ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

LΙVE ΕΙΚΟΝΑ: Η κηδεία του Ούγκο Τσάβες

Το τελευταίο αντίο στον Ούγκο Τσάβες. Λαοθάλασσα στους δρόμους της Βενεζουέλας. Μετά την κηδεία η σορός του θα ταριχευτεί (Vid)



Πλήθος κόσμου και 55 αρχηγοί κρατών από όλο τον κόσμο, αποχαιρετούν τον ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.
Μετά την κηδεία, ο Ούγκο Τσάβες θα μεταφερθεί στο "στρατώνα του βουνού". Εκεί είναι το στρατόπεδο από όπου ξεκίνησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1992, πριν εκλεγεί πρόεδρος το 1998.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν περάσει και έχουν αποτίσει φόρο τιμής στον Τσάβες, ο οποίος πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 58 ετών μετά διετή μάχη με τον καρκίνο.
"Το σώμα του εκλιπόντος προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες θα ταριχευτεί και θα τοποθετηθεί 'στην αιωνιότητα', στο στρατιωτικό μουσείο", δήλωσε ο εκτελών χρέη προέδρου της χώρας Νίκολα Μαδούρο.
"Το σώμα του προέδρου Τσάβες θα ταριχευτεί όπως του Χο Τσι Μινχ, όπως του Λένιν, του Μαό και άλλων μεγάλων επαναστατών του αιώνα" συμπλήρωσε ο Μαδούρο που ανέφερε επίσης ότι η σορός μετά την κηδεία, θα εκτεθεί στο κοινό για "τουλάχιστον επτά ημέρες".

Έξω από τον ναό, χιλιάδες κόσμου είναι συγκεντρωμένοι για το λαϊκό προσκύνημα, θέλοντας να αποτίσουν φόρο τιμής στον αγαπητό τους πρόεδρο, ενώ σημειώθηκαν αρκετές λιποθυμίες. Στις υπόλοιπες χώρες της Λατινικής Αμερικής πραγματοποιούνται επιμνημόσυνες δεήσεις και συγκεντρώσεις την ίδια ώρα με την κηδεία του Τσάβες στη Βενεζουέλα.
Στην κηδεία θα παραβρεθούν από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής οι Ενρίκε Πένα Νιέτο πρόεδρος του Μεξικού, Ντίλμα Ρούσεφ πρόεδρος της Βραζιλίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος πρόεδρος της Κολομβίας, Ραφαέλ Κορέα πρόεδρος του Ισημερινού, Σεμπάστιαν Πινιέρα πρόεδρος της Χιλής, Ολάντα Χουμάλα πρόεδρος του Περού, Ντανιέλ Ορτέγκα πρόεδρος της Νικαράγουας, Ρικάρντο Μαρτινέλι πρόεδρος του Παναμά, Μαουρίτσιο Φούνες πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ και Ότο Πέρες πρόεδρος της Γουατεμάλας
Από την Καραϊβική, ο πρόεδρος της Αϊτής Μισέλ Μαρτελί και της Δομινικανής Δημοκρατίας Ντανίλο Μεντίνα.
Θα παραστούν επίσης,ι σύμμαχοι του Τσάβες, όπως ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ του Ιράν, ο Ραούλ Κάστρο της Κούβας και ο Αλεξάντερ Λουκασένκο της Λευκορωσίας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, και οι Ευρωπαίοι έχουν στείλει αντιπροσωπείες.
Η κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την Πέμπτη στην άφιξη στο Καράκας του προέδρου της Κούβας Ραούλ Κάστρο. Η άφιξη του Φιντέλ Κάστρο, του πνευματικού πατέρα του Τσάβες φαίνεται απίθανη λόγω της ιατρικής κατάστασης που τον ανάγκασε να περιορίσει τις δραστηριότητές του.
Η κυβέρνηση αναφέρει ότι περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν περάσει και έχουν αποτίσει φόρο τιμής στον Τσάβες, ο οποίος πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 58 ετών μετά από διετή μάχη με τον καρκίνο.
Σήμερα η ορκωμοσία του Μαδούρο
Η ορκωμοσία του Νικολάς Μαδούρο ως μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19:00 (τοπική ώρα, 01:30 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης, Ντιοσντάντο Καμπέγιο.
Ο Μαδούρο, 50 ετών, ο οποίος ήταν ο αντιπρόεδρος του Ούγκο Τσάβες, θα ηγηθεί της χώρας ως τις προεδρικές εκλογές, οι οποίες θα οργανωθούν μέσα σε ένα μήνα, σύμφωνα με το σύνταγμα.
Να σημειωθεί ότι καμία φωτογραφία του νεκρού Ούγκο Τσάβες, δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα σε μια πιθανή προσπάθεια των αρχών να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τον θρύλο γύρω από το νεκρό Κομαντάντε.
Μόνο όσοι κάθονται υπομονετικά στο λαϊκό προσκύνημα βλέπουν τον εκλιπόντα ηγέτη της Βενεζουέλας

πηγηnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου