ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τρίτη 25 Μαρτίου 2025

25η Μαρτίου: Τσολιάς «παρέλασε» στη Θεσσαλονίκη με ηλεκτρικό πατίνι

 


Ο τσολιάς πάνω στο πατίνι μετά την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Χιουμοριστικές στιγμές στη Θεσσαλονίκη. Ο τσολιάς, με την παραδοσιακή του στολή, «παρέλασε» ως συνοδηγός πάνω στο πατίνι

Με όλες τις τιμές, έγινε η μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την 25η Μαρτίου.

Αν και η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώθηκε με κάθε επιτυχία, καθώς εν τέλει ο καιρός δεν τους το «χάλασε», δεν μπόρεσαν να λείψουν και τα απρόοπτα.

Κατά την αναχώρηση των πολιτών, ο φακός του thesstoday.gr, έπιασε και την μοναδική «παρέλαση» ενός τσολιά.

Δείτε το απολαυστικό βίντεο:



Στο βίντεο φαίνεται ένας τσολιάς να φορά την παραδοσιακή στολή, πάνω σε ένα… ηλεκτρικό πατίνι.

Προφανώς δεν πρόκειται για παρέλαση αλλά για την επιστροφή του στο σπίτι. Όπως φάνηκε στα πλάνα, τόσο ο τσολιάς όσο και ο οδηγός του πατινιού, απόλαυσαν πολύ τη βόλτα τους.

Πηγή:www.newsit.gr

25η Μαρτίου: Σείστηκε ο Λυκαβηττός από τους κανονιοβολισμούς – Η παράδοση που υιοθετήθηκε από το αγγλικό ναυτικό

 


Οι κανονιοβολισμοί ξεκίνησαν για πρώτη φορά το 1838 και από τότε καθιερώθηκαν


Οι εορτασμοί για την 25η Μαρτίου ξεκίνησαν με τους κανονιοβολισμούς (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με τους κανονιοβολισμούς στον Λυκαβηττό να έχουν την τιμητική τους.

Σε από τα υψηλότερα σημεία της Αθήνας, τον Λυκαβηττό ακούστηκαν οι 21 κανονιοβολισμοί τιμώντας την 25η Μαρτίου,

Ο πρώτος κανονιοβολισμός σημειώθηκε στις 6:21 το πρωί, από το πυροβολείο του Λυκαβηττού για να αντηχήσουν στη συνέχεια άλλοι 20 κανονιοβολισμοί, όπως προβλέπει το καθιερωμένο πρωτόκολλο.

Στις 10:01 έπεσαν επίσης 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού.

Πρόκειται για μια παράδοση που προέρχεται από το αγγλικό ναυτικό και στη χώρα μας έχει υιοθετήθηκε για πρώτη φορά το 1838.

Οι εορτασμοί για την 25η Μαρτίου ξεκίνησαν με τους κανονιοβολισμούς (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η παράδοση των κανονιοβολισμών έχει βρετανικές ρίζες, καθώς τα πλοία του πολεμικού ναυτικού της Βρετανίας πριν μπουν σε ειρηνικό λιμάνι ή σε αγγλικό λιμάνι έπρεπε να αδειάσουν τα κανόνια τους. Τα εφτά κανόνια μπορούσαν να ρίξουν τρία βλήματα, γι’ αυτό και οι 21 κανονιοβολισμοί.

Ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στο βρετανικό ναυτικό (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)


Οι κανονιοβολισμοί υιοθετήθηκαν για πρώτη φορά το 1838 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Το έθιμο φαίνεται πως μεταπήδησε στην Ελλάδα καθώς οι σχέσεις του Ελληνικού και του Βρετανικού Ναυτικού ήταν πολύ στενές. Η Βρετανία, άλλωστε υποστήριξε την ελληνική επανάσταση κατά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας τη δεκαετία του 1820, ενώ βοήθησε και στρατιωτικά με τη ναυμαχία του Ναυαρίνου κατά του τουρκοαιγυπτιακού ο οποίος κατευθυνόταν προς την Πελοπόννησο.

Πηγή:www.newsit.gr

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2025

Συνταγή για σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια

 


Προσαρμόστε το σκόρδο όσο αντέχετε

Έχουμε συνηθίσει να τρώμε τη σκορδαλιά με μπακαλιάρο.

Ωστόσο, τρώγεται με όλα τα ψάρια, τηγανητά, βραστά ή ψητά. Αλλά και με βραστό κρέας και κοτόπουλο ή και με σκέτα βραστά χόρτα ή παντζάρια.

Η συνηθέστερη για τη σκορδαλιά είναι με πατάτα, αλλά υπάρχει και η εκδοχή με ψωμί και με καρύδια και ψωμί, μαζί.

Tip 1: Τα καρύδια, πρέπει να είναι καλής ποιότητας και να μην «ταγγίζουν» γιατί αυτό θα χαλάσει τη γεύση της σκορδαλιάς.

Tip 2: Είναι καλύτερη και πιο ελαφριά η γεύση και το άρωμα του σκόρδου, αν αφαιρέσουμε το φύτρο από τη μέση κάθε σκελίδας.

Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδι

Υλικά:

  • 250 γρ. μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα

  • 1/2 φλ. καρυδόψιχα

  • 3-4 σκελ. σκόρδο

  • 1/4 φλ. ξίδι

  • 1 φλ. απαλό ελαιόλαδο

  • αλάτι

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε το ψωμί πολύ καλά στο νερό.

Με το μαχαιράκι ανοίγουμε τα σκόρδα στη μέση και αφαιρούμε το φύτρο τους.

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, το ψωμί όχι απολύτως στυμμένο και δουλεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία μάζα.

Δοκιμάζουμε για να προσθέσουμε, αν χρειάζεται, αλάτι ή ξίδι.

Βάζουμε τη σκορδαλιά σε σκεύος, που κλείνει καλά και φυλάσσουμε στο ψυγείο.

Πηγή:www.newsit.gr