ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Σαν σήμερα: Η 14η Μαρτίου στην ιστορία

 


1883 Πεθαίνει στο Λονδίνο ο Γερμανός φιλόσοφος, κοινωνιολόγος, δημοσιογράφος, ιστορικός, πολιτικός οικονομολόγος και επαναστάτης σοσιαλιστής Καρλ Μαρξ, θεωρητικός του επιστημονικού σοσιαλισμού. Ο Καρλ Μαρξ έχει χαρακτηριστεί από τους κοινωνιολόγους ως ένας από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ανθρώπινη ιστορία. 


1928 Ο Σοβιετικός λογοτέχνης Μαξίμ Γκόρκι, σε άγνωστη τοποθεσία.


1929 Ο καθηγητής Άλμπερτ Αϊνστάιν ποζάρει με ένα ιστιοπλοϊκό που του πρόσφεραν σαν δώρο στα 50ά γενέθλιά του, από μια γερμανική τράπεζα.


1935 Ο Μπενίτο Μουσολίνο, με τους δύο γιους του: το Μπρούνο στα αριστερά και τον Βιτόριο, κατά τη διάρκεια ενός Φεστιβάλ της Φασιστικής Νεολαίας στη Ρώμη.


1939 Ο Γερμανός Καγκελάριος Αδόλφος Χίτλερ υποδέχεται τον Τσέχο Πρωθυπουργό, Γιόζεφ Τίσο στο Βερολίνο. Η Τσεχοσλοβακία περιήλθε υπό την "προστασία" του Ράιχ κατά τη διάρκεια του ΒΠΠ.


1946 Η θηλιά μπαίνει στο λαιμό ενός Ναζί, στη φυλακή Bruchsal. Ο συγκεκριμένος, και δύο ακόμα Νζί, καταδικάστηκαν σε θάνατο για τη δολοφονία περίπου 300 Πολωνών και Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου, με θανατηφόρες ενέσεις.


1946 Ιθαγενείς αποχαιρετούν την πατρίδα τους, την Ατόλη Μπικίνι, από ένα μεταγωγικό του Αμερικανικού Ναυτικού, που τους μεταφέρει στο νέο τους σπίτι, την Ατόλη Ρόνγκερικ. Η Ατόλη Μπικίνι θα γίνει πεδίο ατομικών δοκιμών.


1950 Σχεδόν αγνώριστος ο Όρσον Ουέλς, με τα μαύρα γυαλία και το μούσι που άφησε προκειμένου να παίξει τον "Οθέλλο", τα γυρίσματα του οποίου ολοκληρώθηκαν στο Μαρόκο.


1952 Η ηθοποιός Ρίτα Χέϊγουρθ με τον Κερκ Ντάγκλας στο κλαμπ Ciros, στο Χόλιγουντ. Οι δύο τους αρνούνται ότι έχουν σχέση, παρ' ότι η Χέιγουορθ ετοιμάζεται να χωρίσει από το σύζυγό της, Αγά Χαν και ο Ντάγκλας μόλις πήρε διαζύγιο από τη σύζυγό του Ρίτα.


1965 ο Άντι Γουόρχολ παρουσιάζει την τελευταία του δημιουργία, το "Brillo", στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Νέα Υόρκη.


1980 Τα τέσσερα μέλη του σουηδικού ποπ συγκροτήματος των ABBA, στο Τόκιο, όπου έχουν έρχει για μια σειρά από συναυλίες και έχουν τύχει αποθεωτικής υποδοχής από το ιαπωνικό κοινό.

Πηγή:www.cnn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου