ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Σεισμός στη Λευκάδα: Μπήκε μέσα στο σπίτι για να σωθεί και τελικά αυτό στάθηκε μοιραίο!

Σεισμός στη Λευκάδα: Μπήκε μέσα στο σπίτι για να σωθεί και τελικά αυτό στάθηκε μοιραίο!

- Νέες αποκαλυπτικές εικόνες καταστροφής από τη Λευκάδα μετά το μεγάλο σεισμό των 6,1 Ρίχτερ
- Δύο νεκρές γυναίκες και 5 τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός της τραγωδίας - Στο νοσοκομείο 2 παιδιά
- Μεγαλύτερος μετασεισμός αυτός που έγινε στις 10.33 και είχε μέγεθος 5,2 ρίχτερ
- Μεγάλες ζημιές στο λιμάνι της Βασιλικής - Ο δρόμος προς Εγκρεμνούς έχει εξαφανιστεί!
- Κατολισθήσεις στον Άγιο Νικήτα - Το χωριό Αθάνι σμπαραλιάστηκε από τον εγκέλαδο
- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Παγιδεύτηκε στον ίδιο της το φόβο η 70χρονη γυναίκα Σπυριδούλα Βούζα, η οποία τραυματίστηκε θανάσιμα από ένα μεγάλο βράχο, που αποκολλήθηκε την ώρα του ισχυρού σεισμού και την τραυμάτισε μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Συγκλονισμένος ο σύζυγός της Κωνσταντίνος μίλησε για τα τραγικά δευτερόλεπτα.
"Βρισκόμασταν μαζί με τη γυναίκα μου και τον 20χρονο εγγονό μου, στην είσοδο του σπιτιού. Η σύζυγός μου φοβήθηκε ότι ίσως κάποια πέτρα ή κάποιο λιθάρι αποκολληθεί από το βουνό και σκέφθηκε να μπει μέσα στο σπίτι.
"Μόλις η γυναίκα μου μπήκε στο σπίτι, ακούστηκε ένας κρότος... ένας τεράστιος βράχος τραυμάτισε θανάσιμα την γυναίκα μου"
Όλα αυτά συνέβησαν μέσα σε δευτερόλεπτα. Τη στιγμή που η γυναίκα μου μπήκε μέσα στο σπίτι, απρόσμενα ακούσθηκε ένας δυνατός κρότος και ένας τεράστιος βράχος έριξε τον τοίχο, την πόρτα, τραυμάτισε θανάσιμα τη γυναίκα μου στο κεφάλι, άνοιξε μεγάλη τρύπα στον απέναντι τοίχο του σπιτιού και σταμάτησε την καταστροφική του πορεία σε κάποια δένδρα στην αυλή".
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στην οικογένεια Βούζα ο πόνος είναι βουβός. Συγγενείς και φίλοι δεν μπορούν να πιστέψουν όλα όσα συνέβησαν στις 9.10 το πρωί. Από θαύμα σώθηκε ο 20χρονος νεαρός, ο οποίος συγκλονισμένος δεν θέλησε να μας μιλήσει. Οι κάτοικοι της νότιας Λευκάδας μετρούν τις πληγές τους. Πολλά σπίτια έχουν πάθει ζημιές ενώ και το επαρχιακό οδικό δίκτυο σε πολλά σημεία του έχει καθιζήσεις και κατολισθήσεις.
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κυβερνητικό κλιμάκιο φθάνει αυτήν την ώρα με σούπερ-πούμα στην Λευκάδα, ενώ ο δήμαρχος Κώστας Δρακονταειδής είπε πριν από λίγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε συντονισμένη ετοιμότητα, ενισχύθηκε το Κέντρο Υγείας Βασιλικής, ενώ σε λίγη ώρα θα στηθούν και σκηνές προκειμένου να στεγασθούν απόψε όσοι είναι αδύνατον να διανυκτερεύσουν στα σπίτια τους. Δυο γυναίκες νεκρές και πέντε τραυματίες - μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά - είναι ο τραγικός απολογισμός από τον σεισμό των 6,1 ρίχτερ που χτύπησε την Λευκάδα και ταρακούνησε όλη την Ελλάδα.
Εκτός από την 70χρονη στη Βασιλική, την τελευταία πνοή της άφησε μια 84χρονη στο χωριό Αθάνι, η οποία καταπλακώθηκε από συντρίμια. Στο νοσοκομείο Λευκάδας, που αντιμετωπίζει μόνο έκτακτα περιστατικά, μεταφέρθηκαν πέντε τραυματίες, ο άνδρας που είχε εγκλωβιστεί, καθώς και μια γυναίκα 88 ετών από το Πινακοχώρι, ένα αγόρι 10 ετών από την περιοχή της Λυγιάς, ένας άνδρας 45 ετών από τη Λευκάδα και ένα αγόρι 12 ετών από τη Βασιλική, όλοι ελαφρά τραυματισμένοι. Το πρωί στάλθηκαν ενισχύσεις από γιατρούς και νοσηλευτές στο κέντρο υγείας της Βασιλικής, στη Νότια Λευκάδα, όπου επλήγη από τον σεισμό...
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Όπως μεταδίδουν ανταποκριτές στο νησί το χωριό Αθάνι είναι αυτό που επλήγη περισσότερο από τον σεισμό. Το χωριό ήταν κυριολεκτικά στο επίκεντρο του σεισμού και όπως θα δείτε η εκκλησία του χωριού ισοπεδώθηκε!
ΦΩΤΟ EUROKINISSIΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSIΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ EUROKINISSIΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSIΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSIΦΩΤΟ EUROKINISSI
Στο χωριό Αθάνι - ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕΣτο χωριό Αθάνι - ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου