ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Καιρός: Έρχεται χιονιάς και… πολικές θερμοκρασίες – Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Καιρός: Έρχεται χιονιάς και… πολικές θερμοκρασίες – Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα | Newsit.gr

Το κύμα κακοκαιρίας έρχεται από τα νότια, όμως λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών φέρνει μαζί με ισχυρές καταιγίδες και πολλά χιόνια. Πελοπόννησος, Στερεά και Θεσσαλία θα έχουν αρκετές χιονοπτώσεις, ενώ ισχυρές καταιγίδες θα υπάρχουν τόσο στην κεντρική χώρα, όσο και στα νησιά. Η κακοκαιρία θα έρθει σε δύο κύματα. Ένα σήμερα μέχρι και αύριο το απόγευμα και ένα δεύτερο από το Σάββατο το μεσημέρι ως την Κυριακή το μεσημέρι. Ο Καιρός αλλάζει τα Χριστούγεννα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως το βράδυ και νωρίς του πρωί θα υπάρχει παγετός που στα κεντρικά, τα δυτικά και τα βόρεια θα είναι ισχυρός.
Ήδη η πρόβλεψη για χιονόπτωση στην Αττική στα βουνά με υψόμετρο πάνω από 900 μέτρα έχει επιβεβαιωθεί. Δείτε το βίντεο από το χιόνι στην Πάρνηθασήμερα το πρωί. 

Χιόνια σε Τρίκαλα και Λαμία

Το χιόνι έκανε την εμφάνισή του και σε χαμηλότερα υψόμετρα, όπως στις περιοχές της Φθιώτιδας όπου έκανε την εμφάνισή του και μέσα στην πόλη της Λαμίας.
Η κίνηση προς Δομοκό και προς Μπράλο διεξάγεται αλυσίδες, ωστόσο στο δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου οι οδηγοί θα χρειαστούν αλυσίδες από τον Τυμφρηστό και πάνω μέχρι τη σήραγγα.
Κανένα πρόβλημα και στην εθνική οδό, όπου έχουμε ασθενή χιονόπτωση ή χιονόνερο σε όλο το πέταλο του Μαλιακού, από το ύψος του Μαρτίνου μέχρι τις Ράχες.
Με χιόνια ξύπνησαν και οι κάτοικοι των Τρικάλων. Το βίντεο είναι χαρακτηριστικό.

Χιονιάς και στα Καλάβρυτα


Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο τοπίο και στα Καλάβρυτα όπου το χιόνι έκανε ήδη την εμφάνισή του. 

Η πρόγνωση του καιρού ως τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων

Για σήμερα Πέμπτη στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο στα ημιορεινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (πάνω από τα 900 μέτρα). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 6 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά το πρωί αυξημένες. Τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της Χαλκιδικής και της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -4 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους νωρίς το πρωί και τη νύχτα.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και σποραδικές καταιγίδες που στην Πελοπόννησο (κυρίως στη νοτιοδυτική) θα είναι ισχυρές.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ και πιθανόν στα νοτιοδυτικά τη νύχτα 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους νωρίς το πρωί και τη νύχτα.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, πιθανόν κατά περιόδους ισχυρές στην Ευρυτανία, τη Φωκίδα και την ανατολική Στερεά (κυρίως στη Φθιώτιδα, την Βοιωτία και την Εύβοια). Καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές θα εκδηλωθούν στην Πελοπόννησο (κυρίως στην ανατολική και τη νοτιά) και τα Κύθηρα. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές στα ορεινά και ημιορεινά (500-600 μέτρα).
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νοτιά τοπικά 7 με 8 με ενίσχυση τη νύχτα στα 9 και πιθανόν στα Κύθηρα 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα χιονίσει στα ορεινά της Κρήτης (πάνω από τα 1300 μέτρα).
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του βορείου Αιγαίου οπού θα σημειωθούν και λίγα χιονιά στα ορεινά.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Αύριο Παρασκευή ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τη νύχτα στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης.
Το Σάββατο τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη και θα εξασθενήσουν.
Την Κυριακή αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας νέες ψυχρές αέριες μάζες. Το αποτέλεσμα θα είναι να υπάρξουν νέες χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα στα βορειοδυτικά.
Ως αργά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν πιο ανατολικά, ωστόσο το κύμα αυτό θα εξασθενήσει μέχρι το απόγευμα.
Ανήμερα τα Χριστούγεννα θα υπάρχει ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι η θερμοκρασία στα νησιά και στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας να ανέβει πάνω από τους 10 βαθμούς και σε ορισμένες περιοχές να φτάσει ακόμη και στους 15 βαθμούς.
Οι βοριάδες ωστόσο μένουν και έτσι νωρίς το πρωί, αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα υπάρχει παγετός και δεν αποκλείεται να υπάρχουν σημεία των δρόμων που θα κρύβουν κινδύνους ειδικά στο επαρχιακό δίκτυο.
Την Τρίτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο.
Με πληροφορίες από: kalavrytanews – lamiareport – trikalavoice
Πηγή χαρτών: Σύστημα Ποσειδών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου