στον δράστη.
Η αστυνομία του καντονιού της Ζυρίχης ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος ταυτοποιήθηκε από τις αρχές, χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία. Μια συνέντευξη Τύπου θα δοθεί στις 15.00 ώρα Ελλάδας.
Ο ένοπλος εισέβαλε αργά χθες στο ισλαμικό κέντρο και άνοιξε πυρ εναντίον των πιστών.
  Εδώ όλες οι εξελίξεις και για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία
Η Τουρκία και η Ρωσία, που η σχέση τους διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό τον  πόλεμο στη Συρία και τις συναφείς κρίσεις, μοιράζονται ένα νέο τραύμα  από αυτή την εβδομάδα μετά τη δολοφονία το βράδυ της Δευτέρας  (19/12/2016) του ρώσου πρεσβευτή στην Αγκυρα από τούρκο αστυνομικό.Οι New York Times εκτιμούν ότι η δολοφονία του Αντρέι Καρλόφ φυσικά προκάλεσε παγκόσμια ανησυχία και ερωτήματα για τις ευρύτερες συνέπειές της. Μάλιστα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί θυμήθηκαν τη δολοφονία του Αρχιδούκα Φραγκίσκου Φερδινάνδου της Αυστρίας, που οδήγησε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όμως, οι αναλυτές απορρίπτουν αυτόν τον παραλληλισμό.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
  Μείνετε σπίτια σας!
Μέσω twitter εκπρόσωποι της γερμανικής αστυνομίας παρακάλεσαν τους Βερολινέζους να παραμείνουν στα σπίτια τους, να μην δημοσιεύουν στο διαδίκτυο φωτογραφίες και βίντεο από το συμβάν και προπαντός να μην διαδίδουν φήμες.

  Νέες φωτογραφίες από το σημείο του μακελειού



φωτο: Reuters
  ΕΚΤΑΚΤΟ
Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν έξι ανθρώπους στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλοφ
  Ταυτοποίησαν τον δράστη;
Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Welt, το όνομα του Πακιστανού που κρατείται ως δράστης της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο είναι ο Ναβίντ Μπ. Δεν είναι σαφές όμως αν αυτό είναι το πραγματικό του όνομα.
  Δήλωνε Αφγανός
Πληροφορίες των γερμανικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν πως ο Πακιστανός που κρατείται δήλωνε στις αρχές Αφγανός και συνεχώς διαφορετικές ηλικίες.

  Επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων
Σε εξέλιξη επιχείρηση των γερμανικών ειδικών δυνάμεων στο κέντρο προσφύγων στο παλιό αεροδρόμιο Τέμπελχοφ
  Δεν μπορούσε να βάλει μπροστά το φορτηγό;
Εκτιμάται ο δράστης, ένας Πακιστανός αγνώστων λοιπών στοιχείων, δολοφόνησε τον Πολωνό οδηγό προκειμένου να κλέψει τη νταλίκα. Σύμφωνα με το οικονομικό πολωνικό site money.pl, η εταιρία στην οποία ανήκει το φορτηγό κατάφερε να βρει πληροφορίες για την κίνηση του οχήματος από δορυφόρους. Όπως αναφέρεται εμφανίζεται σαν κάποιος να άναβε και να έσβηνε τη μηχανή του φορτηγού πριν ξεκινήσει την τρελή του πορεία στην χριστουγεννιάτικη αγορά. 
"Στις 15:44 κάποιος έβαλε μπροστά το φορτηγό. Για την επόμενη ώρα τίποτα δεν συνέβη. Η επόμενη φορά που κάποιος προσπάθησε να το βάλει μπροστά ήταν 16:52. Από τις 17:37 το όχημα δεν ξανακινήθηκε. Φαίνεται να έγιναν κι άλλες προσπάθειες. Στις 19:34 κινήθηκε ξανά", αναφέρεται.
  Επίσημη ενημέρωση το μεσημέρι
Στη 1 το μεσημέρι (2 ώρα Ελλάδας) οι γερμανικές αρχές θα κάνουν την πρώτη επίσημη ενημέρωση για την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο.
  Οι εικόνες από τον τόπο του μακελειού



































  Οι πρώτες πληροφορίες για τον δράστη
Γνωστός στις γερμανικές αρχές φαίνεται πως ήταν ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της Εφημερίδας των Συντακτών και του καναλιού Ε στη Γερμανία, Παντελή Βαλασόπουλο, ο δράστης φέρεται να ήταν σεσημασμένος για μικροκλοπές. Εκτιμάται επίσης ότι δολοφόνησε τον Πολωνό οδηγό του φορτηγού (σ.σ. τον άνδρα που βρέθηκε νεκρός στη θέση του συνοδηγού) και περίμενε τουλάχιστον 4 ώρες σε κοντινό σημείο από την αγορά! 

Τα ίχνη του Πολωνού οδηγού, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της εταιρίας και ξάδερφό του, είχαν χαθεί από τις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας
  Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από μακελειό;
Οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους πανηγυρίζουν ήδη για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο. Στο twitter υπάρχουν αναφορές πως οι τζιχαντιστές αιματοκύλησαν και τη Γερμανία. Αλλά ακόμη επίσημη ανάληψη δεν υπάρχει. Και στη Γαλλία, όμως, πέρασαν ώρες έως ότου ο ISIS αναλάβει την ευθύνη για το μακελειό στη Νίκαια.
  Εγκατάλειψε τον τόπο του μακελειού
Αμέσως μετά την επίθεση, ο δράστης εγκατέλειψε το σημείο αλλά συνελήφθη λίγη ώρα μετά, δυο χιλιόμετρα από το σημείο της επίθεσης. Οι πληροφορίες από τη Γερμανία αναφέρουν ότι είναι Πακιστανός που βρέθηκε πριν από μερικούς μήνες, τον Φεβρουάριο συγκεκριμένα, στη Γερμανία ως μετανάστης.
Υπάρχουν επίσης πληροφορίες πως το φορτηγό είναι κλαπεί από οικοδομή στην Πολωνία. Είχε άλλωστε πολωνικές πινακίδες. Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, σύμφωνα με το Γερμανικό πρακτορείο, Άριελ Ζουράβσκι, δήλωσε στο πολωνικό δίκτυο TVN 24 πως το συγκεκριμένο φορτηγό, το οδηγούσε ο ξάδερφός του, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας. Μετέφερε ατσάλι στο Βερολίνο. Ο Πολωνός οδηγός είναι ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός στη θέση του συνοδηγού.
  Πως έγινε το μακελειό
Το φορτηγό έπεσε πάνω στον κόσμο γύρω στις 8:00 μ.μ. (9:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), μια ώρα όπου συνωστίζονται ενήλικες και παιδιά γύρω από τα παραδοσιακά ξύλινα κιόσκια που πουλούν φαγητά και χριστουγεννιάτικα πράγματα, σε μια ετήσια παράδοση που γιορτάζεται σε όλη τη Γερμανία και ένα μεγάλο μέρος της Κεντρικής Ευρώπης.
Ο δράστης έπεσε με φορτηγό πάνω σε κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στη χριστουγεννιάτικη αγορά στους πρόποδες της εκκλησίας στη μνήμη του κάιζερ Γουλιέλμου, στην καρδιά του πρώην Δυτικού Βερολίνου. Η επίθεση έγινε λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη πως 12χρονος που είχε στρατολογηθεί από τους τζιχαντιστές συνελήφθη γιατί σχεδίαζε να επιτεθεί σε χριστουγεννιάτικη αγορά.
Ο οδηγός του φορτηγού, το έριξε πάνω στο πλήθος που έκανε αμέριμνο τις χριστουγεννιάτικες αγορές του με 65 χιλιόμετρα την ώρα.
Εικόνες από τον τόπο του συμβάντος έδειχναν χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις να βγαίνουν από το σπασμένο παρμπρίζ του μαύρου φορτηγού. Μετά την επίθεση, έγερνε σταματημένο στο πεζοδρόμιο με ένα τσακισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο κάτω από τις ρόδες του.

  12 οι νεκροί
12 νεκροί και 48 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε στις 20:00 (ώρα Γερμανίας και 21:00 Ελλάδας) σε χριστουγεννιάτικη αγορά της γερμανικής πρωτεύουσας όταν άγνωστος άνδρας έριξε νταλίκα πάνω σε πλήθος που είχε συγκεντρωθεί σε χριστουγεννιάτικη αγορά.



πηγή:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου