ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

"Βουτήξτε να σας δώσω πέναλτι"



Αυτό που δεν γνωρίζει η πλειονότητα των Ελλήνων φιλάθλων είναι με πόση ευκολία και πόσο ανενδοίαστα, οι διεφθαρμένοι ποδοσφαιροπαράγοντες έδιναν εντολές για να εκτελεστεί μία επιθυμία τους (πχ. να δεχθεί γκολ η ομάδα τους ή να καταλογιστεί ένα πέναλτι υπέρ της δικής τους).
Από την πλευρά τους, οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές γνώριζαν πολύ καλά πως για να εξασφαλίσουν τους μισθούς τους θα έπρεπε να έχει λεφτά το "μαγαζί", ακόμα κι αν αυτά ήταν "βρώμικα". Χαρακτηριστική η παρακάτω αποστροφή από το εισαγγελικό πόρισμα:

"Τα οφέλη για τους παίκτες και εν γένει για τις ομάδες από την εκτέλεση της εντολής για αλλοίωση του αποτελέσματος ενός αγώνα είναι πολλά, όχι μόνο οικονομικά. Τα τελευταία χρόνια ιδίως στη Β’ Εθνική παρατηρείται το φαινόμενο να μην πληρώνονται οι παίκτες και οι προπονητές στην ώρα τους. Έτσι, αποδεχόμενοι την εκτέλεση της εντολής για τη χειραγώγηση ενός αγώνα, καταρχήν εξασφαλίζουν την έγκυρη πληρωμή των μισθών τους, ενδεχομένως και τη λήψη ενός μπόνους για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Επιπροσθέτως μπορεί ένας μάνατζερ να επηρεάσει τον παίκτη-πελάτη του υποσχόμενος σε αυτόν να του βρει άλλη ομάδα σε μεγαλύτερες οικονομικές απολαβές ή να του υποσχεθεί μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού ή ακόμη και τοποθέτησή του σε εθνικές ομάδες".

Από 'κει και πέρα, υπήρχαν πρόσωπα που όχι μόνο δεν ένιωθαν ντροπή γι' αυτό που έκαναν, αλλά φαίνεται πως το απολάμβαναν κιόλας. Οι διεφθαρμένοι διαιτητές ανήκαν σε αυτή την κατηγορία. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα Μακεδόνα διαιτητή που έπινε τον καφέ του σε καφετέρια παρέα με παράγοντες αθηναϊκού συλλόγου, τον οποίο είχε σκανδαλωδώς ευνοήσει σε αγώνα που είχε διεξαχθεί μόλις την προηγούμενη ημέρα! Μάλιστα, ο εν λόγω ρέφερι κάθε άλλο παρά μετανιωμένος φαινόταν για τη "σφαγή" της αντίπαλης ομάδας, χαμογελώντας με νόημα στα πειράγματα του τύπου "τους γ... (σ.σ. τους αντιπάλους) χθες".

Ένα άλλο κωμικοτραγικό περιστατικό είχε συμβεί προ τριετίας σε αγώνα της Γ' Εθνικής. Το ματς πλησίαζε στο τέλος του με το σκορ ισόπαλο, όταν ο (στερεοελλαδίτης) ρέφερι έδωσε εντολή σε παίκτες των φιλοξενούμενων να "βουτήξουν" μέσα στην αντίπαλη περιοχή για να τους δώσει πέναλτι. Όπερ και εγένετο, αφού σε κάθε επίθεση έπεφταν... δύο-δύο στο χόρτο. Την ίδια χρονιά, σε αναμέτρηση δύο επαρχιακών ομάδων Β' Εθνικής,
ο γκολκίπερ των γηπεδούχων άφησε -στην κυριολεξία- τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν, υποχρεώνοντας την ομάδα του σε ήττα. Τη διαφορά στην περίπτωση κάνει το γεγονός ότι το όνομα του ηθικού αυτουργού του "στησίματος" δεν περιλαμβάνεται στη μακρά λίστα των υπό δίωξη ατόμων. Θα υπάρξει, όμως, και νέα λίστα...
Επιστρέφοντας στην... αγγελικά πλασμένη Γ' Εθνική, συναντάμε ένα ντέρμπι της περιόδου 2007-08, το οποίο είχε κυκλοφορήσει ότι θα λήξει ισόπαλο και το 1-1 μέχρι το 85' επιβεβαίωνε τις πληροφορίες. Επειδή, όμως, η... τύχη παίζει περίεργα παιχνίδια, παίκτης των φιλοξενούμενων σκόραρε άθελά του (σάστισε δε τόσο, που πανηγύρισε ελαφρώς μετά από ένα λεπτό) και η κατάσταση περιπλέχθηκε. Το παιχνίδι πάντως έληξε "Χ", αφού ένα λεπτό αργότερα, στο 87', οι γηπεδούχοι -όλως τυχαίως- έφτασαν στην ισοφάριση...
Στο ίδιο πρωτάθλημα, νησιωτική ομάδα πήγε για... μαλλί και βγήκε κουρεμένη. Το τρίποντο στην Αθήνα θεωρείτο δεδομένο, αφού είχε υπάρξει πρότερη συνεννόηση, με αποτέλεσμα μέχρι και οι μυημένοι ποδοσφαιριστές να είναι υπέρ το δέον χαλαροί. Φανταστείτε την έκπληξή τους όταν είδαν τους -αδιάφορους- γηπεδούχους, που στο μεταξύ είχαν αλλάξει... στρατόπεδο, να τους φιλοδωρούν με αρκετά γκολ.
Συνεχίζεται...


Ανάρτηση από Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου