ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2025

Πέθανε ο πράκτορας που προσπάθησε να σώσει τον Τζον Κένεντι

 

 

Θεωρούσε την δολοφονία του Τζον Κένεντι προσωπική του αποτυχία


Σε ηλικία 93 ετών ο Κλιντ Χιλ, ο πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που είχε προσπαθήσει μάταια να σώσει τον Τζον Κένεντι, άφησε την τελευταία πνοή του.

Ο Κλιντ Χιλ, που υπηρετούσε στις μυστικές υπηρεσίες, έμεινε στην ιστορία επειδή έτρεξε κι ανέβηκε στο πίσω μέρος της λιμουζίνας όταν ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι δέχτηκε τη μοιραία σφαίρα στο Ντάλας, την 22η Νοεμβρίου 1963. 

«Η Secret Service θλίβεται βαθιά για τον θάνατο του Κλιντ Χιλ», ανέφερε τη Δευτέρα (24.2.2025) σε ανακοίνωσή του το σώμα των μυστικών υπηρεσιών, που είναι επιφορτισμένο με τη φύλαξη σημαντικών πολιτικών προσωπικοτήτων, εξαίροντας την «ακλόνητη αφοσίωσή του» στην οικογένεια Κένεντι κατά τη διάρκεια της τραγωδίας, όπως και στους προέδρους Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, Λίντον Τζόνσον, Ρίτσαρντ Νίξον και Τζέραλντ Φορντ.

Στοιχειωμένος από αυτή που θεωρούσε προσωπική του αποτυχία, ο Κλιντ Χιλ αποσύρθηκε από τη Secret Service το 1975, σε ηλικία 43 ετών.

Στην πρώτη του συνέντευξη για τη δολοφονία του JFK, είχε εξομολογηθεί στην εκπομπή «60 Minutes» του CBS ότι αισθανόταν ενοχές και θλίψη επειδή δεν κατάφερε να προστατεύσει με το σώμα του τον πρόεδρο, να χτυπηθεί αυτός από τις σφαίρες.

Είχε τρέξει και ανέβει στον πίσω προφυλακτήρα του ανοικτού προεδρικού αυτοκινήτου για να καλύψει με το σώμα του τον τότε πρόεδρο και την πρώτη κυρία Τζάκλιν Κένεντι, αλλά ήταν πολύ αργά. Τους είχε συνοδεύσει ως το νοσοκομείο.

Πηγή:www.newsit.gr

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

Πώς να καθαρίσετε τα ξεραμένα λίπη από την κεραμική εστία

 

 

Φυσικοί τρόποι για αφαιρέσετε τους επίμονους λεκέδες από την κεραμική σας εστία για να γίνει και πάλι αστραφτερή

Οι σύγχρονες κουζίνες διαθέτουν κεραμικές εστίες, που προσφέρουν άμεση θερμότητα στην επιφάνεια του σκεύους, κάτι που σημαίνει ότι μειώνεται ο χρόνος μαγειρέματος και, έτσι, εξοικονομούμε ενέργεια και χρήματα.

Λόγω της συχνής χρήσης της κουζίνας, είναι απίθανο να μην δημιουργηθούν λεκέδες και καμμένα λίπη από τα φαγητά.

Υπάρχουν, όμως, φυσικοί τρόποι για αφαιρέσετε τους επίμονους λεκέδες από την κεραμική σας εστία για να γίνει και πάλι αστραφτερή, χωρίς να έχετε τον φόβο ότι θα αφήσετε γραντζουνιές.

Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό, είναι σημαντικό να κλείσετε την κεραμική εστία και να την αφήσετε να κρυώσει για λόγους ασφαλείας. Μόλις είναι κρύα, μπορείτε να ξεκινήσετε τον καθαρισμό.

Αρχικά, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι ή πανί και λίγο ζεστό νερό για να αφαιρέσετε τα μεγάλα υπολείμματα φαγητού. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λεμόνι κομμένο στη μέση. Τρίψτε τους λεκέδες με την κομμένη πλευρά, κάνοντας απαλές κινήσεις. Αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά. Στην συνέχεια, ξεπλύνετε με ένα νωπό πανί.


Για να αφαιρέσετε τα καμμένα λίπη, μπορείτε να φτιάξετε μια πάστα από μαγειρική σόδα και λίγο νερό. Απλώστε την πάνω στους λεκέδες και αφήστε την να δράσει για 15-20 λεπτά. Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό καθαριστικό που μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε αποτελεσματικά τους λεκέδες και τις βρωμιές. Στην συνέχεια, καθαρίστε μ΄ένα νωπό πανί.

Σε περίπτωση που λεκέδες είναι ιδιαίτερα επίμονοι – όπως από καμμένο γάλα-, η ιδανική επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ξύδι. Βάλτε λίγη ποσότητα ξιδιού πάνω στους λεκέδες και στην συνέχεια προσθέστε μαγειρική σόδα.

Το μείγμα θα «μαλακώσει» τους λεκέδες. Μετά από λίγα λεπτά, κάντε απαλές κινήσεις μ’ ένα νωπό σφουγγάρι. Έπειτα, σκουπίστε την κεραμική εστία μ΄ένα καθαρό πανί ή χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα.

Για να διατηρήσετε την κεραμική σας εστία καθαρή και σε καλή κατάσταση, είναι σημαντικό να καθαρίζετε την επιφάνεια μετά από κάθε χρήση. Μην αφήνετε τα υπολείμματα φαγητού ή τα λίπη να στεγνώνουν στην επιφάνεια. Κάθε φορά που μαγειρεύετε, καθαρίστε την εστία ενώ είναι ακόμα ζεστή (αλλά όχι καυτή), ώστε να είναι πιο εύκολο να αφαιρέσετε τους λεκέδες. Βέβαια, στο εμπόριο κυκλοφορούν και ειδικές ξύστρες για κεραμικές εστίες, με τις οποίες μπορείτε να ξύσετε τους λεκέδες, χωρίς να ασκείτε μεγάλη πίεση.

Επίσης, φροντίστε να χρησιμοποιείτε πάντα μαλακά σφουγγάρια, ενώ αποφύγετε τα συρμάτινα σφουγγαράκια για να μην αφήσετε γρατζουνιές στην επιφάνεια της κεραμικής εστίας.

Παράλληλα, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε σκεύη με λείες επιφάνειες, ώστε να μην δημιουργηθούν γραντζουνιές. Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σέρνετε τα σκεύη πάνω στην κεραμική εστία, αλλά να τα σηκώνετε, ώστε να τα μετακινήσετε.

Σε περίπτωση, τέλος, που πέσει ζάχαρη ή αλάτι όταν το μάτι είναι αναμμένο, τότε, πρέπει να σκουπίσετε άμεσα την κεραμική εστία για να μην προκληθούν φθορές στην επιφάνεια της κουζίνας.

Πηγή:www.newsit.gr

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025

Σμήνη από ρομποτικά έντομα – drones που γονιμοποιούν τα φυτά κατασκευάζει το ΜΙΤ

 


Ένα νέο σχέδιο ρομποτικού εντόμου που μπορεί να πετάξει 100 φορές περισσότερη ώρα σε σχέση με τα προηγούμενα, δημιούργησε ομάδα του ΜΙΤ

MIT

Οι επιστήμονες του ΜΙΤ σχεδιάζουν ρομποτικά έντομα που θα μπορούσαν μια μέρα να πετούν σε σμήνη και να εκτελούν τεχνητή επικονίαση με γρήγορο ρυθμό, μια τεχνολογία που θα αυξήσει δραματικά τις αποδόσεις των καλλιεργειών φρούτων και λαχανικών χωρίς να βλάψει το περιβάλλον.

Η τεχνητή επικονίαση είναι μια διαδικασία μέσω της οποίας οι άνθρωποι – αντί για τα έντομα ή τον αέρα, όπως συμβαίνει στη φύση –μεταφέρουν με διαφορετικούς τρόπους τη γύρη από το ένα φυτό στο άλλο, γονιμοποιώντας το. Η ιδέα της χρήσης ρομποτικών εντόμων δεν είναι καινούργια, αλλά ένα πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι προηγούμενες γενιές τέτοιων μικροσκοπικών ρομπότ ήταν η έλλειψη αντοχής, ταχύτητας και εναέριας ευελιξίας σε σύγκριση με τις μέλισσες και άλλα αληθινά έντομα, αναφέρει το LiveScience.

Ωστόσο, σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science Robotics, η ομάδα του MIT αποκάλυψε ότι μπόρεσε να δημιουργήσει ένα νέο σχέδιο ρομποτικού εντόμου που μπορεί να πετάξει 100 φορές περισσότερη ώρα σε σχέση με τα προηγούμενα, ενώ είναι ελαφρύτερο και περιλαμβάνει αρκετό χώρο αποθήκευσης για μπαταρίες. Πρόσθεσε ότι η ακρίβεια και η ευελιξία των ρομπότ έχουν βελτιωθεί, ενώ έχει μειωθεί η καταπόνηση που υφίστανται τα μηχανικά φτερά τους κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Τα προβλήματα των προηγούμενων σχεδίων

Σε ένα προηγούμενο σχέδιο του ΜΙΤ, το ρομποτικό έντομο αποτελούνταν από τέσσερις πανομοιότυπες μονάδες με δύο φτερά η καθεμία. Ολοκληρωμένο, το έντομο είχε ορθογώνιο σχήμα, μέγεθος μικροκασέτας και οκτώ φτερά.

«Δεν υπάρχει κανένα έντομο που να έχει οκτώ φτερά. Στον παλιό μας σχεδιασμό, η απόδοση κάθε μεμονωμένης μονάδας ήταν πάντα καλύτερη από εκείνη του συναρμολογημένου ρομπότ», δήλωσε ο Κέβιν Τσεν, αναπληρωτής καθηγητής ρομποτικής στο MIT.

Ο νέος σχεδιασμός του MIT χώρισε αυτό το ρομπότ στη μέση. Κάθε μία από τις τέσσερις μονάδες έχει ένα μόνο φτερό που εκτείνεται μακριά από το κέντρο του ρομπότ. Αυτό το χαρακτηριστικό σταθεροποιεί την κατακόρυφη κίνησή του, επιτρέποντάς του να ανεβαίνει ψηλότερα από ό,τι πριν. Έχοντας τα μισά φτερά σε σχέση με τον προκάτοχό του, το νέο ρομπότ αποκτά αρκετό αποθηκευτικό χώρο για να μεταφέρει μπαταρίες.

Η ομάδα δημιούργησε επίσης πολύπλοκα σήματα που συνδέουν τα φτερά με συσκευές μέσα στο σχέδιο, σαν αόρατοι «μύες». Αυτά τα σήματα – που στη μελέτη αναφέρονται ως μεταδόσεις - επέβαλαν κάποιες προσαρμογές στο μέγεθος των φτερών, αλλά συνολικά θα μπορούσαν να μειώσουν την καταπόνηση που εμπόδιζε την αντοχή των προηγούμενων εντόμων.

Ο Τσεν δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί περαιτέρω ο σχεδιασμός. Για παράδειγμα, τα φτερά των αληθινών μελισσών ελέγχονται λεπτομερώς από ένα πολύ εξελιγμένο σύνολο μυών. Η ομάδα θέλει να ενσωματώσει στο νέο ρομποτικό έντομο αυτό το επίπεδο ελέγχου στο μέλλον, παράλληλα με την ενσωμάτωση αισθητήρων, μπαταριών και ακόμη και υπολογιστικών δυνατοτήτων, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Πηγή:www.cnn.gr