Εσύ
το ήξερες πως η μαγειρική σόδα θεραπεύει
τα αυτοάνοσα; Η αποκάλυψη αυτή είναι
ένα σοκ για τον κόσμο της ιατρικής!
Στις
δεκάδες ήδη γνωστές χρήσης της «ταπεινής»
μαγειρικής σόδας, όπως
η λεύκανση των δοντιών,
το καθάρισμα της κουζίνας, η αντιμετώπιση
της καούρας και η εξουδετέρωση δυσάρεστων
οσμών, έρχεται να προστεθεί ακόμα μία
και μάλιστα μία με ιδιαίτερο επιστημονικό
ενδιαφέρον.
Σύμφωνα
με μια νέα αμερικανική επιστημονική
μελέτη, η μαγειρική σόδα, η οποία επίσημα
ονομάζεται διττανθρακικό νάτριο ή όξινο
ανθρακικό νάτριο, μπορεί να βρει εφαρμογή
στη θεραπευτική αντιμετώπιση των
αυτοάνοσων νοσημάτων.
Όπως
διαπίστωσαν οι ερευνητές από το Ιατρικό
Κολέγιο της Τζόρτζια στο Πανεπιστήμιο
Αγκούστα, μια δόση μαγειρικής σόδας σε
καθημερινή βάση μπορεί να μειώσει τις
καταστροφικές φλεγμονές που χαρακτηρίζουν
αυτοάνοσα νοσήματα όπως η ρευματοειδής
αρθρίτιδα.
Η
σχετική μελέτη, η οποία δημοσιεύεται
στην επιθεώρηση Journal of Immunology, παρέχει
τα πρώτα ίσως τεκμήρια που δείχνουν ότι
η φθηνή, μη συνταγογραφούμενη χημική
ουσία με την αντιόξινη δράση μπορεί να
«κατευνάσει» το ανοσοποιητικό σύστημα
ώστε να μην επιτίθεται αναίτια στους
ιστούς του ίδιου του σώματος.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΣΟΔΑ & ΣΠΛΗΝΑΣ
Έπειτα
από μια σειρά πειραμάτων τόσο σε ποντίκια
όσο και σε ανθρώπους, οι ερευνητές
διαπίστωσαν ότι η μαγειρική σόδα προωθεί
την παραγωγή οξέων στο στομάχι, τα οποία
επιτρέπουν τη διάσπαση και την πέψη των
τροφών. Ταυτόχρονα όμως επιδρά σε έναν
εξειδικευμένο τύπο κυττάρων του σπλήνα,
τα μεσοθηλιακά κύτταρα, δίνοντάς τους
το «σήμα» ότι όλα λειτουργούν ομαλά
στον οργανισμό και πως δεν βρίσκεται
σε εξέλιξη κάποιο είδος επίθεσης...
Διαβάστε
περισσότερα στο youweekly.gr.
Πηγή:spirossoulis.com