ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Λήμνος: Η βλέννα του Μαρμαρά έκανε αγνώριστες τις παραλίες του νησιού – Η θάλασσα άλλαξε χρώμα

 


Η Λήμνος βλέπει τους αρχικούς φόβους να επιβεβαιώνονται την πιο κρίσιμη περίοδο στη μάχη του τουρισμού. Η βλέννα του Μαρμαρά έφτασε στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου…

Με βλέννα από τη θάλασσα του Μαρμαρά αρχίζουν να γεμίζουν οι θάλασσες της Λήμνους, με τους φόβους για τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου να επαληθεύονται στην πράξη. Η βλέννα που ως επιδημιολογική βόμβα έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη θάλασσα του Μαρμαρά, κυρίως στον τουρισμό αλλά και στην αλιεία, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες του limnosfm100.gr που ακολουθούν, έκανε την εμφάνιση της στην παραλία του Αγίου Σώζοντα και όχι μόνο.

Λουόμενοι της παραλίας στο Ρωμέικο Γιαλό ανέφεραν πως παρατήρησαν βλέννα και στην συγκεκριμένη παραλία, με πολλούς να αναρωτιούνται, αν η ουσία αυτή είναι βλαβερή για τον ανθρώπινο οργανισμό ή όχι. Για την ώρα, απάντηση στο ερώτημα δεν υπάρχει, όμως ο Δήμος Λήμνου προχώρησε στη λήψη δείγματος από τις παραλίες του νησιού ώστε τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.



Σύμφωνα με δημοσιογράφο του CNN Τurk, ο προβληματισμός είναι τεράστιος στο τουριστικό νησί της Ίμβρου. Μάλιστα, σε πολλά σημεία η θάλασσα δε φαίνεται, αφού η βλέννα έχει καλύψει όλη την επιφάνειά της. Ιδιαίτερα απειλείται το αλιευτικό λιμάνι της Ίμβρου.

Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ξεκινήσει με συνεργεία τον καθαρισμό των ακτών, ωστόσο, σε όλο το νησί υπάρχει τεράστιος φόβος, μήπως χαθεί μέρος ή και ολόκληρη τουριστική περίοδος.

Click4more:Συναγερμός στο Βόρειο Αιγαίο για τη βλέννη – Τι συμβαίνει στη θάλασσα του Μαρμαρά

«Αυτή την εικόνα εδώ και κάποιο διάστημα δυστυχώς την συνηθίσαμε στον Μαρμαρά. Αλλά η εικόνα δεν είναι από τον Μαρμαρά, αλλά από τον τουριστικό παράδεισο του Βόρειου Αιγαιου την Ίμβρο. Από την βλέννα που έχει καλύψει την επιφάνεια η θάλασσα δεν φαίνεται», ανέφερε ο Τούρκος δημοσιογράφος.


Πηγή:www.newsit.gr


Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Ισπανία: Νεκρός στο κελί του ο Αμερικανός μεγιστάνας Τζον ΜακΑφι – «Όλα δείχνουν αυτοκτονία»

 


Νεκρός στο κελί του, σε φυλακή της Καταλονίας βρέθηκε ο ο Αμερικανός μεγιστάνας Τζον ΜακΆφι, ο δημιουργός του ομώνυμου antivirus, λίγες ώρες αφότου η ισπανική δικαιοσύνη έδωσε το πράσινο φως για την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Mundo το υπουργείο Δικαιοσύνης της Καταλονίας επιβεβαίωσε τον θάνατο του 75χρονου ΜακΆφι. Σωφρονιστικοί υπάλληλοι και νοσηλευτικό προσωπικό της φυλακής προσπάθησαν να του κάνουν ανάνηψη, όμως χωρίς επιτυχία. “Η δικαστική επιτροπή μετέβη στο σωφρονιστικό κέντρο και ερευνά τα αίτια του θανάτου. Όλα δείχνουν ότι ενδέχεται να πρόκειται για αυτοκτονία”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο επιχειρηματίας ήταν καταζητούμενος στις ΗΠΑ για φοροδιαφυγή. Συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και τέθηκε υπό κράτηση.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Γίγαντες στο φούρνο όπως του μαγείρευε ο Μοναχός Επιφάνιος

 


Γίγαντες με σάλτσα στο φούρνο, ένα απλό, αλλά πολύ θρεπτικό πιάτο, για την οικογένεια με αγνά μοναστηριακά υλικά, από τον Πατέρα Επιφάνιο, ο οποίος με κάθε του συνταγή αποδείκνυε ότι η μοναχική ζωή μπορεί να κρύβει και άπλετη δημιουργικότητα.

Η συνταγή για τους γίγαντες με σάλτσα στο φούρνο είναι δια χειρός του Μοναχού Επιφάνιου του Μυλοποταμινού, στον οποίο συχνά είχαν αποδώσει τον τίτλο του «Αρχιμάγειρα του Αγίου Ορους». Δικαίως, καθώς ήταν περιζήτητος και ως οινοποιός, ενώ ανέδειξε τη μοναστηριακή κουζίνα μέσα από το βιβλίο «Η Μαγειρική του Αγίου Όρους», το οποίο έχει μεταφραστεί σε πολλές ξένες γλώσσες.

Για να φτιάξετε γίγαντες με κόκκινη σάλτσα στο φούρνο για έξι άτομα θα χρειαστείτε:

μισό κιλό φασόλια γίγαντες
• 3 ξερά κρεμμύδια
• 200 γρ. αγιορείτικο ελαιόλαδο
• τοματοπελτέ
• λίγο κόκκινο γλυκό πιπέρι
• λίγο κύμινο
• λίγο αλάτι και μαυροπίπερο
• 1 ματσάκι δυόσμο
• λίγη ρίγανη
• κόκκινο καυτερό πιπέρι (προαιρετικά)

Επί το έργον:

Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τα φασόλια μας για περίπου 45′. Όταν μισοβράσουν τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Τα σοτάρουμε λίγο ώσπου να ροδίσουν ελαφρώς.

Αραιώνουμε τον τοματοπελτέ σε νερό και τον ρίχνουμε στα σοταρισμένα κρεμμύδια, προσθέτουμε ένα λίτρο νερό, ρίχνουμε το αλάτι, τα μπαχαρικά, και τα μυρωδικά για να πάρουν μία βράση όλα μαζί και στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά.

Στο ταψί του φούρνου, βάζουμε τα φασόλια και ρίχνουμε τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει, καθώς και το λάδι. Κατόπιν ανακατεύουμε καλά. Προσέχουμε τα φασόλια να είναι σκεπασμένα με αρκετό ζουμί , διότι τα έχουμε αφήσει μισοβρασμένα και θα χρειαστούν και άλλο βράσιμο μέσα στον φούρνο.

Βάζουμε το ταψί μας στον φούρνο στους 180-200 βαθμούς, για μια ώρα περίπου. Τα φασόλια μας, όταν είναι έτοιμα, πρέπει να είναι στεγνά και ροδοκοκκινισμένα.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο βιβλίο «Μαγειρική του Αγίου Όρους» του μοναχού Επιφάνιου Μυλοποταμινού.

Πηγή: mounathos /Φωτογραφία: www.kopiaste.info