ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Θεσσαλονίκη: Δείτε πως βρέθηκε σε παραλία ένα πλαστικό μπουκάλι του 1980 – «Σκεφτείτε το καλά» (pics)

 


Ένα πλαστικό μπουκάλι που χρονολογείται από τη δεκαετία του1980 εντόπισαν μέλη της ομάδας The Cleaningans που ασχολούνται με τον εθελοντικό καθαρισμό διαφόρων σημείων της Θεσσαλονίκης…

Όπως αναφέρουν στη σελίδα τους στο Facebook πρόκειται για ένα μπουκάλι της γνωστής γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ, το οποίο κάποτε πριν από 40 χρόνια περιείχε γάλα και μετά την κατανάλωσή του πετάχτηκε και φαίνεται πως παραμένει αναλοίωτο ακόμη και σήμερα.

Δείτε τι αναφέρουν τα μέλη της ομάδας καθώς και τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το seleo.gr: “Στην χθεσινή πρωινή βόλτα στην παραλία στο Καραμπουρνάκι βρέθηκε ξαπλωμένο στην άμμο το εικονιζόμενο μπουκάλι γάλακτος της εταιρείας “Αγνό” η οποία είναι πλέον οριστικά κλειστή.

Το μπουκάλι αυτό ανήκει στην δεκατία του 1970-1980 και η ιστορία του είναι μεγάλη. Ταλαιπωρημένο και κουρασμένο από το μακρινό ταξίδι του, κατάφερε να επιβιώσει πάνω από 40 χρόνια γεγονός που επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά το πόσο αηδιαστικό είναι το ανθρώπινο είδος σε τούτο τον πλανήτη. Η νοσταλγία από τις παλιές γενιές κοιτώντας τις φωτογραφίες σίγουρα είναι μεγάλη όπως και το πρόβλημα που υπάρχει… Την επόμενη φορά που θα σκεφτείς να πετάξεις ένα πλαστικό μπουκάλι απλά θυμήσου αυτό εδώ.”




Πηγή:www.newsit.gr

Σταϊκούρας: Τι θα ισχύσει φέτος για τον ΕΝΦΙΑ

 


Σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς θα πρέπει να ενσωματωθούν και οι τελευταίες αλλαγές, όπως είναι η μείωση της προκαταβολής φόρου, οι αλλαγές στις ηλεκτρονικές αποδείξεις κ.ά.

Η προθεσμία λήγει στο τέλος του Ιουλίου, αλλά εάν ο φορολογούμενος καταθέσει τη δήλωσή του τον Αύγουστο δεν θα κριθεί εκπρόθεσμος, αρκεί να καταβάλλει διπλή δόση φόρου έως το τέλος Αυγούστου.

Αυτά ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο MEGA, ενώ σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ ο υπουργός διευκρίνισε πως «για τον ΕΝΦΙΑ οι δόσεις θα είναι 6. Για φέτος δεν μπορεί να γίνει περαιτέρω μείωση. Ισχύει η μείωση του 22%. Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα είναι όπως ήταν και πέρυσι, με τις αντικειμενικές αξίες που υπάρχουν». Διευκρίνισε δε, πως δεν θα αλλάξουν φέτος οι τιμές των αντικειμενικών αξιών, παραπέμποντας ουσιαστικά στο 2022 για τις όποιες αλλαγές στις τιμές ζώνης. «Θα τρέξει η άσκηση και καθώς υπάρχει η δέσμευση για μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, θα δούμε πώς θα ενσωματώσουμε την υπεσχημένη μείωση του 8%», τόνισε.

«Τα μέτρα στήριξης θα εξακολουθούν να υφίστανται και να υλοποιούνται, αλλά όσο σταθεροποιείται η οικονομία σταδιακά θα αποσύρονται», ξεκαθάρισε κλείνοντας ο κ. Σταϊκούρας.

Παράλληλα, είπε ότι τα μέτρα στήριξης της οικονομίας θα ανέλθουν σε 3 δισ. ευρώ τους επόμενους μήνες και σταδιακά μόνον θα αποσύρονται.

Ακούστε όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών στο MEGA

Πηγή:www.newsit.gr

Μυρωδάτα αγιορείτικα γεμιστά – Παραδοσιακή συνταγή από το Άγιον Όρος

 


Ένα ζεστό μυρωδάτο πιάτο φαγητό μαζί με ένα χαμόγελο από αυτόν που το σερβίρει δημιουργούν ένα σκηνικό οικογενειακής ευτυχίας. Ετοιμάστε το τραπέζι για τα αγαπημένα σας πρόσωπα με φαγητό μαγειρεμένο με φροντίδα και χαρίστε τους ένα όμορφο γεύμα. Τα αγιορείτικα γεμιστά, με τα μυρωδικά τους, θα φροντίσουν να είναι εξαιρετικά νόστιμο.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τα αγιορείτικα γεμιστά είναι:

Υλικά
8 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ
3 μεγάλες και ώριμες ντομάτες
3 πιπεριές
4 κρεμμύδια τριμμένα
2 κολοκυθάκια τριμμένα
1 μελιτζάνα καθαρισμένη από τη φλούδα και ψιλοκομμένη
1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 μάτσο άνηθος ψιλοκομμένος
1 φλιτζάνι λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

 Εκτέλεση

Αδειάζουμε προσεκτικά τις ντομάτες και τις πιπεριές. Ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι και τις γυρνάμε ανάποδα για να στραγγίσουν. Το εσωτερικό από τις ντομάτες το περνάμε στον τρίφτη. Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο, την μελιτζάνα και τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, μισό φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό, τον άνηθο και το ρύζι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μία μόνο βράση, για να μαλακώσει λίγο το ρύζι.

Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές μέχρι την μέση και τις αραδιάζουμε σε ταψί. Ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι και ένα φλιτζάνι νερό. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια των γεμιστών με τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε στον φούρνο ώσπου να μαλακώσει το ρύζι και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

*Από το βιβλίο «Παραδοσιακές Αγιορείτικες Συνταγές» του Μοναχού Νικήτα Αγιορείτη

Πηγή: mountathos-eshop.com/