Γιουβαρλάκια κοκκινιστά και αφράτα, με δεμένη σάλτσα ντομάτας. Μια πεντανόστιμη παραδοσιακή συνταγή με μικρασιατικές καταβολές.
Μπορεί οι περισσότεροι να έχουμε συνδυάσει τα γιουβαρλάκια, με το χειμώνα, όμως αυτή η κοκκινιστή εκδοχή τους, θα σας κάνει με την πλούσια γεύση τους, να επανεκτιμήσετε το «ταπεινό» αυτό πιάτο.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τα παραδοσιακά καλοκαιρινά γιουβαρλάκια:
500
γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
1 μέτριο
ξερό κρεμμύδι τριμμένο (ή πολύ
ψιλοκομμένο)
1 καρότο ψιλοτριμμένο
¼
φλ. ελαιόλαδο
¼ φλ. ρύζι καρολίνα ή
γλασέ
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ.
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
για τη σάλτσα ντομάτας
¼
φλ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι
ψιλοκομμένο
2 πατάτες κομμένες σε
μέγεθος μπουκιάς
2 φλ. τριμμένη ντομάτα
2
φλ. νερό
αλάτι
πιπέρι
κοτσάνια από
άνηθο και μαϊντανό
Πηγή: pontosnews
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου