ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2024

Ο Νεϊμάρ είναι κοντά στην επιστροφή του στην Σάντος σύμφωνα με δημοσιεύματα

 

Ο Νεϊμάρ είναι κοντά στο να επιστρέψει στην Βραζιλία και την Σάντος, με τον 32χρονο ποδοσφαιριστή να βρίσκεται σε συζητήσεις με την ομάδα που τον ανέδειξε.

Ο Νεϊμάρ αποτελεί ποδοσφαιριστή της Αλ Χιλάλ, ωστόσο ο Βραζιλιάνος είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει από τον σύλλογο της Σαουδικής Αραβίας, στον οποίο δεν έχει καταφέρει να προσφέρει τα αναμενόμενα.

Όπως μάλιστα αναφέρουν δημοσιεύματα από την Βραζιλία, ο «Νει» είναι πιθανό να επιστρέψει στην ομάδα που τον ανέδειξε και γνωρίστηκε στο ευρύ κοινό, την Σάντος.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σέσαρ Λουίς Μέρλο ο 32χρονος και το κλαμπ από την Σάο Πάολο βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία, ωστόσο τα πάντα θα ξεκαθαριστούν το προσεχές διάστημα. 

Άλλωστε για να μπορέσει ο Νεϊμάρ να φορέσει και πάλι τη φανέλα της Σάντος, θα πρέπει πρώτα να μείνει ελεύθερος από την Αλ Χιλάλ, κάτι το οποίο είναι αρκετά πιθανό να συμβεί, από την στιγμή που υπάρχει κοινή επιθυμία.

Ο Νεϊμάρ με την Σάντος ΣΕ 225 εμφανίσεις σκόραρε 136 γκολ και μοίρασε 64 ασίστ, ενώ κατέκτησε ένα Copa Sudamericana, ένα Copa Libertadores και ένα Κύπελλο Βραζιλίας.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ο ιστορικός βραζιλιάνικος σύλλογος τη φετινή χρονιά αγωνίστηκε στην Κατηγορία της χώρας, ωστόσο εξασφάλισε την άνοδο της στα μεγάλα σαλόνια.

Πηγή:www.newsit.gr

Ένταση στην πορεία για το Πολυτεχνείο με υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη

 


Ένταση σημειώθηκε στις 17.00 το απόγευμα της Κυριακής (17/11/24) στην πορεία για το Πολυτεχνείο, μεταξύ φοιτητών και υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη.

Η ένταση εκδηλώθηκε όταν οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη επιχείρησαν να παρακάμψουν τους φοιτητικούς συλλόγους που παραδοσιακά είναι μπροστά στην πορεία για το Πολυτεχνείο.

Τότε δημιουργήθηκε ένταση, η οποία όμως έληξε γρήγορα, με τους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη τελικά να περνούν πίσω από τους φοιτητικούς συλλόγους.

Πηγή:www.newsit.gr

Εύκολη και γρήγορη κοτόπιτα με ζύμη τάρτας

 


H κοτόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες της οικογένειας. Στη δικιά μου, είναι η πρώτη επιλογή, ειδικά τους κρύους μήνες του χρόνου.

Εδώ, όμως, ξέρετε ότι σας έχω πάντα τις πιο εύκολες εκδοχές, από τις συνταγές που ψάχνουμε οι περισσότεροι, δηλαδή και παραδοσιακές και comfort και γρήγορες.

Δεν θα πούμε ότι μία κοτόπιτα με χωριάτικο, χειροποίητο φύλλο, δεν θα μας άρεσε. Θα μας ξετρέλαινε και εμάς και τους περισσότερους. Αλλά, ο κόπος και ο χρόνος που απαιτείται, δεν μπορεί να δημιουργηθεί μέσα στη φορτωμένη καθημερινότητά μας. Αναζητούμε λοιπόν, λύσεις, εξίσου νόστιμες, αλλά με πιο απλή εκτέλεση.

Χρησιμοποιούμε λοιπόν, φύλλο κουρού ή σφολιάτα, αν μας αρέσει περισσότερο, φτιάχνουμε σε μία κατσαρόλα τη γέμιση για την κοτόπιτα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει. Ετοιμάζουμε μία σαλάτα και έχουμε ένα πλήρες γεύμα.


Εύκολη και γρήγορη κοτόπιτα

Υλικά:

  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο – συν επιπλέον για το σκεύος ψησίματος

  • 1 κρεμμύδι – κομμένο σε κύβους

  • 4 ολόκληρα καρότα – καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους

  • 2 κοτσάνια σέλερι – ψιλοκομμένα

  • αλάτι και πιπέρι

  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι

  • 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου – κομμένα σε κομμάτια 2 εκατ.

  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

  • 1 φλιτζάνι ζωμό κότας

  • 1 1/2 φλιτζάνι γάλα

  • 3/4 φλιτζάνι κατεψυγμένο αρακά

  • 1 πακέτο ζύμη κουρού (περιέχει 2 φύλλα)

  • 1 αυγό – ελαφρά χτυπημένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι, μαζί με μια πρέζα αλάτι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να πάρουν λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι και μετά το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε καλά. Μαγειρεύουμε μέχρι το κοτόπουλο να αρχίσει να ροδίζει.

Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και μαγειρεύουμε για ακόμη ένα λεπτό.

Ρίχνουμε μέσα το ζωμό και το γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πήξει η σάλτσα, σε ελαφρώς πιο αραιή μορφή, από αυτήν που θέλουμε να έχει στο τέλος η πίτα μας, δεδομένου ότι θα σφίξει περισσότερο κατά το ψήσιμο.

Ανακατεύουμε μέσα τον κατεψυγμένο αρακά, και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Ενώ η γέμιση κρυώνει, βουτυρώνουμε ελαφρά μια ταρτιέρα ή ένα στρογγυλό 20άρι ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο κουρού.

Βάζουμε την κρύα γέμιση στο ταψί, αλείφουμε τις εκτεθειμένες άκρες της ζύμης με χτυπημένο αυγό. Στρώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο κουρού και πιέζουμε προς τα κάτω για να σφραγιστούν οι άκρες. Κόβουμε το περισσό φύλλο και σφίγγουμε με τα δάχτυλά μας την ένωση, κάνοντας ένα σχήμα γιρλάντας.

Αλείφουμε το πάνω μέρος της πίτας με το υπόλοιπο αυγό στο οποίο ανακατεύουμε μια κουταλιά της σούπας, νεράκι ή γάλα.

Ανοίγουμε μια μικρή σχισμή, σε σχήμα αστεριού, στη μέση για να βγαίνει ο ατμός. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να ροδίσει το πάνω μέρος.



Αφήνουμε την πίτα να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά, πριν σερβίρουμε.

Πηγή:www.newsit.gr