ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

MEGA: Το νέο σήμα είναι στον αέρα (pics, vid)

 


Νέα γραφικά, νέο μουσικό σήμα, νέα idents, βρίσκονται ήδη on air και διαμορφώνουν τη σύγχρονη εικόνα του MEGA που αλλάζει, μεταμορφώνεται, εξελίσσεται και περνάει στη νέα εποχή με όραμα και υψηλούς στόχους.

Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού «με βασικό δημιουργικό άξονα το λογότυπο του καναλιού, κάθε ένα από τα σήματα (idents) αποκτά ξεχωριστό χαρακτήρα, ύφος και συμπεριφορά. Ταυτίζεται με διαφορετικές καταστάσεις και συναισθήματα.


Γιατί, το MEGA δεν είναι απλά ένα λογότυπο καναλιού… Μέσα από την τρισδιάστατη απεικόνισή του, το λογότυπο γίνεται διαδραστικό και καλεί τον θεατή σε ένα παιχνίδι εικόνας, κίνησης, χρωμάτων και υφών.


Στη νέα εικόνα του MEGA συμβάλλουν και τα καινούρια γραφικά, με την ξεχωριστή τους ευελιξία και τα έντονα, φωτεινά χρώματα».


Τη νέα εικόνα του MEGA επιμελήθηκε η Διεύθυνση Μάρκετινγκ του καναλιού.

Η σκηνοθεσία και παραγωγή των νέων σημάτων έγινε από τον Τόνυ Ζαγοραίο και το animation studio YETI PICTURES, σε συνεργασία με τη διαφημιστική εταιρεία CREAM RASCAL, που δημιούργησε και το νέο πακέτο γραφικών.


Πηγή:www.newsit.gr

Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Θεσσαλονίκη: Σκηνή από τον «Θου Βου» σε… ΚΑΦΑΟ – Το σχέδιο που τραβά τα βλέμματα (pics)

 


Την ώρα που η Θεσσαλονίκη ζει σε ρυθμούς Χόλιγουντ και Αντόνιο Μπαντέρας, στην περιοχή της Περαίας αποτυπώνεται μια αγαπημένη σκηνή του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, με πρωταγωνιστή τον αξέχαστο κωμικό ηθοποιό, Θανάση Βέγγο, μαγνητίζοντας τα βλέμματα όλων των επισκεπτών.

Με πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Πολιτισμού του δήμου Θερμαϊκού, σε μεγάλο ΚΑΦΑΟ που βρίσκεται στο λιμενοβραχίονα της Περαίας, ζωγραφίστηκε η σκηνή με το γραμμόφωνο από την ταινία του 1969 «Θου – Βου φαλακρός πράκτωρ – Επιχείρησις Γης Μαδιάμ», όπου σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής ήταν ο Θανάσης Βέγγος. Είναι η στιγμή όπου ο πράκτορας Θου – Βου ακούει την πλάκα με τις οδηγίες της αποστολής, στη μικρή πλατεία, μπροστά στην αποβάθρα.

Με τον τρόπο αυτό, το άχαρο ΚΑΦΑΟ του λιμανιού της Περαίας μετατράπηκε σε έργο τέχνης, ενώ στόχος της δημοτικής αρχής όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, είναι να δημιουργηθεί κάτι ανάλογο και στην πλαζ της Αγίας Τριάδας, εκεί όπου το 1964 γυρίστηκε η ταινία «Κάτι να καίει» με πρωταγωνιστές τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Ρένα Βλαχοπούλου, Κώστα Βουτσά και Μάρθα Καραγιάννη.

«Εκεί όπου υπάρχει γκρίζο θέλουμε να βάλουμε χρώμα και να ζωντανέψουμε θέματα και ιστορίες του παρελθόντος», δηλώνει ο κ. Τσαμασλής, συμπληρώνοντας ωστόσο, πως πέρα από τον ελληνικό κινηματογράφο, φέτος την τιμητική τους στον δήμο Θερμαϊκού έχουν τα γκραφίτι με εικόνες από την Ελληνική Επανάσταση, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από το 1821.


Πηγή:www.newsit.gr

Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Τέλειο παγωτό τσιζκέικ με λεμόνι

 


Το τσιζκέικ ήταν ένα γλυκό δημοφιλές στην αρχαία Ελλάδα ή έστω μια πολύ κοντινή στη σημερινή εκδοχή παραλλαγή του! Στα συγγράμματα διασώζεται, ως πλακούντας, ενώ την 1η αναφορά την έχουμε, από το γιατρό Αίγιμο. Μερικά χρόνια αργότερα, ένας Ρωμαίος πολιτικός,έγραψε ότι στην εποχή του, χρησιμοποιούνταν 2 κέικ, για θρησκευτικούς σκοπούς.

Tο ένα ονομαζόταν placenta και είχε μια τραγανή ψημένη βάση, περίπου σαν τη σημερινή εκδοχή του γλυκού. Αρκετούς αιώνες αργότερα, στη Νέα Υόρκη του 19ου, εμφανίστηκε το γλύκισμα αυτό, όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μια αναζωογονητική και πολύ εύκολη συνταγή για λαχταριστό και δροσιστικό cheesecake!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το τσιζκέικ με λεμόνι είναι:



1 φλιτζάνι (200ml) κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά (35%), χτυπημένη μέχρι να στέκεται
• 1 κούπα (240ml) τυρί κρέμα που έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου
• 35ml ζαχαρούχο εβαπορέ γάλα
• 1/2 κουταλάκι του τσαγιού υγρή βανίλια
• 1/2 κουταλάκι του τσαγιού ξύσμα λεμονιού

Επί το έργον:

1. Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει πολύ λείο.

2. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα, την υγρή βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε καλά.

3. Στην συνέχεια προσθέτετε και την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε πολύ μαλακά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

4. Βάζετε το μίγμα σε δοχείο με καπάκι που κλείνει καλά και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 8 ώρες, μέχρι να πήξει καλά.

5. Πριν το σερβίρετε το αφήνετε εκτός ψυγείου για 15 λεπτά.

Πηγή:cheeselovers.gr