ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Έτσι βασανίζουν τους φυλακισμένους στην Β. Κορέα



Μια έκθεση που τεκμηριώνει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στη Βόρεια Κορέα συνοδεύεται τώρα και απο μια σειρά συγλονιστικών σκίτσων που σχεδιάστηκαν απο έναν άνθρωπο ο οποίος πέρασε έξι χρόνια σε ένα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της χώρας.

Η δημοσίευση των σκίτσων του Κιμ Κουανγκ-ιλ ακολουθεί την έρευνα των Ηνωμένων Εθνών στην οποία ερευνητές συγκρίνουν την βία στα στρατόπεδα της Βόρειας Κορέας με την βία που ασκούσαν οι ναζί.

Τα σχέδια του Κιμ συνοδεύονται με λεπτομέρειες από την έκθεση.

Ο Κιμ περιγράφει το "βασανιστήριο περιστεριών" ("pigeon torture" - φώτο πάνω). "Ήμασταν υποχρεωμένοι να μείνουμε σε αυτή τη θέση έως ότου ο δεσμοφύλακαςαποφασίσει οτι έχουμε υποφέρει αρκετά. Έτσι, το βασανιστήριο συνεχίζεται έως ότου έχει έρθει η ώρα που ο δεσμοφύλακας νοιώσει ικανοποιημένος. Αυτό είναι το λεγώμενο pigeon torture (Αυτή είναι μια πολύ περίεργη έκφραση και στην Κορέα και για εσάς. Τα χέρια σου είναι δεμένα προς τα πίσω συνεπώς το στήθος σου έρχεται μπροστά και σε αυτή τη θέση σε βασανίζουν. Λες και εισαι ενα περιστέρι.)".




Ο Kim είπε στην επιτροπή "Υποτίθεται ότι πρέπει να σκεφτούμε ότι υπάρχει μια φανταστική μοτοσικλέτα και πρέπει να παταμείνουμ σε αυτή τη θέση, λες και οδηγάμε την μοτοσυκλετα. Και γι 'αυτό, "κάνουμε τα αεροπλάνα". Πετάμε. Και αν στεκόμαστε σε αυτη την θέση για αρκετή ωρα δεν υπάρχει περιπτωση να την κρατήσουμε για πολυ. Απλά πεφτουμε προς τα μπρός. Όλοι στο κέντρο κράτησης περνούν από αυτό το είδος το βασανιστήριο. "




Η έκθεση του ΟΗΕ βρήκε οτι: "αποφάσεις, ενέργειες και παραλείψεις του κράτους και της ηγεσίας προκάλεσαν το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και προκάλεσε μόνιμα σωματικά και ψυχολογικά τραύματα σε εκείνους που επέζησαν."




Οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε καρότσια αρχικά σχεδιασμένα για την μεταφορά ζώων αναφέρει η εκθεση.





"Το κράτος έχει χρησιμοποιήσει τα τρόφιμα ως μέσο ελέγχου επί του πληθυσμού .... Το κράτος έχει χρησιμοποιησει επίσης την σκόπιμη πείνα του πληθυσμού ως μέσο ελέγχου και τιμωρίας στις εγκαταστάσεις κράτησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών πολιτικών και των απλών κρατουμένων."







Από την έκθεση: Ο κ. Kim εξήγησε ότι έπρεπε να σέρνεται στα χέρια και στα γόνατά του, σ'ενα κελί που μοιραζόταν με 40 άλλους κρατούμενους, επειδή η πόρτα της εισόδου ήταν μόνο περίπου 80 cm. Οι φρουροί του ειχαν πει ότι "όταν φτάσεις σε αυτή τη φυλακή δεν θα εισαι πια ανθρωπος, αλλα ζώο, και μόλις φτάσεις στη φυλακή, θα πρέπει να συμπεριφέρεσαι ακριβώς όπως τα ζώα."

Πηγή:Huffington Post
 
Μετάφραση/Επιμέλεια: OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου