ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Πάτησαν Νέα Υόρκη μετά από 18 ώρες στον αέρα – Αυτή είναι η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο

Πάτησαν Νέα Υόρκη μετά από 18 ώρες στον αέρα – Αυτή είναι η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο | Newsit.gr

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αεροδρομίου του Νιούαρκ (Νιου Τζέρσεϊ), η πτήση SQ22 της Singapore Airlines έφθασε στις 05:29 τοπική ώρα (12:29 ώρα Ελλάδας), μετά την απογείωσή της στις 23:37 από τη Σιγκαπούρη, έπειτα από περίπου 17 ώρες και 52 λεπτά στον αέρα.
Η διάρκειά της ήταν λίγο μικρότερη από τη θεωρητική διάρκεια της πτήσης που είναι 18 ώρες και 25 λεπτά. Θεωρητικά πάντα, η πτήση Νέα Υόρκη-Σιγκαπούρη είναι λίγο μεγαλύτερη.

Με καινούριο αεροπλάνο η πτήση Σιγκαπούρη – Νέα Υόρκη

Με αυτή τη νέα πτήση η Singapore Airlines ανακτά την πρώτη θέση στην κατάταξη με τις πιο μακρές πτήσεις. Τα πρωτεία κατείχε μέχρι τώρα η πτήση Όκλαντ-Ντόχα της Qatar Airways.
Είναι ωστόσο η πρώτη φορά που η εταιρία προτείνει τη διαδρομή αυτή. Τη λειτουργούσε για εννέα χρόνια προτού την εγκαταλείψει το 2013 όταν η έκρηξη των τιμών του πετρελαίου είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι αποδοτική.
Τότε χρησιμοποιούσε ένα A340-500, ένα αεροπλάνο με τέσσερις κινητήρες και πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμων από ό,τι το καινούριο Airbus A350-900 ULR.
H Airbus παρέδωσε τον Σεπτέμβριο στη Singapore Airlines το πρώτο της A350-900 ULR, το οποίο καταναλώνει 25% λιγότερα καύσιμα από τους προκατόχους του.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου