ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2025

Τζόνι Λόγκαν: Έτσι είναι σήμερα ο θρύλος της Eurovision που κέρδισε τρεις φορές την πρώτη θέση

 


Ο Τζόνι Λόγκαν βρίσκεται στην Ελλάδα και έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή Buongiorno του Mega

Το όνομα του Τζόνι Λόγκαν έγινε συνώνυμο της επιτυχίας στη Eurovision. Ο καλλιτέχνης είχε τη συνταγή της επιτυχίας, καθώς κέρδισε συνολικά τρεις φορές την πρώτη θέση. Η επίσκεψή του στην Ελλάδα συνέπεσε με τον ελληνικό τελικό του μουσικού διαγωνισμού.

Ο θρύλος της Eurovsion Τζόνι Λόγκαν, γνώρισε τη βασίλισσα της Αγγλίας και πραγματοποίησε περιοδείες σε όλο τον κόσμο. «Η νίκη ήταν σημαντική, αλλά μεγαλύτερη τιμή ήταν να εκπροσωπήσω τη χώρα», είπε στο Buongiorno του Mega.

Όπως ανέφερε ο Τζόνι Λόγκαν, ξεχωριστή στιγμή για εκείνον ήταν η συμμετοχή του στη Eurovision, με το τραγούδι «Hold me now» το 1987.

Από τις συμμετοχές που ξεχωρίζει στην Eurovision είναι εκείνες των ABBA και της Loreen, ενώ δήλωσε πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα μας θέλει να επισκεφτεί την Ακρόπολη.

Ο Johnny Logan θα εμφανιστεί στις 24 και 25 Μαρτίου στο θέατρο Παλλάς και όπως είπε ο ίδιος, πρόκειται για ένα show που θα συνδυάζει παλιά και νέα τραγούδια του.

Ο Λόγκαν συνεχίζει να κάνει εμφανίσεις και να γράφει τραγούδια. Μερικές φορές αναφέρεται ως ο “Κύριος Γιουροβίζιον” από τους θαυμαστές του Διαγωνισμού Τραγουδιού και από τα μέσα ενημέρωσης. Καθ’όλη τη διάρκεια της καριέρας του, που εκτείνεται σε τέσσερις δεκαετίες, ο Λόγκαν έχει κυκλοφορήσει 40 singles και 19 δίσκους.

Πηγή:www.newsit.gr

Το ρυζόγαλο της γιαγιάς και πώς να το φτιάξετε

 


Με όλη τη νοσταλγική γεύση

Το ρυζόγαλο, το καλό, είναι από αγελαδινό γάλα. Τουλάχιστον το ρυζόγαλο που μας έφτιαχνε η γιαγιά.

Τα απογεύματα, την ώρα του διαβάσματος, όταν ερχόταν η γιαγιά στο σπίτι, έφερνε έτοιμα, κρύα μπολάκια με ρυζόγαλο και εμείς ρίχναμε μπόλικη κανέλα και από πάνω, αλλά και σε κάθε μπουκιά.

Είχε μυρωδιά βανίλιας, αλλά η «γαλατίλα» υπερίσχυε. Αν βρείτε γάλα από μικρές παραγωγές, προτιμήστε το.

Αυτό που χρειάζεται να προσέξετε, είναι να έχει μαλακώσει το ρύζι και η κρέμα να έχει χυλώσει.

Το ρυζόγαλο, το κλασικό, είναι εύκολο και σας έχω τη μαγική, νοσταλγική συνταγή, για 10 γενναίες μερίδες.

Ρυζόγαλο

Υλικά:

  • 2 λίτρα γάλα αγελάδος, πλήρες

  • 100 γρ. ρύζι γλασέ

  • 100 γρ. ζάχαρη

  • 100 γρ. κορν φλάουρ (διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό)

  • 2-3 βανιλίνες

  • τριμμένη κανέλα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι, με νερό τόσο, ώστε να καλύπτεται και παραπάνω, κατά 1 δάχτυλο, μαζί με 100 ml από το γάλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και τις βανίλιες και δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Βράζουμε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Σε αυτό το διάστημα, ρίχνουμε σταδιακά το κορν φλάουρ, που έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό.

Το ρυζόγαλο είναι έτοιμο όταν το ρύζι έχει μαλακώσει καλά και το μείγμα έχει χυλώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε ατομικά μπολ.

Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο, αν θέλουμε.

Πασπαλίζουμε με κανέλα, κατά βούληση.

Πηγή:www.newsit.gr

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2025

Σπιτικά τυροπιτάκια κουρού: Μαμαδίστικη γεύση από τα παλιά


Το αγαπημένο σνακ των παιδικών μας χρόνων

Ξαπλώστε πίσω στην καρέκλα ή στον καναπέ σας και θυμηθείτε τις γεύσεις της παιδικής σας ηλικίας.

Σίγουρα τα σπιτικά τυροπιτάκια κουρού, είναι κοινός τόπος στις αγαπημένες μαμαδίστικες γεύσεις που κρατάμε στην καρδιά μας, οι περισσότεροι.

Τα έφτιαχναν στα πάρτι, στις γιορτές, για να τα πάρουμε μαζί στο ταξίδι ή στην εκδρομή.

Η ζύμη ετοιμαζόταν σε λίγα λεπτά, ο δοσομετρητής ήταν το κεσεδάκι από το γιαούρτι που έμπαινε στη ζύμη. Απλότητα και πρακτικότητα, που είναι και σήμερα, το ζητούμενο.

Με αυτή τη ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε ότι πιτάκια θέλουμε, αλλάζοντας τα υλικά της γέμισηςλουκανικοπιτάκιακασεροπιτάκιαζαμπονοτυροπιτάκιακιμαδοπιτάκια και ότι άλλο σκεφτείτε.

Σπιτικά «κουρουδάκια»

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. φαρίνα

  • 1 αυγό

  • 1 γιαούρτι

  • 1/2 κεσεδάκι (από το γιαούρτι που θα χρησιμοποιήσουμε) σπορέλαιο

  • 1/2 κεσεδάκι (από το γιαούρτι που θα χρησιμοποιήσουμε) βούτυρο

Για τη γέμιση:

  • 250 γρ. φέτα

  • 2 κ.σούπας γιαούρτι

  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε τη ζύμη με ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Την βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα, για να είναι κρύα όταν θα πλάσουμε τα τυροπιτάκια και να μην σπάει.

Κατόπιν τη χωρίζουμε σε 30-35 μπαλάκια.

Πιέζουμε ένα ένα μπαλάκι ανάμεσα στις παλάμες μας, να γίνει πλακέ.

Βάζουμε μέσα ένα κουταλάκι γέμιση και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο, πιέζοντας με πιρούνι τις ενώσεις.

Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς, για περίπου 25 λεπτά.

Πηγή:www.newsit.gr