ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Η Prada έκανε κατά λάθος έκπτωση 99% σχεδόν σε όλα της τα προϊόντα!

 


Αν σου έλεγε κανείς ότι μπορείς να αγοράσεις ένα προϊόν από τον οίκο Prada με έκπτωση 99%, προφανώς θα γελούσες και δεν θα τον πίστευες, καθώς τέτοιες εκπτώσεις δεν γίνονται ούτε στην Black Friday!

Και όμως, πρόσφατα ο Ιταλικός οίκος βίωσε ένα ασυνήθιστό “ατύχημα”, το οποίο διήρκησε μερικές ώρες και επέτρεψε σε αρκετούς καταναλωτές να αγοράσουν διάφορα πολυτελή προϊόντα με έκπτωση ύψους 99%. Το λάθος συνέβη στον ιστότοπο της Prada στην Ιαπωνία και η τιμή σχεδόν κάθε προϊόντος που εμφανιζόταν ήταν ασυνήθιστα μειωμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγοραστές είδαν ότι οι τιμές σε πολλά κομμάτια της Prada, όπως τα χαρακτηριστικά σακίδια από νάιλον, τα καπέλα, τα σακάκια, ακόμη και τα sneakers,  κυμαίνονταν μεταξύ 5 έως 20 ευρώ.

 


Η έκπτωση στα προϊόντα εμφανίστηκε στις 10 Νοεμβρίου τα μεσάνυχτα και οι τιμές διορθώθηκαν το απόγευμα της 11ης Νοεμβρίου. Μέχρι στιγμής η Prada δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση, και σύμφωνα με αναφορές, όλες οι παραγγελίες που έγιναν κατά τη διάρκεια του “ατυχήματος” έχουν ακυρωθεί.

 Πηγή:www.perpetual.gr


Τέλος τα δωρεάν σνακ στις πτήσεις αποφάσισαν μεγάλες αεροπορικές εταιρείες

 


Καταργούν από το Μάρτιο τα δωρεάν σνακ στους επιβάτες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη.

Οι επιβάτες της οικονομικής θέσης σε πτήσεις της Lufthansa εντός Ευρώπης θα πρέπει από τον Μάρτιο να πληρώνουν για τρόφιμα και ποτά, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η εταιρία.

Ο νέος κανονισμός, ο οποίος είχε εφαρμοστεί ήδη στις θυγατρικές της Lufthansa, Brussels και Eurowings, θα αφορά από την άνοιξη και τις Swiss και Austrian, οι οποίες ανήκουν στον ίδιο Όμιλο.

«Η επιλογή των σνακ μας συχνά δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πελατών μας», εξήγησε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας Κριστίνα Φοέρστερ, επισημαίνοντας ότι αντί για ανεπιθύμητα σάντουιτς και μπάρες σοκολάτας, θα προσφέρονται πλέον προς πώληση προϊόντα υψηλότερης ποιότητας, τα οποία θα δημιουργούνται και βάσει των σχολίων των επιβατών.

Τα νέα προϊόντα, τόνισε, θα πρέπει να είναι πιο φιλικά στο περιβάλλον και πιο υγιεινά, ενώ στις πτήσεις της Lufthansa και της Swiss θα διανέμεται δωρεάν ένα μικρό μπουκάλι νερό σε κάθε επιβάτη.

Αυτή τη στιγμή, λόγω των μέτρων πρόληψης εξάπλωσης του κορονοϊού, η Lufthansa δεν προσφέρει καθόλου φαγητό σε πτήσεις διάρκειας έως δύο ωρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Γιατί δεν πρέπει να δοκιμάζετε ωμή τη ζύμη των γλυκών

 


Ο υποχρεωτικός εγκλεισμός στο σπίτι εξαιτίας του νέου κορωνοϊού και οι γιορτές που πλησιάζουν έχουν ξυπνήσει σε πολλούς από εμάς τον μάγειρα που κρύβουν μέσα τους. Ωστόσο υπάρχουν μερικοί απροσδόκητοι κίνδυνοι.

Αν ανήκετε σε εκείνους που δοκιμάζουν οτιδήποτε μαγειρεύουν πριν το βάλουν για ψήσιμο, αναθεωρήστε: δεν πρέπει ποτέ να δοκιμάζετε ωμή ζύμη από τις γλυκιές και τις αλμυρές παρασκευές που ετοιμάζετε.

Όσο νόστιμη κι αν είναι, μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για την υγεία σας. Και το τελευταίο που χρειάζεστε αυτή την εποχή είναι να πάθετε τροφική δηλητηρίαση, προειδοποιεί η διαιτολόγος Andrea Dunn, από το Τμήμα Γαστρεντερολογίας, Ηπατολογίας & Διατροφής της Cleveland Clinic, στο Οχάιο.

Κίνδυνοι από το αλεύρι…

Όπως εξηγεί, ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει ότι δεν είναι ασφαλές να τρώει ωμά αυγά, τα οποία συχνά αποτελούν συστατικό της ωμής ζύμης των γλυκών. Ωστόσο λίγοι ξέρουν ότι και το ωμό αλεύρι μπορεί να μην είναι ασφαλές.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, το ωμό αλεύρι μερικές φορές είναι μολυσμένο με το βακτήριο e.coli. Το βακτήριο αυτό αν καταναλωθεί μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικά προβλήματα.

Το αλεύρι παράγεται από δημητριακά που προέρχονται απ' ευθείας από τα χωράφια όπου καλλιεργούνται. Τα χωράφια μπορεί να περιέχουν ακαθαρσίες ζώων οι οποίες μπορεί να μολύνουν τα δημητριακά με βακτήρια. Όταν ο καρπός του δημητριακού συλλεχθεί για να γίνει αλεύρι, συνήθως δεν υπόκειται σε επεξεργασία καθαρισμού ώστε να απαλλαγεί από τα βακτήρια.

«Οι διαδικασίες που σκοτώνουν τα βακτήρια είναι το ψήσιμο, το βράσιμο, το τηγάνισμα και το ψήσιμο», λέει η Dr. Dunn. «Ωστόσο η ωμή ζύμη δεν υποβάλλεται σε καμία από αυτές, επομένως ενδέχεται να περιέχει βακτήρια».

Ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης από την ωμή ζύμη είναι υπαρκτός. Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου & Προλήψεως των Ασθενειών (CDC) αναφέρουν ότι το 2016 και το 2019 ξέσπασαν στις ΗΠΑ δύο επιδημίες λοιμώξεων από e.coli που σχετίζονταν με ωμή ζύμη. Στις επιδημίες αυτές είχαν αρρωστήσει περισσότεροι από 80 άνθρωποι.

Τα CDC τονίζουν ότι δεν πρέπει ποτέ να δοκιμάζουμε κανενός είδους ωμή ζύμη. Είτε είναι για γλυκά είτε για πίτσες, τορτίγιες, τηγανίτες ή οποιαδήποτε αλμυρή ή γλυκιά παρασκευή.

…και από τα αυγά

Τα ωμά αυγά επίσης μπορεί να κρύβουν κινδύνους, ιδίως το βακτήριο σαλμονέλα, το οποίο είναι πολύ συχνό στα πουλερικά. Η σαλμονέλα είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη για:

  • Τα μικρά παιδιά
  • Τις εγκύους
  • Όσους έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα
  • Τους ηλικιωμένους

Για τον λόγο αυτό οι γονείς ποτέ δεν πρέπει να προτείνουν στα μικρά παιδιά να γλείψουν το κουτάλι ή το μπωλ στο οποίο φτιάχνουν την ωμή ζύμη.

«Οτιδήποτε περιέχει ωμά αυγά, ενέχει κίνδυνο δηλητηρίασης από σαλμονέλα», τονίζει η Dr Dunn. Η δηλητηρίαση από σαλμονέλα συνήθως προκαλεί πυρετό, στομαχικές κράμπες και διάρροια. Αναπτύσσεται 12-72 ώρες μετά την κατανάλωση μολυσμένης τροφής. Τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν τέσσερις έως επτά ημέρες. Σε μερικούς ασθενείς η διάρροια είναι σοβαρή και μπορεί να διαρκέσει περισσότερο καιρό.

«Όταν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από σαλμονέλα, πραγματικά πρέπει να λαμβάνονται όλα τα μέτρα προφύλαξης», προσθέτει η Dr Dunn. «Και σε αυτά συμπεριλαμβάνεται το καλό μαγείρεμα, διότι οι υψηλές θερμοκρασίες σκοτώνουν και αυτό το βακτήριο. Αρκεί το τρόφιμο να μαγειρευτεί πολύ καλά και να μην φάμε, π.χ., το κέικ, μισοψημένο».

Πηγή:www.iatropedia.gr