ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Ψυχρολουσία από τον δήμαρχο Ραφήνας! «Φοβάμαι ότι υπάρχουν και νεκροί»! Μαίνονται οι φωτιές!

Ψυχρολουσία από τον δήμαρχο Ραφήνας! «Φοβάμαι ότι υπάρχουν και νεκροί»! Μαίνονται οι φωτιές! | Newsit.gr

Τρομακτικές διαστάσεις έχει πάρει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο δάσος πάνω από την Κινέτα και τώρα καίει σπίτια σε οικισμούς! Οι εικόνες που έρχονται από το σημείο είναι συγκλονιστικές με σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες!
Νωρίτερα εκκενώθηκαν οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2, ενώ τελικά η τεράστια φωτιά… σβήνει στην θάλασσα! Παράλληλα, η μέρα έγινε ακόμη πιο εφιαλτική, με νέες εστίες φωτιάς σε Πεντέλη, Μάτι, Άγιο Ανδρέα, Νέο Βουτζά να κατακαίνε τα πάντα!
Υπάρχουν καταγγελίες για εγκλωβισμένους, για εκατοντάδες καμένα σπίτια και… Άγιος ο Θεός καθώς η νύχτα πλησιάζει…
Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο live blogging του newsit.gr
 Updating...
 07/23/2018 20:39
Για νεκρούς μιλά ο δήμαρχος Ραφήνας!
Ο κ. Μπουρνούς, μιλώντας στον Ant1, τόνισε πως φοβάται ότι υπάρχουν και νεκροί, βασιζόμενος στις πληροφορίες για δεκάδες εγκλωβισμένους, αλλά και στα πολλά, πάρα πολλά σπίτια που έχουν καεί.
Όλοι ελπίζουν -προφανέστατα και ο ίδιος- να πέφτει έξω, ωστόσο η κατάσταση μοιάζει να εκτραχύνεται όσο περνά η ώρα...
  •  
07/23/2018 21:07
Η φωτιά στην Κινέτα σβήνει... στην θάλασσα!
Όπως σας πληροφορήσαμε νωρίτερα, η μεγάλη φωτιά στην Κινέτα καταλήγει μέχρι την θάλασσα και τελικά σβήνει εκεί!
Οι εικόνες είναι ενδεικτικές, με καμένες ξαπλώστρες και κάποια μαγαζιά που βρίσκονται στο σημείο να έχουν υποστεί ζημιές.
Δείτε τις εικόνες του newsit.gr
  •  
07/23/2018 20:57
Συγκλονίζει κάτοικος στο Μάτι: "Είδα μωρό λίγων μηνών με εγκαύματα"
Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των κατοίκων στο Μάτι. Οι άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί λόγω της μεγάλης φωτιάς ενώ ένας κάτοικος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ανέφερε ότι είδε ένα μωρό λίγων μηνών με σοβαρά εγκαύματα
  •  
07/23/2018 20:47
Συνδρομή του δήμου Μεγάρων στους πληγέντες από τις πυρκαγιές
Για να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα, που έχουν προκύψει εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς στην Κινέτα, έχει εγκατασταθεί στο ΚΑΠΗ της Κινέτας (τηλ: 22960 65700), κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και διασώστες κι είναι έτοιμοι να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.
Επίσης το ΚΑΠΗ Μεγάρων (τηλ:22960 89150) παραμένει ανοικτό συνεχώς και υπάρχει κλιμάκιο υπαλλήλων του Δήμου για να προσφέρει συνδρομή σε όσους έχουν ανάγκη για στέγη και οποιαδήποτε φροντίδα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Μεγάρων το Κλειστό Γυμναστήριο στο Εθνικό Στάδιο της πόλης (τηλ: 22960 81088) είναι και παραμένει ανοικτό, για όσους επιθυμούν να διανυκτερεύσουν και χρειάζονται γενικώς στέγη, νερό, φαγητό και ιατρική φροντίδα.
Στο τηλέφωνο 22960 81841 (γραφείο Δημάρχου Μεγαρέων) εν τω μεταξύ μπορεί να επικοινωνήσει όποιος έχει ανάγκη .
  •  
07/23/2018 20:45
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ανατολική και η Δυτική Αττική
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές που πλήττουν την Περιφέρεια.
Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής συνέδραμε παρέχοντας κάθε μέσο (λεωφορεία, υδροφόρες, μηχανημάτα, κ.α.) που της ζητήθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα.
Την ίδια στιγμή, η κ. Δούρου μετέχει στο Συντονιστικό που βρίσκεται αυτές τις ώρες σε εξέλιξη, στο κέντρο επιχειρήσεων πολιτικής προστασίας ενώ ενημερώνεται από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι πυρκαγιές στην Αττικής.
Νωρίτερα το απόγευμα, συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας της Ανατολικής Αττικής.
  •  
07/23/2018 19:54
Εικόνες από την Νέα Μάκρη
  •  
07/23/2018 19:54
Δραματικές στιγμές με καμένα σπίτια και αυτοκίνητα!
Ο Ευάγγελος Μπουρνούς, δήμαρχος Ραφήνας, μιλώντας στην ΕΡΤ, κάνει λογο για ανεξέλεγκτη φωτιά σε Νέο Βουτζά, Άγιο Ανδρέα, Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι! Μίλησε για εκατοντάδες καμένα σπίτια και αυτοκίνητα!
  •  
07/23/2018 19:49
Εκκενώθηκαν οι παιδικές ανακοινώσεις στον Άγιο Ανδρέα
Μετά από συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Κέντρο Συντονισμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκκενώθηκαν προληπτικά για λόγους ασφαλείας οι παιδικές Κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων, στον Άγιο Ανδρέα.
Τα 621 παιδιά, όπως και παιδιά από άλλες κατασκηνώσεις, έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία στην παραλία του Αγίου Ανδρέα και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα μετακινηθούν με μέσα του δήμου Αθηναίων στο κέντρο της Αθήνας.
  •  
07/23/2018 19:48
Απίστευτες εικόνες! Έφτασε στην θάλασσα η φωτιά στην Κινέτα!
Κάποιοι προσπαθούν να φύγουν με βάρκες, ενώ οι φλόγες στην Κινέτα έφτασαν μέχρι τις παραλίες!
Δείτε τις δραματικές εικόνες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Epsilon TV

  •  
 Add 24liveblog to your sitelogo-bar
Η φωτιά έχει επεκταθεί με γρήγορους ρυθμούς και όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες είναι ορατή σχεδόν σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Οι καπνοί είναι ορατοί έως το Νέο Φάληρο αλλά και το Χαλάνδρι, ακόμα και στην Αργυρούπολη και στο κέντρο της Αθήνας! Οι εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμου και από το Reuters.
Πηγή:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου