ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Πόσο συγκινητικό! Φτιάχνουν σπίτια για άστεγους

Πόσο συγκινητικό! Φτιάχνουν σπίτια για άστεγους

Σε μία συγκινητική κίνηση προχώρησε φιλανθρωπική ομάδα που σκέφτηκε να δημιουργήσει μικροσκοπικά σπίτια προκειμένου να βοηθήσει τους άστεγους να βρεθούν ασφαλείς σε ζεστό μέρος. Το πρόγραμμα δίνει στους άστεγους την ευκαιρία να έχουν τον δικό τους χώρο στο Λος Άντζελες.
 

Ο 38χρονος Summers δεν μπορούσε να βλέπει ανθρώπους γύρω του να πεθαίνουν. Ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια τον Απρίλιο και ο πρώτος άνθρωπος που βοήθησε ήταν μία 60χρονη γυναίκα, η Ειρήνη, που για δέκα χρόνια ζούσε στους δρόμους. ''Τον Μάιο είδα αυτή τη γυναίκα. Τη ρώτησα τι θα έλεγε αν της έφτιαχνα ένα μικρό σπίτι και νομίζω τρελάθηκε από τη χαρά της''.

''Είχα δει στο διαδίκτυο ότι οι άνθρωποι έχτιζαν μικροσκοπικά σπίτια και αμέσως σκέφτηκα ότι αυτό είναι κάτι εύκολο και θα μπορούσα να το κάνω κι εγώ. Χρειάστηκαν πέντε ημέρες και 330 δολάρια για να χτίσει το σπίτι της Irene, αλλά το έκανε, και από τότε δεν έχει σταματήσει.


Η ιστοσελίδα της υπηρεσίας MYTHPLA εξηγεί: ''Στοχεύουμε να βοηθήσουμε τις κοινότητες να αναπτύξουν βιώσιμη, οικολογική και εύκολη συντήρηση καταφυγίων και υπηρεσιών για όλους όσοι το έχουν ανάγκη''. Πέρα από τα μικροσκοπικά ατομικά σπιτάκια, στόχος της οργάνωσης είναι και ο σχεδιασμός ενός μεγάλου κινητού χώρου που θα προσφέρεται για μπάνιο αλλά και γενικά παροχή νερού, ρολό τουαλέτας και απολυμαντικά χεριών.

Η MYTHPLA έχει λίστα αναμονής με περισσότερα από 20 ονόματα και το καλοκαίρι έφτιαξε μια σελίδα GoFundMe για να συμβάλλει στην κάλυψη του κόστους. ''Θέλω να εργαστώ σκληρότερα'', είπε ο Summer.


Πηγή: Mirror

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου