ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2024

Ένταση στην πορεία για το Πολυτεχνείο με υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη

 


Ένταση σημειώθηκε στις 17.00 το απόγευμα της Κυριακής (17/11/24) στην πορεία για το Πολυτεχνείο, μεταξύ φοιτητών και υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη.

Η ένταση εκδηλώθηκε όταν οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη επιχείρησαν να παρακάμψουν τους φοιτητικούς συλλόγους που παραδοσιακά είναι μπροστά στην πορεία για το Πολυτεχνείο.

Τότε δημιουργήθηκε ένταση, η οποία όμως έληξε γρήγορα, με τους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη τελικά να περνούν πίσω από τους φοιτητικούς συλλόγους.

Πηγή:www.newsit.gr

Εύκολη και γρήγορη κοτόπιτα με ζύμη τάρτας

 


H κοτόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες της οικογένειας. Στη δικιά μου, είναι η πρώτη επιλογή, ειδικά τους κρύους μήνες του χρόνου.

Εδώ, όμως, ξέρετε ότι σας έχω πάντα τις πιο εύκολες εκδοχές, από τις συνταγές που ψάχνουμε οι περισσότεροι, δηλαδή και παραδοσιακές και comfort και γρήγορες.

Δεν θα πούμε ότι μία κοτόπιτα με χωριάτικο, χειροποίητο φύλλο, δεν θα μας άρεσε. Θα μας ξετρέλαινε και εμάς και τους περισσότερους. Αλλά, ο κόπος και ο χρόνος που απαιτείται, δεν μπορεί να δημιουργηθεί μέσα στη φορτωμένη καθημερινότητά μας. Αναζητούμε λοιπόν, λύσεις, εξίσου νόστιμες, αλλά με πιο απλή εκτέλεση.

Χρησιμοποιούμε λοιπόν, φύλλο κουρού ή σφολιάτα, αν μας αρέσει περισσότερο, φτιάχνουμε σε μία κατσαρόλα τη γέμιση για την κοτόπιτα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει. Ετοιμάζουμε μία σαλάτα και έχουμε ένα πλήρες γεύμα.


Εύκολη και γρήγορη κοτόπιτα

Υλικά:

  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο – συν επιπλέον για το σκεύος ψησίματος

  • 1 κρεμμύδι – κομμένο σε κύβους

  • 4 ολόκληρα καρότα – καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους

  • 2 κοτσάνια σέλερι – ψιλοκομμένα

  • αλάτι και πιπέρι

  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι

  • 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου – κομμένα σε κομμάτια 2 εκατ.

  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

  • 1 φλιτζάνι ζωμό κότας

  • 1 1/2 φλιτζάνι γάλα

  • 3/4 φλιτζάνι κατεψυγμένο αρακά

  • 1 πακέτο ζύμη κουρού (περιέχει 2 φύλλα)

  • 1 αυγό – ελαφρά χτυπημένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι, μαζί με μια πρέζα αλάτι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να πάρουν λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι και μετά το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε καλά. Μαγειρεύουμε μέχρι το κοτόπουλο να αρχίσει να ροδίζει.

Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και μαγειρεύουμε για ακόμη ένα λεπτό.

Ρίχνουμε μέσα το ζωμό και το γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πήξει η σάλτσα, σε ελαφρώς πιο αραιή μορφή, από αυτήν που θέλουμε να έχει στο τέλος η πίτα μας, δεδομένου ότι θα σφίξει περισσότερο κατά το ψήσιμο.

Ανακατεύουμε μέσα τον κατεψυγμένο αρακά, και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Ενώ η γέμιση κρυώνει, βουτυρώνουμε ελαφρά μια ταρτιέρα ή ένα στρογγυλό 20άρι ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο κουρού.

Βάζουμε την κρύα γέμιση στο ταψί, αλείφουμε τις εκτεθειμένες άκρες της ζύμης με χτυπημένο αυγό. Στρώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο κουρού και πιέζουμε προς τα κάτω για να σφραγιστούν οι άκρες. Κόβουμε το περισσό φύλλο και σφίγγουμε με τα δάχτυλά μας την ένωση, κάνοντας ένα σχήμα γιρλάντας.

Αλείφουμε το πάνω μέρος της πίτας με το υπόλοιπο αυγό στο οποίο ανακατεύουμε μια κουταλιά της σούπας, νεράκι ή γάλα.

Ανοίγουμε μια μικρή σχισμή, σε σχήμα αστεριού, στη μέση για να βγαίνει ο ατμός. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να ροδίσει το πάνω μέρος.



Αφήνουμε την πίτα να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά, πριν σερβίρουμε.

Πηγή:www.newsit.gr

Τι είναι το tuna melt sandwich

 


Ένα αγαπημένο Αμερικάνικο σάντουιτς, με τόνο και λιωμένο τυρί, που κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα. Μας συστήθηκε μέσα από τα social media και τις εκπομπές μαγειρικής και πέρασε από τον κατάλογο, του brunch, στις κουζίνες μας.

Συγκαταλέγεται σίγουρα, ανάμεσα στις comfort συνταγές, με βαθιά γεύση και σίγουρη επιτυχία, αφού την πιο απλή εκδοχή του, με τοστιέρα, αντί του τηγανιού και του γκριλ, μπορούν να την φτιάξουν, ακόμη και παιδιά.

Το upgrade στη γεύση, επιτυγχάνεται με την επιλογή ποιοτικών υλικών, όπως προζυμένιο ψωμί, τόνο σε βαζάκι, παλαιωμένο τυρί τσένταρ, καλή μαγιονέζα και μουστάρδα, αλλά… πιστέψτε με, όλα αυτά, εκτός από τις φέτες ψωμιού με προζύμι, μπορούν να αντικατασταθούν με απλά και οικονομικά υλικά που έχουμε στο ντουλάπι μας, καθώς και όποιο, ώριμο, κίτρινο, τυρί μας αρέσει. 

Στο Λονδίνο, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Victoria, η πιο γνωστή αλυσίδα, με υπέροχες τραγανές μπαγκέτες, ξεπουλούσε με αυτή τη συνταγή λιωμένου τόνου σε σάλτσα μαγιονέζας με κίτρινο τσένταρ, μόνο που είχε, θυμάμαι, στη σάλτσα και ψιλοκομμένο αγγουράκι, πίκλα.


Πώς φτιάχνουμε tuna melt sandwich

Υλικά:

Για το μείγμα τόνου

  • 120 γρ. μαγιονέζα

  • 1-2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια

  • 1 κ.σ. μαϊντανό ή άνιθο

  • χυμό από 1 λεμόνι

  • λίγο ξύσμα λεμονιού

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • 160 γρ. τόνο σε κονσέρβα

Για το σάντουιτς:

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

  • 4 φέτες ψωμί, προζυμένιο

  • 8 φέτες τσένταρ

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον άνιθο ή τον μαϊντανό ή και τα δύο, ψιλοκομμένα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε τον τόνο και ενώνουμε όλα τα υλικά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ.

Λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και βάζουμε τις φέτες ψωμιού να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Βγάζουμε το ψωμί από το τηγάνι και απλώνουμε σε κάθε φέτα το μείγμα με τον τόνο.

Πάνω από τον τόνο βάζουμε δύο φέτες τυρί σε κάθε φέτα ψωμιού και τις βάζουμε κάτω από το γκριλ για 2-3 λεπτά μέχρι να να λιώσει, αλλά να μην «τρέξει», το τυρί.

Σερβίρουμε, το tuna melt, ζεστό, ως μπρουσκέτα, δηλαδή, μια-μια φέτα, ή ως σάντουιτς.

Συνοδεύουμε με τραγανά τσιπς ή πίκλες.

Πηγή:www.newsit.gr