ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

6 βήματα για να καθαρίσετε το λάπτοπ σας

 

 

Οι φορητοί υπολογιστές (λάπτοπ) χρειάζονται πιο συχνό καθάρισμα σε σχέση με τους επιτραπέζιους, λόγω της συχνής χρήσης τους.

Στην περίπτωση δε που ταξιδεύετε συχνά, έχοντας στις αποσκευές σας τον φορητό υπολογιστή σας, θα πρέπει να τον καθαρίζετε τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Η συσσώρευση σκόνης και οι… μουτζούρες, ιδιαίτερα στην οθόνη και τα πλήκτρα μπορεί να βλάψουν τη λειτουργία του.

Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό, φροντίστε πάντα να το απενεργοποιείτε και να το αποσυνδέετε από οποιαδήποτε πηγή τροφοδοσίας. Θα πρέπει, επίσης, να αφαιρέσετε και την μπαταρία.

Εκτός από το γεγονός ότι είναι πιο ασφαλές, θα είναι και πιο εύκολο να εντοπίσετε τα βρόμικα σημεία και την σκόνη.

Καθαρισμός της οθόνης

Καθαρίστε τη σκόνη από την οθόνη, χρησιμοποιώντας ένα πανί μικροϊνών. Διπλώστε το πανί και καθαρίστε όλο το πλάτος της οθόνης, εμπρός και πίσω. Μην ασκείτε πίεση, προσπαθώντας να αφαιρέσετε τα επίμονα σημεία και μην τρίβετε την οθόνη καθώς μπορεί να προκαλέσετε ζημιά. 

Φτιάξτε φυσικό καθαριστικό

Χρησιμοποιήστε ένα υγρό σφουγγαράκι για να αφαιρέσετε την βρομιά. Προτιμήστε καθαρό ή απεσταγμένο νερό, αντί για νερό βρύσης, το οποίο μπορεί να αφήσει ραβδώσεις στην οθόνη σας. Φροντίστε, βέβαια, να στύψετε το σφουγγαράκι καλά, για να μην στάξει νερό. Σκουπίστε απαλά την οθόνη σας και σε καμία περίπτωση μην τρίβετε με δύναμη.

Θα μπορούσατε επίσης να φτιάξετε το δικό σας φυσικό καθαριστικό, αναμιγνύοντας ίση ποσότητα απεσταγμένου νερού και λευκού ξιδιού. Για ιδιαίτερα επίμονα σημεία, προσθέστε μόνο μια σταγόνα από υγρό σαπούνι πιάτων στο νερό. Μην καθαρίζετε εσωτερικές θύρες ή αεραγωγούς με το σφουγγάρι, καθώς εγκυμονεί κίνδυνος να καταστρέψετε τα εξαρτήματά του.

Τινάξτε τη σκόνη από το πληκτρολόγιό σας

Τινάξτε τη σκόνη από το πληκτρολόγιό σας. Γυρίστε τον ανάποδα με την οθόνη ανοιχτή, ώστε να απομακρύνετε την συσσωρευμένη σκόνη και ψίχουλα από φαγητά. Ανακινήστε τον απαλά για να απομακρυνθούν τυχόν μεγαλύτερα σωματίδια.

Απορροφήστε τη σκόνη με σκουπάκι χειρός

Χρησιμοποιήστε σκουπάκι χειρός, για να απορροφήσετε τη σκόνη από το πληκτρολόγιο. Μην χρησιμοποιήσετε ηλεκτρική σκούπα, καθώς μπορεί να προκαλέσετε ζημιές στο πληκτρολόγιο.

Γόμα για τα δύσκολα σημεία

Τρίψτε απαλά με μια γόμα το πληκτρολόγιο για να αφαιρέσετε τη βρομιά που πιθανότατα έχει συσσωρευτεί από τα δάχτυλα σας. Εάν παρατηρήσετε τα πλήκτρα από μια γωνία, θα δείτε ποια σημεία είναι πιο βρόμικα. Εάν εντοπίσετε σημεία που «κολλάνε» από σταγόνες ροφημάτων και δεν μπορούν να αφαιρεθούν με απαλό καθαρισμό, χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε οινόπνευμα. Βεβαιωθείτε ότι το βαμβάκι δεν είναι πολύ υγρό.

Μην ασκείτε πίεση ανάμεσα στα πλήκτρα με το βαμβάκι καθώς μπορεί να δημιουργηθεί υγρασία κάτω από τα πλήκτρα. 

Μπατονέτα και οδοντογλυφίδα

Μια εναλλακτική επιλογή για να καθαρίσετε τα πλήκτρα από την βρομιά και την σκόνη είναι να χρησιμοποιήσετε μπατονέτα. Επίσης, η οδοντογλυφίδα είναι ένα ένα χρήσιμο εργαλείο, ιδιαίτερα στις θυρίδες, ωστόσο σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην προκαλέσετε γρατσουνιές.

Πηγή:www.newsit.gr

Τα μυστικά για τραγανή πίτα και την επόμενη μέρα με όποιο φύλλο έχετε

 


Το να φτιάχνει κάποιος καλή πίτα, τα παλιά χρόνια, ήταν δείγμα νοικοκυροσύνης και μαγειρικής τέχνης. Αναφερόταν, δηλαδή στις αρετές της νύφης, και μάλιστα πολύ ψηλά. Ο λόγος, είναι γιατί στους περισσότερους από εμάς αρέσει πολύ να τρώμε πίτες και ο καθένας έχει τη δική του προσωπική αγαπημένη.

Το απόλυτο comfort food, οι πίτες, μπορούν να φαγωθούν όλες τις ώρες τις ημέρας, σε κάθε συνθήκη, στο σπίτι στο σχολείο, στο δρόμο, στο αυτοκίνητο, στο γραφείο. Δεν χρειάζονται τάπερ και ειδική προετοιμασία αποβραδίς. Φτιάχνεις ένα ταψί και έχεις τουλάχιστον για 2 μέρες, νόστιμο και εύκολο φαγητό, που δεν θέλει ούτε ζέσταμα.

Το αιώνιο, σχετικό, debate είναι το φύλλο. Ποιο είναι το ιδανικό είδος φύλλου και βέβαια αν θα είναι αγοραστό ή χειροποίητο. Τα πράγματα είναι απλά, εδώ κανείς δεν κρίνει κανέναν, απλώς αναζητούμε όλοι μαζί το καλύτερο για την κάθε περίσταση και ό,τι μπορεί ο καθένας να κάνει πιο εύκολα και αποτελεσματικά.

Αρχικά, λοιπόν, κάθε είδος πίτας, έχει και το σωστό είδος φύλλου, ανάλογα με το αποτέλεσμα που περιμένουμε κάθε φορά. Το φύλλο κρούστας είναι σωστό για τη σουφλεδοτυρόπιτα με τη σόδα και τα αυγά, η σφολιάτα και το κουρού. για ατομικές τυρόπιτες και τάρτες. Όμως εμείς θα μιλήσουμε για τις πίτες με το χωριάτικο φύλλο και τα μυστικά για να μείνει τραγανό, ασχέτως αν το ανοίξουμε εμείς ή το πάρουμε από το σούπερ μάρκετ.

Tips για τραγανή χωριάτικη πίτα

Προμηθευτείτε ένα ταψί για πίτες. Χαμηλό, λεπτή λαμαρίνα, να το έχετε μόνο για τις πίτες. Πιστεύω ότι στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς σας, θα βρείτε ένα, στο μέγεθος που κάνει για το φούρνο σας.

Να φτιάχνετε τη γέμιση της πίτας, πιο νωρίς από την ώρα που θα τη στήσετε και θα τη βάλετε φούρνο, έτσι ώστε να έχει κρυώσει εντελώς και να μην μαλακώσει τα φύλλα.

Να είναι η γέμιση υδαρής, χωρίς, όμως περιττά υγρά, ενώ η ποσότητά της να μην είναι υπερβολική, έτσι ώστε στο δάγκωμα να μην φεύγει το υλικό δεξιά-αριστερά.

Μπορείτε να βουτυρώσετε ή να λαδώσετε το ταψί, με πινέλο ή με το χέρι, χωρίς, όμως να μένουν πολλά λάδια. Σε αυτό το στάδιο, ξεκινάτε την προθέρμανση του φούρνου, στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, βάζοντας τη σχάρα στη χαμηλότερη θέση, χωρίς να ακουμπάει το ταψί κάτω, φυσικά.

Το καλύτερο χωριάτικο φύλλο, αγαπητοί μου, είναι το φύλλο που μπορούμε να έχουμε κάθε φορά. Εγώ, που δεν έχω υπομονή να το ανοίξω η ίδια, επιλέγω έτοιμο φύλλο βέργας, από το σούπερ μάρκετ ή από μικρά τοπικά πρατήρια αν βρεθώ σε προσφυγική γειτονιά. Τα αγοράζω και τα καταψύχω. Τα φύλλα αυτά, είναι συνήθως 4. 2 κάτω και 2 πάνω.

Το στήσιμο των φύλλων είναι σημαντικό. Φροντίζουμε, λοιπόν, το πρώτο να πιάνει σχεδόν όλο το ταψί και να εξέχει λίγο περισσότερο από τη μία μεριά, ενώ το δεύτερο να εξέχει λίγο περισσότερο από την αντίθετη. Λαδώνουμε τα φύλλα, αλλά όχι υπερβολικά, με ότι θέλουμε, λιωμένο βούτυρο, ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι.

Βάζουμε τη γέμιση, φροντίζοντας να πάει λίγο περισσότερο στα τοιχώματα, γιατί εκεί θα υπάρχει περισσότερο φύλλο.

Συνεχίζουμε με το επόμενο φύλλο που βάζουμε τσαλακωμένο στο κέντρο του ταψιού, χωρίς να εξέχει πουθενά. Λαδώνουμε και διπλώνουμε τις μύτες των κάτω φύλλων που εξέχουν. Τελειώνουμε με το τελευταίο φύλλο, το οποίο μόλις λαδωθεί, μπορούμε να το διπλώσουμε στο κάτω μέρος, ανασηκώνοντας ελαφρά την πίτα μας, ή να κάνουμε κόθρο με τα δάχτυλά μας.

Χαράζουμε βαθιά και ραντίζουμε με λίγο νεράκι. Αν θέλετε σουσάμι ή μαυροκούκι, τώρα είναι η ώρα να βάλετε.

Φουρνίζουμε, σταυρώνοντας προαιρετικά, για 50΄- 60΄ ανάλογα με τον φούρνο σας και το χρώμα που σας αρέσει να έχει η πίτα σας. Όταν ψηθεί τη βγάζουμε από το φούρνο να κρυώσει και για να βεβαιωθούμε ότι είναι τραγανή και από κάτω, κουνάμε το ταψί, γιατί το ζητούμενο είναι να ξεκολλάει και να στριφογυρνάει με ευκολία. Πρέπει τα κομμάτια να είναι λεπτά και «αλύγιστα», όταν κόψετε για να σερβίρετε.

Μην αφήσετε την πίτα να κρυώσει, χωρίς να έχετε ένα σχαράκι κάτω από το ταψί ώστε να περνάει ο αέρας και να μην πανιάσει το κάτω φύλλο.

Αν πρέπει να τη βάλετε στο ψυγείο την επόμενη μέρα, σίγουρα το φύλλο θα πάρει υγρασία. Φροντίστε να γίνει τόσο υπέροχη, που να την ευχαριστηθείτε, την πρώτη ημέρα.

Πηγή:www.newsit.gr

Σπιτική μαγιονέζα: Πώς να τη φτιάξεις χωρίς φόβο να σου «κόψει»

 


Η μαγιονέζα είναι η βασίλισσα του ψυγείου. Μαζί με την κέτσαπ και τη μουστάρδα, είναι ταπεινά, πάντα, εκεί για να ενισχύσουν γευστικά, ένα απλό πιάτο, όπως ένα σάντουιτς, μία αραβική πίτα, ή μια ομελέτα.

Η μαγιονέζα δημιουργήθηκε στη Γαλλία το 1757, από τον δούκα του Richelieu. Είχε αρχικά κρόκους από 2 αυγά, ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

Τα χρόνια που ακολούθησαν, τα υλικά έμειναν τα ίδια, με κάποιες μικρές τροποποιήσεις, η μαγική συνταγή μπήκε σε βαζάκι και υπάρχει στα περισσότερα ψυγεία του πλανήτη. Στο δικό μου ψυγείο, τα τελευταία χρόνια, υπάρχει πάντα, ένα βαζάκι με τη δική μου, χειροποίητη μαγιονέζα, από όταν είδα μία φίλη να φτιάχνει σε 3΄ λεπτά μαγιονέζα, για να βάλουμε στη σαλάτα που φτιάχναμε στο σπίτι της, ένα βράδυ.

Μπορείς να τη φτιάξεις με ράβδομπλέντερ, ή άλλο μπλέντερ, αλλά προσωπικά η ράβδος, με βολεύει πολύ, αφού τη φτιάχνω μέσα στο πλαστικό ποτήρι της συσκευής, ρίχνοντας το λάδι, όσο χτυπάω και παρακολουθώντας την υφή συνεχώς.

Σπιτική μαγιονέζα στο λεπτό

Υλικά:

Χρειάζεστε 2 αυγά, μια κουταλιά ξύδι, μια κουταλιά ελαιόλαδο, ένα κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτιλευκό πιπέρι στη μύτη του κουταλιού, χυμό από μισό λεμόνι και ηλιέλαιο, όσο πάρει.

Εκτέλεση:

Βάζετε όλα τα υλικά στο ποτηράκι του ραβδομπλέντερ, εκτός από το λεμόνι και το ηλιέλαιο. Χτυπάτε καλά και στη συνέχεια αρχίζετε να ρίχνετε το ηλιέλαιο, σε πάχος σπάγγου, δηλαδή πιο παχύ από τη μορφή κλωστής. Μόλις αρχίζει να «δένει» και να πήζει, η σάλτσα, η ράβδος «βαραίνει». Τότε ρίχνουμε σιγά-σιγά το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Εάν έχει γίνει πολύ σφιχτή, μπορούμε να αραιώσουμε με μία κουταλιά της σούπας κρύο νερό.

Εάν, σε οποιοδήποτε στάδιο, δούμε περίεργη μορφή, στη μαγιονέζα, σαν να «κόβει», δεν ταραζόμαστε, δεν την πετάμε, δεν απογοητευόμαστε. Συνεχίζουμε το χτύπημα, αρχικά και προσθέτουμε στη συνέχεια ηλιέλαιο, μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα μας.

Να έχετε κατά νου ότι και στο ψυγείο θα σφίξει κι άλλο, οπότε θέλουμε να πέφτει ρευστή στο βαζάκι. Αυτή είναι η σωστή υφή.

Η μαγιονέζα, είναι καμβάς για οποιαδήποτε γευστική παραλλαγή. Μπορεί να γίνει μεγάλη έκπληξη, με την προσθήκη στο τέλος της βασικής συνταγής, σκόρδου, τρούφας, ή τσίλι.

Πηγή:www.newsit.gr