ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Ηχηρό deal στα τρόφιμα: Ο ιδρυτής της Chipita Σπύρος Θεοδωρόπουλος αποκτά το 45% των μετοχών της ΙΟΝ

 


Το 45% της ΙΟΝ συμφώνησε να αποκτήσει ο ιδρυτής της Chipita Σπύρος Θεοδωρόπουλος από τους μετόχους της ιστορικής σοκολατοβιομηχανίας, ενώ μελλοντικά θα δύναται να αποκτήσει και την πλειοψηφία των μετοχών. «Αγαπήσαμε από παιδιά τα προϊόντα της ΙΟΝ και αυτό είναι και θα παραμείνει κυρίαρχο στοιχείο στη σχέση μας με την ιστορική σοκολατοβιομηχανία» δήλωσε με αφορμή τη συμφωνία ο Σπ. Θεοδωρόπουλος, τονίζοντας τη δέσμευσή του για σεβασμό στην ανάπτυξη του σήματος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι μέτοχοι της ΙΟΝ ΑΕ και ο επιχειρηματίας κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τη συμφωνία τους για τη δημιουργία στρατηγικής συνεργασίας με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της ιστορικής σοκολατοβιομηχανίας.

Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος θα συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αποκτώντας αρχικά το 45% των μετοχών, ενώ μελλοντικά θα δύναται να αποκτήσει και την πλειοψηφία τους.

Η ΙΟΝ ΑΕ είναι η μεγάλη ελληνική σοκολατοβιομηχανία με ιστορία 92 ετών που έχει αγαπηθεί από πολλές γενιές. Η ελληνική ταυτότητα της και η σταθερά υψηλή ποιότητα και μοναδική γεύση των προϊόντων της, την έχουν ταυτίσει με τις αναμνήσεις τόσο της παιδικής, όσο και της ενήλικης ζωής μας.

Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι ο επιχειρηματίας που κατάφερε να δημιουργήσει την ελληνική CHIPITA και να της δώσει διεθνή προσανατολισμό και προοπτική. Βασισμένα στην καινοτομία, τα μοναδικά προϊόντα της εταιρείας αγαπήθηκαν από τους καταναλωτές παγκοσμίως.

Καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη της συμφωνίας έπαιξαν οι κοινές αρχές και αξίες, το κοινό όραμα για μία δυναμική ανάπτυξη και επέκταση στις αγορές του εξωτερικού, στις οποίες ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος έχει διαγράψει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία, και, τέλος, η ενδυνάμωση και διαιώνιση της ελληνικής ταυτότητας της ιστορικής σοκολατοβιομηχανίας.

Σημειώνεται ότι οι σημερινοί μέτοχοι της ΙΟΝ ΑΕ θα συνεχίσουν να ασκούν τη διοίκηση της εταιρείας.

Σε κοινή δήλωσή τους, οι μέτοχοι της ΙΟΝ ΑΕ ανέφεραν : «Η ΙΟΝ αποτελεί την ιστορική οικογένεια μας, την οποία ανέκαθεν αντιμετωπίσαμε με πολλή αγάπη, φροντίδα και, κυρίως, αίσθημα ευθύνης. Στο πλαίσιο αυτό, και έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τον επιτυχημένο επιχειρηματία κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι κοινές αξίες και αρχές, και, κυρίως, το κοινό όραμά μας, θα αποτελέσουν για την εταιρεία μας, εφαλτήριο για μία σπουδαία πορεία στο μέλλον».

Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος δήλωσε: «Η συμφωνία με την ΙΟΝ δεν είναι απλώς μία ακόμη συμφωνία! Η ΙΟΝ και η ιστορία της στη χώρα μας, είναι ένα κεφάλαιο που χρήζει σεβασμού από εμάς που θα ασχοληθούμε με την περαιτέρω ανάπτυξη της. Η σχέση των καταναλωτών με την ΙΟΝ – όλων μας δηλαδή – είναι μία σχέση διαχρονική και άκρως συναισθηματική και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να παραμείνει ίδια».

Πηγή:www.newsit.gr


Οι Έλληνες έβαλαν περισσότερο κρέας στη διατροφή τους το 2022

 


Ανακάμπτει η συνολική εγχώρια κατανάλωση σε κρέας το 2022, με τις θετικές επιπτώσεις να γίνονται περισσότερο αισθητές στο επαγγελματικό «κανάλι», μετά τη συρρίκνωση που υπέστη η αγορά το 2020 λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από μελέτη της ICAP CRIF για τον κλάδο του κρέατος. Ο κλάδος του κρέατος χαρακτηρίζεται από μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων, η πλειονότητα των οποίων είναι μικρού μεγέθους.

Ο αριθμός των αμιγώς καθετοποιημένων μονάδων παραγωγής κρέατος είναι μικρός, ωστόσο, οι εν λόγω εταιρείες διαθέτουν καθετοποιημένες μονάδες και ασχολούνται με όλα τα στάδια, από την εκτροφή και σφαγή ζώντων ζώων έως την παραγωγή κρέατος, επεξεργασία/τυποποίηση και παραγωγή προϊόντων κρέατος.

Οι παραγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου διακρίνονται σε σύνθετες παραγωγικές μονάδες κρέατος, σε χοιροτροφικές μονάδες και σε πτηνοτροφικές. Ο εισαγωγικός τομέας είναι διευρυμένος και αφορά κυρίως το βόειο και το χοιρινό κρέας.

Ορισμένες εισαγωγικές εταιρείες διαθέτουν και γραμμή επεξεργασίας και τυποποίησης, ενώ οι περισσότερες ασχολούνται μόνο με το εμπόριο κρέατος. Η ζήτηση για το κρέας των πουλερικών καλύπτεται αποκλειστικά από την εγχώρια παραγωγή.

Η επεξεργασία και τυποποίηση κρέατος αποτελεί από μόνη της αντικείμενο δραστηριότητας πολλών εταιρειών, οι οποίες έχουν σημαντική παρουσία στην αγορά. Οι εν λόγω επιχειρήσεις προμηθεύονται το κρέας είτε από την εγχώρια αγορά είτε από το εξωτερικό και στη συνέχεια το επεξεργάζονται και το τυποποιούν.

Οι τελευταίες μεταβολές και προοπτικές εξέλιξης του κλάδου της εγχώριας αγοράς κρέατος π

αρουσιάζονται στην τελευταία έκδοση της σχετικής κλαδικής μελέτης που εκπόνησε πρόσφατα η Διεύθυνση Οικονομικών/Κλαδικών Μελετών της ICAP CRIF Α.Ε.

Πηγή:www.newsit.gr

Οι καλύτεροι συνδυασμοί σε μια ομελέτα για ταχύτερη απώλεια βάρους, σύμφωνα με διαιτολόγους

 


Οι ομελέτες είναι ένας φανταστικός τρόπος για να συμπεριλάβετε πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας στο πρωινό γεύμα. Τα αυγά είναι μια πλήρης πρωτεΐνη, που σημαίνει ότι περιέχουν και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα που είναι τα δομικά στοιχεία της πρωτεΐνης για να βοηθήσουν στην οικοδόμηση και την ενίσχυση των μυών και την επιδιόρθωση κατεστραμμένων ιστών και ινών.

Γι’ αυτό η ομελέτα είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να πάρετε τα μέγιστα σε διατροφή και γεύση.

Το τι υλικά προσθέτουμε σε μια ομελέτα μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθειά σας για απώλεια βάρους. Και όχι μόνο έχουν υπέροχη γεύση αλλά και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, για να σας χορταίνουν. Μια ομελέτα μπορεί να γίνει σύμμαχος, ή εχθρός σας στην απώλεια βάρους, ανάλογα με την προετοιμασία, το μέγεθος της μερίδας, την μέθοδο μαγειρέματος και την επιλογή στα γαρνιρίσματα”, λέει η Lauren Harris-Pincus, διαιτολόγος και συγγραφέας του The Everything Easy Pre-Diabetes Cookbook.

Φτιάξτε τις ομελέτες με λίγα σε συστατικά, αλλά με συνδυασμούς που περιέχουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, οι οποίες είναι οι καλύτερες για απώλεια βάρους. Ακολουθούν έξι συνδυασμοί ομελέτας για απώλεια βάρους που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, μαζί με υγιή λίπη και αντιοξειδωτικά.

Δύο ασπράδια αυγών + ένα ολόκληρο αυγό

Απαλλαγείτε από λίγο κρόκο για να μειώσετε τις θερμίδες και τη χοληστερόλη. Συνδυάστε 1 ολόκληρο αυγό και 2 ασπράδια αυγού (ή 6 κουταλιές της σούπας υγρά ασπράδια αυγού)”, λέει η δρ. Harris-Pincus. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός ομελέτας για απώλεια βάρους, καθώς μειώνει τις θερμίδες, αλλά έχει περισσότερη θρεπτική αξία από ό,τι θα βρείτε σε μια παραδοσιακή ομελέτα από ασπράδι αυγού. Για παράδειγμα, η χολίνη προάγει την υγεία του εγκεφάλου, αλλά βρίσκεται στον κρόκο, επομένως θα έχετε θρεπτικά συστατικά, γεύση και χρώμα από έναν μόνο κρόκο αυγού.

Αυγά + πράσινες πιπεριές + ντομάτες + τυρί τσένταρ

Δώστε στην ομελέτα σας έξτρα γεύση με πρόσθετα, όπως πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες ντομάτες και 1-2 κουταλιές της σούπας τυρί τσένταρ. Ο συνδυασμό αυτός κρατά υπό έλεγχο τις θερμίδες και τα κορεσμένα λιπαρά και μεγιστοποιεί τις φυτικές ίνες και άλλες απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα, που συμπληρώνουν ιδανικά την πρωτεΐνη από τα αυγά.

Αν θέλετε βάλτε από πάνω σάλτσα για επιπλέον φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, και μόνο για λίγες επιπλέον θερμίδες. Συνολικά είναι ένας καλός συνδυασμός ομελέτας για απώλεια βάρους”, λέει η δρ. Harris-Pincus.

Ομελέτα με jalapeños + ντομάτα

Για γεύση που θυμίζει Μεξικό, βάλτε πιπεριές jalapeños και ντομάτες, καθώς και κρεμμύδια και λίγο έτοιμο μεξικάνικο μείγμα και τριμμένο τυρί, αν θέλετε”, λέει η δρ. Harris-Pincus. Οι jalapeños θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τη χρήση καρυκευμάτων ή αλατιού. “Επιπλέον, τα πικάντικα φαγητά, όπως οι πιπεριές jalapeños, ενισχύουν ελαφρά τον μεταβολικό ρυθμό για λίγη ώρα αφού φάτε. Αν και δεν θα κάνει θαύματα στην απώλεια βάρους, κάθε τι λίγο που κάνετε βοηθάει”, προσθέτει η ίδια.

Ομελέτα με καραμελωμένα κρεμμύδια

Επειδή τα καραμελωμένα κρεμμύδια είναι τόσο γευστικά, περιορίζουν την επιθυμία σας για πολλά πρόσθετα υλικά, όπως το τυρί. Έτσι μειώνονται τα κορεσμένα λιπαρά και οι θερμίδες”, λέει ο η διαιτολόγος-διατροφολόγος Ginger Hultin, συγγραφέας του βιβλίου Anti-Inflammatory Diet Meal Prep. Τα αυγά έχουν πρωτεΐνη, ενώ τα κρεμμύδια προσφέρουν φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Και ενώ η καραμελοποίηση κάνει την ομελέτα ήδη αρκετά νόστιμη, μπορείτε να πασπαλίσετε από πάνω λίγο τυρί, όπως κατσικίσιο ή φέτα, αν θέλετε.

Ομελέτα με καπνιστό σολομό

Αυτός ο συνδυασμός είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες και πλούσιος σε αντιφλεγμονώδη ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία βρίσκονται στον σολομό. “Για πρόσθετο όφελος, βάλτε στο πιάτο και λίγο σκέτο, μη λιπαρό γιαούρτι, το οποίο προσφέρει πρωτεΐνη, ασβέστιο, προβιοτικά και ενισχύει το έντερό σας”, λέει η δρ. Hultin. Η καλή υγεία του εντέρου βοηθά στην απώλεια βάρους. Γαρνίρετε με φρέσκο σχοινόπρασο για γεύση, φυτικές ίνες και αντιφλεγμονώδη αντιοξειδωτικά.

Αυγό + Σπανάκι + Ντομάτα + Ελιές

Μεγιστοποιήστε την πρόσληψη λαχανικών με αυτήν την μεσογειακή ομελέτα. Ο συνδυασμός αυτός προσφέρει πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, καθώς και υγιή λιπαρά, χάρη στις ελιές. “Η πυκνότητα και ο όγκος των λαχανικών σε φυτικές ίνες σας κρατούν χορτάτους και ικανοποιημένους για όλο το πρωί”, λέει η δρ. Hultin. Εάν θέλετε να αυξήσετε τις θερμίδες, τις πρωτεΐνες και τα λιπαρά για ένα μεγαλύτερο γεύμα, προτείνει να χρησιμοποιήσετε λίγη τριμμένη φέτα, ή αβοκάντο σε φέτες από πάνω.

Πηγή: https://www.eatthis.com

φωτό: iStock