ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Τι σου θυμίζει; Ότι το copy - paste βρίσκει εφαρμογή και στη μουσική



Τι κοινό έχει η Lana Del Rey και με την Ελένη Βιτάλη; Και όμως, το πιο πολυσυζητημένο νέο όνομα στη μουσική του 2011, μπορεί και να έχει αντιγράψει την Βιτάλη. Όταν το ακούσεις θα καταλάβεις πώς πράγματι ισχύει. Το cosmo.gr σου παρουσιάζει αυτή και άλλες 8 περιπτώσεις copy paste

Το Video Games είναι αναμφίβολα ένα εξαιρετικό track που μέσα σε ελάχιστες μέρες ανέβασαν κατακόρυφα τις μετοχές της Αμερικανίδας τραγουδίστριας. Και όμως μοιάζει σκανδαλωδώς με το Οι Δρόμοι Που Αγάπησα της μεγάλης μας ερμηνεύτριας που κυκλοφόρησε το 1991. Μία ακρόαση θα σας πείσει. 


Δρόμοι που αγάπησα - Ελένη Βιτάλη (ΗD) από nickmic


Lana Del Rey - Video Games από universalmusicsuisse

Ας δούμε μερικές ακόμα χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Ο κόσμος της μουσικής είναι γεμάτο τέτοιες σκοτεινές υποθέσεις. Παρθενογένεση σίγουρα δεν υπάρχει αλλά πάντα υπάρχει και το όριο

Οι Beach Boys κλέβουν τον Chuck Berry
To Surfin USA είναι ίσως το πιο διάσημο τραγούδι των Beach Boys που κυκλοφόρησε το 1963 και ουσιαστικά τους έκανε παγκόσμιο είδωλο της εποχής. Και όμως βασίστηκε, σε ένα τραγούδι του Chuck Berry που είχε κυκλοφορήσει έξι χρόνια πριν, το Sweet Little Sixteen.

 
Chuck Berry - Sweet Little Sixteen από manon42

 
Beach Boys - Surfin USA από Salut-les-copains


Οι Green Day κλέβουν τους Oasis
Το καλιφορνέζικο τρίο μπορεί να έχει εκατομμύρια φαν σε όλο τον κόσμο, μπορεί οι συναυλίες τους είναι εντυπωσιακές, μπορεί κατά καιρούς να κυκλοφορούν ωραία hits αλλά μπορούμε άνετα να τους ανακηρύξουμε ως τους πρωταθλητές των αντιγραφών. Οι κατηγορίες εις βάρους τους είναι πολλές αλλά εμείς επιλέξαμε μία από τις πιο γνωστές. Το Bullevard Of Broken Wings μοιάζει πολύ με το Wanderwall. Τόσο που πριν λίγα χρόνια είχε κυκλοφορήσει και ένα πετυχημένο medley.

 
Green day vs oasis από vsdclement



Οι Jet κλέβουν τον Iggy Pop και ο Iggy Pop τις Supremes
Εδώ η ιστορία αφήνει στο απυρόβλητο τον Iggy Pop και κράζει μόνο τους Jet. Η αλήθεια όμως είναι πως η περίφημη εισαγωγή του Lust For Life είναι βασισμένη σε αυτή του You Can't Hurry Love των Supremes. Βέβαια οι Jet με το Are You Gonna Be My Girl το ξεφτιλισαν

 
Diana Ross And The Supremes - You Can't Hurry... από cellleader1

 
iggy pop - lust for life από aquarius3

 
Jet - Are You Gonna Be My Girl από Warner-Music


O Vanilla Ice κλέβει τους Queen και τον David Bowie
Ωραίος ο Vanilla Ice. Όχι μόνο απέκτησε παγκόσμια φήμη μόνο με ένα τραγούδι, ήταν βασισμένο και στο Under Pressure των Queen και του David Bowie. Και ο αθεόφοβος για να γλιτώσει πληρωμές για πνευματικά δικαιώματα, πείραξε ελάχιστα τη περίφημη μπασογραμμή του John Deakon. Φυσικά δεν τη γλίτωσε. Πλήρωσε.

 
Vanilla Ice - Ice Ice Baby από EMI_Music

 
Queen - Under Pressure από Universal_Music_Greece

Οι Coldplay κλέβουν τον John Satriani
Το Viva La Vida είναι αναμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία τραγούδια των Coldplay. Δυστυχώς όμως γι αυτούς, πολλοί ήταν αυτοί που διεκδίκησαν την πατρότητα της μελωδίας. Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα του βιρτουόζου κιθαρίστα, Joe Satriani ο οποίος ισχυρίστηκε ότι μοιάζει σε υπερβολικό βαθμό με μία δική του σύνθεση, το If I Could Fly. Μάλιστα τους έκανε μήνυση αλλά η υπόθεση δεν έφτασε ποτέ στο δικαστήριο αφού οι δύο πλευρές τα βρήκαν αθόρυβα.

 
Un internaute réconcilie Coldplay et Joe Satriani από Nouvelobs



Οι Offspring κλέβουν τους Beatles
Το 1998 οι Offspring κυκλοφορούν έναν από τους πιο εμπορικούς δίσκους της καριέρας τους, το Americana. Μέσα υπήρχε και το Why Don’t You Get A Job. Οι συγκρίσεις με το Ob-La-Di, Ob-La-Da των Beatles είναι αναπόφευκτες.



 
The Offspring - Why Don't You Get A Job από depechfan


 
Paul McCartney Ob La Di Ob La Da Isle of Wight... από marlonalfredo

Οι Nickelback κλέβουν τους Nickelback
Ε, αυτό θα μπορούσαν να το κάνουν μόνο αυτοί. Πραγματικά είναι από τις μπάντες που αναυκλώνουν τους εαυτούς τους μέχρι τελικής πτώσεως. Δύο από τα πιο γνωστά τους single, μοιάζουν σαν δίδυμα αδερφάκια.



 
Nickelback - Someday από Warner-Music

 
Nickelback - How You Remind Me από Warner-Music


Η Leona Lewis κλέβει τον Chicane
Φρέσκια κλοπή η οποία για ένα περίεργο λόγο δεν έχει συζητηθεί. Ίσως να είναι και η ιδέα μου αλλά το νέο single της Leona Lewis, Collide κλέβει προκλητικά το Poppiholla του Chicane


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου