ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Σε… λήθαργο η πόλη «που δεν κοιμάται ποτέ» – Απόκοσμες εικόνες από την Νέα Υόρκη όσο ο κορονοϊός «γιγαντώνεται»

Νέα Υόρκη


Αυξάνονται οι φόβοι πως οι ΗΠΑ γίνονται το επίκεντρο του “εφιάλτη” του κορονοϊού. Αποκαρδιωτικές εικόνες στην Νέα Υόρκη με άδειους δρόμους και καταστήματα “κολοσσών” της μόδας υπό τους φόβους λεηλασίας! Οδοιπορικό του newsit.gr.

Την ώρα που η Αμερική αναστενάζει από τα χιλιάδες κρούσματα του κορονοϊού και με τις δυσοίωνες προβλέψεις των ειδικών επιστημόνων, να την θέλουν στις πρώτες θέσεις της μακάβριας λίστας με τις πιο βαριά χτυπημένες χώρες από τον φονικό ιό, η εικόνα του πιο εμπορικού δρόμου στον κόσμο, της θρυλικής «Fifth avenue» στην Νέα Υόρκη είναι άκρως αποκαρδιωτική.
Με την βοήθεια του γνωστού Έλληνα στυλίστα Πάνου Σταυριανού, ο οποίος ζει και εργάζεται στο κέντρο της Νέας Υόρκης το newsit.gr περπάτησε στον ιστορικό δρόμο με τα πλάνα και τις φωτογραφίες να μαρτυρούν το μέγεθος μιας εμπορικής καταστροφής που ίσως βρίσκεται προ των πυλών.

Οι οίκοι μόδας στην Νέα Υόρκη άδειασαν τα μαγαζιά για να μην… τους τα αδειάσουν!

Εκτός από το γεγονός, που θέλει όλα τα καταστήματα να παραμένουν κλειστά, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας με την αναστολή των επιχειρήσεων, αφαίρεσαν υπό τον φόβο πλιάτσικου όλα τους εμπορεύματα, με αποτέλεσμα να είναι εντελώς άδεια.

«Αυτό που συμβαίνει εδώ φαντάζει με τον χειρότερο εφιάλτη. Αρνούμαι να βγαίνω από το σπίτι μου για να μην βλέπω αυτές τις αποκαρδιωτικές εικόνες. Περπατάς και βλέπεις τα μαγαζιά και τρομάζεις, αφού σε κάποια από αυτά έχουν αφαιρεθεί από παντού τα εμπορεύματα με αποτέλεσμα οι βιτρίνες να είναι εντελώς άδειες» αναφέρει ο Έλληνας στυλίστας, ο οποίος πέρα από την σημαντική συνεργασία του με τον οίκο Versace το 2014, έχει υπογράψει τις εμφανίσεις επώνυμων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών με τις περισσότερες να έχουν αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια.

Δείτε τις απίστευτες εικόνες





Νέα Υόρκη 
 
Νέα Υόρκη 
 
Νέα Υόρκη 

«Ο κόσμος έχει κλειστεί μέσα στο σπίτια του φοβάται να βγει έξω και ακολουθεί κατά γράμμα τις εντολές. Οι περισσότεροι, όπως κι εγώ έχουμε να βγούμε τουλάχιστον δέκα μέρες, αλλά ακόμα κι αν το αποφασίσεις τα πάντα είναι κλειστά εκτός κι αν θέλεις κάτι από σούπερ μάρκετ ή φαρμακείο, το οποίο όμως μπορείς να το παραγγείλεις και μέσω on line αγορών».

Το online παίρνει… φωτιά στην Νέα Υόρκη

Ως επαγγελματίας της μόδας ο Πάνος Σταυριανός έχει καταφέρει να αναπτύξει τα χρόνια που ζει στη Νέα Υόρκη ένα σημαντικό δίκτυο γνωριμιών, από το οποίο δέχεται καθημερινά δεκάδες email:
«Αυτές τις ημέρες δέχομαι συνεχώς ηλεκτρονικά τηλεγραφήματα από οίκους και καταστήματα τα οποία πραγματοποιούν εκπτώσεις on line, οι οποίες φτάνουν ακόμα και το 50%. Η εκπτωτική περίοδος είχε τελειώσει για όλα τα καταστήματα δυο εβδομάδες πριν χτυπήσει ο ιός την Αμερική, ενώ οι περισσότερες επιχειρήσεις ετοιμάζονταν πυρετωδώς να υποδεχτούν τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές τους collection. Σήμερα όλες αυτές οι παγκοσμίου φήμης εταιρείες σου δίνουν την δυνατότητα να συνεχίσεις τις αγορές σου, ακόμα και σε προϊόντα που εξαιτίας της κατάστασης δεν έχουν βγει στην αγορά, με σημαντικές εκπτώσεις. Πιστεύω πως κάνουν προσπάθειες να μειώσουν όσο μπορούν την χασούρα της περιόδου και εύχομαι να βγει σε καλό».

Ήταν τα ενοίκια – φαρμάκι στην Νέα Υόρκη, ήρθε κι ο κορονοϊός…

Όπως εξηγεί ο Πάνος Σταυριανός άλλος ένας σημαντικός λόγος που οδηγεί τις επιχειρήσεις προς αυτή την κατεύθυνση είναι και τα υπέρογκα ποσά των ενοικίων:
“Τα μεγέθη είναι τεράστια, καθώς μιλάμε για ποσά που ζαλίζουν, που μπορούν να ξεπερνούν ακόμα και τα 200χιλιάδες δολάρια. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά και κάποια οικονομικά μέτρα που θα παρθούν, με αποτέλεσμα τα πάντα να είναι στον αέρα, ενώ τα έξοδα και τα ενοίκια τρέχουν. Από την άλλη κάποιες επιχειρήσεις, πριν τον κορονοϊό, που διατηρούσαν δυο και τρία μαγαζιά σε όλο το Μανχάταν ξαφνικά τα είδαμε να κλείνουν και να μένουν μόνο με το ένα. Ειλικρινά αυτό που λένε σ όλο τον κόσμο η επόμενη μέρα, εδώ δεν ξέρω ή τουλάχιστον δεν μπορώ να φανταστώ, πως θα είναι».
 
Νέα Υόρκη
 
Νέα Υόρκη 

Το σώμα στην Νέα Υόρκη, η καρδιά στην Ελλάδα

Όλο αυτό το διάστημα ο Έλληνας στυλίστας παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον και τις εξελίξεις με τον κορονοϊό στη χώρα μας:

Νέα Υόρκη

«Πραγματικά η Ελλάδα έβαλε τα γυαλιά σε όλους τους δυνατούς και ισχυρούς του πλανήτη. Χαίρομαι που ελληνική κυβέρνηση προέβλεψε και πήρε γρήγορα μέτρα ώστε να περιορίσει την εξάπλωση του ιού. Από την άλλη φαίνεται να επεξεργάζεται πολλά οικονομικά μοντέλα τόσο για τις ημέρες της πανδημίας όσο και για την επόμενη μέρα, που μπορεί να μοιάζει τώρα με αδιέξοδο όμως πιστεύω πως κάτι καλό θα βγει. Καθημερινά επικοινωνώ με τους δικούς μου έχουμε ανησυχήσει όλοι γι αυτό «Μένουμε σπίτι» και περιμένουμε να τελειώσει όλο αυτό».
Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης.

Πηγή:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου