ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

 


Έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών. Την θλιβερή είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο Σταμάτης Κραουνάκης.

«Έφυγε η Άννα» έγραψε χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Κραουνάκης για την Άννα Παναγιωτοπούλου στην ανάρτησή του στο Facebook.


Ο μουσικοσυνθέτης μάλιστα ανέβασε ένα βίντεο με την ηθοποιό από παλιότερη συναυλία στο Ηρώδειο.



Κοινή πορεία με τον Σταμάτη Φασουλή

Η Αννα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Κυψέλη και από τα παιδικά της χρόνια ήθελε να γίνει ηθοποιός. Μεγάλωσε σε μεγαλοαστικό περιβάλλον, το οποίο δεν είχε καμία σχέση με το θέατρο, ενώ και οι γονείς της δεν ήθελαν να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο. Όταν την έστειλαν στην Ελβετία για σπουδές, γύρισε κρυφά και έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό. Εκεί πρωτοσυνάντησε και τον Σταμάτη Φασουλή, με τον οποίο ήταν στην ίδια τάξη.

Μαζί με τον Σταμάτη Φασουλή υπήρξαν βασικά μέλη στο Ελεύθερο Θέατρο -σχεδόν από τις απαρχές του- και πρωταγωνίστησαν στην πρώτη του μεγάλη επιτυχία Και συ χτενίζεσαι, που το έκανε γνωστό και αγαπητό στο ευρύ κοινό. Ανέβαζαν παραστάσεις ποικίλου ρεπερτορίου, από Μπρεχτ μέχρι Χουρμούζη. Μόνιμη «στέγη» απέκτησαν όταν πήγαν στο Άλσος Παγκρατίου. Παράλληλα, μέχρι τότε, οι συμμετέχοντες στον θίασο ασχολούνταν και με άλλες δουλειές για βιοπορισμό. Το 1980, το Ελεύθερο Θέατρο σταμάτησε και ιδρύθηκε η Ελεύθερη Σκηνή, από την Άννα Παναγιωτοπούλου και τον Σταμάτη Φασουλή, που επρόκειτο ουσιαστικά για μια μετονομασία του Ελεύθερου Θεάτρου. Η Άννα Παναγιωτοπούλου συνέχισε με επιθεωρήσεις, στις οποίες έπαιζε αλλά έγραφε και το σενάριο.

Από τη «Μαντάμ Σουσού» στις «Τρεις Χάριτες» και το «Ντόλτσε Βίτα»

Ευρέως γνωστή έγινε μέσω της συμμετοχής της σε τηλεοπτικές σειρές, αρχικά στη κρατική και στη συνέχεια στην ιδιωτική τηλεόραση. Σταθμός της τηλεοπτικής της καριέρας (και προσωπικό της ”φαβορί”), θεωρείται η ενσάρκωση της «Μαντάμ Σουσού» στην ομότιτλη διασκευή του μυθιστορήματος του Δημήτρη Ψαθά τη σεζόν 1986-87 (μαζί με τους Θανάση Παπαγεωργίου, Άγγελο Αντωνόπουλο, Νατάσα Ασίκη κ.ά.).

Τεράστια επιτυχία σημείωσαν επίσης οι σειρές: Οι τρεις Χάριτες (στο πλευρό των Μίνας Αδαμάκη, Νένας Μεντή, Άννας Κυριακού) και Ντόλτσε Βίτα (μαζί με Κατιάνα Μπαλανίκα, Μαρία Καβογιάννη, Μαρία Φωκά, Θανάση Ευθυμιάδη, Κατερίνα Ζιώγου, Παύλο Ορκόπουλο, Γαλήνη Τσεβά κ.ά.), που θεωρούνται «κλασικές».



Την τηλεοπτική σεζόν 2003-2004, συμπαρουσίαζε μαζί με τον Φώτη Σεργουλόπουλο, τον Χρήστο Ευθυμίου, τον Μένιο Σακελλαρόπουλο, τον Κλέονα Γρηγοριάδη και την Ματθίλδη Μαγγίρα, το τηλεπαιχνίδι Το show των εκατομμυρίων, το οποίο έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2003 από το MEGA.





Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί ακόμα στις σειρές “Safe Sex”, “Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο”, “Οξυγόνο”, “Αυστηρώς Κατάλληλο” κ.ά.

Πηγή:www.newsit.gr


Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να φοράτε σορτς στο αεροπλάνο

 


Το καλοκαίρι πλησιάζει και ήρθε η ώρα να ντυθούμε όλοι μας πιο ανάλαφρα, κατεβάζοντας τα καλοκαιρινά μας ρούχα από τις ντουλάπες. Καθώς ο υδράργυρος ανεβαίνει σταδιακά, αρκετοί φοράνε ήδη σορτς και κοντομάνικα μπλουζάκια, ενώ οι γυναίκες επιλέγουν συνήθως τα λινά φορέματα.

Μπορεί η επιλογή ενός σορτς να θεωρείται ως μια πρακτική λύση προκειμένου να νιώθουμε μεγαλύτερη άνεση και να περιορίσουμε την υπερβολική ζέστη και, συνεπώς, τον ιδρώτα ωστόσο, ενδέχεται το συγκεκριμένο ρούχο να μην είναι το κατάλληλο, όσον αφορά τις πτήσεις με αεροπλάνο.


Ένας αεροσυνοδός εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να φοράμε ποτέ σορτς μέσα στο αεροπλάνο, αλλά και τι πρέπει να προσέχουμε στην επόμενη πτήση μας.

Μέσω ενός βίντεο που ανέβασε στο Tik Tok, o αεροσυνοδός Tommy Cimato αναφέρει συγκεκριμένα: «Μη φοράς ή προσπάθησε να μη φοράς σορτς όταν είσαι στο αεροπλάνο.

Είναι το ίδιο πράγμα με το παράθυρο, ποτέ δεν ξέρεις πόσο καθαρό θα είναι, οπότε αν φοράς παντελόνι, θα εκτεθείς σε λιγότερα μικρόβια». Έτσι, σε περίπτωση που θέλετε να προστατευτείτε από τα μικρόβια και να μην ακουμπά το δέρμα σας στο ύφασμα του καθίσματος, τότε, η πιο ασφαλής επιλογή είναι ένα μακρύ παντελόνι.

Παράλληλα, ο αεροσυνοδός παρείχε περαιτέρω συμβουλές για όλους τους επιβάτες. «Μην αγγίζετε το καζανάκι της τουαλέτας με γυμνά χέρια, καθώς είναι πολύ ανθυγιεινό», τόνισε, ενώ πρόσθεσε πόσο σημαντικό είναι να πίνουν οι επιβάτες νερό, ώστε να μείνουν ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια της πτήσης.


Σχετικά με όσους επιβάτες κοιμούνται, ακουμπώντας το κεφάλι τους στο παράθυρο του αεροπλάνου, ο αεροσυνοδός είναι κάθετα αντίθετος: «Μην κοιμάσαι ακουμπώντας το κεφάλι σου στο παράθυρο. Δεν είσαι ο μόνος που θα το κάνει και δεν ξέρεις πόσοι άνθρωποι ή παιδιά έχουν σκουπίσει τα χέρια τους ή άλλα πράγματα στο παράθυρο του αεροπλάνου».

Τέλος, αναφέρει ότι οι επιβάτες πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τους αεροσυνοδούς σε περίπτωση που αισθανθούν αδιαθεσία: «Μην φοβάστε να ενημερώσετε τον/την αεροσυνοδό εάν αισθάνεστε άρρωστος. Επομένως, εάν χρειάζεστε φαγητό, νερό ή μια ειδική σακούλα σε περίπτωση που νιώσετε αδιαθεσία, μη διστάσετε να μας ενημερώσετε».

Πηγή:www.newsit.gr

Μαγειρίτσα κοκκινιστή: Μια άλλη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 


Μεγάλο Σάββατο και σε (σχεδόν) όλα τα σπίτια, έχουν ξεκινήσει οι ετοιμασίες για το αρνί, το κοκορέτσι και φυσικά τη μαγειρίτσα.

Μαγειρίτσα: σούπα με χορταρικά, σκυκωταριά, εντεράκια και αυγολέμονο. Αρέσει σε όλους; Όχι. Γι’ αυτό, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πέρα από τη συνταγή για την παραδοσιακή μαγειρίτσα ή τη μαγειρίτσα vegan με μανιτάρια, έχει ακόμη μια: μαγειρίτσα κοκκινιστή! Εδώ απουσιάζει το αυγολέμονο και «μπαίνουν» τα πομοντόρια.


Τα υλικά είναι πάνω κάτω τα ίδια, αλλά θα χρειαστείτε επίσης πράσο, κρασί λευκό, ανάμεικτα χόρτα (λάπαθα-σέσκουλα-μυρώνια), άγρια μικρά σπαράγγια και φυσικά πομοντόρια. 

Υλικά για κοκκινιστή μαγειρίτσα 8 μερίδων

  • 1 συκωταριά από μικρό κατσίκι ή αρνί

  • 1 αντεριά από μικρό κατσίκι ή αρνί

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο

  • 1 ματσ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 πράσο ψιλοκομμένο

  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί

  • 1 kg ανάμεικτα χόρτα (λάπαθα-σέσκουλα-μυρώνια: πλυμένα-στραγγισμένα και ψιλοκομμένα)

  • 1 ματσ. άγρια μικρά σπαράγγια

  • 1 συσκ. πομοντόρια ψιλοκομμένα

  • Αλάτι

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 1/3 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο

  • 1/3 ματσ. δυόσμο ψιλοκομμένο

Η εκτέλεση 

Καθαρίζουμε τη συκωταριά και τη ζεματάμε σε νερό που βράζει για λίγα λεπτά.

Στραγγίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει και μετά τη χοντροκόβουμε σε κομμάτια.

Για τα εντεράκια, τα καθαρίζουμε γυρνώντας τα μέσα έξω με ένα στυλό ή μολύβι, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μπολ, στύβουμε 1 λεμόνι και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να ασπρίσουν. Έπειτα τα ξεπλένουμε καλά και πιάνοντας 2-3 άντερα τα πλέκουμε σε λεπτή κοτσίδα. Τα ζεματάμε για λίγα λεπτά σε βραστό νερό και τα στραγγίζουμε. Αφού κρυώσουν, τα κόβουμε σε πολύ ψιλά κομμάτια. 

Χοντροκόβουμε τα χόρτα και τα ζεματάμε για 2-3΄σε βραστό νερό.

Τα στραγγίζουμε.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.

Τα αφήνουμε να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά για 5-6΄να γίνουν διάφανα.

Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο.

Αφήνουμε να μαραθούν για 2-3΄.

Προσθέτουμε τα εντεράκια και τη συκωταριά.

Τα ροδίζουμε για 3-4΄και τα σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.

Προσθέτουμε τα πομοντόρια και τα σπάμε πιέζοντας με την κουτάλα.

Συμπληρώνουμε με λίγο νερό ίσα που να μισοσκεπάζονται τα υλικά. Σιγοβράζουμε για 15΄.

Ρίχνουμε τα χόρτα και τα σπαράγγια.

Βράζουμε για επιπλέον 15΄ μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι προς το τέλος και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

Ιδανικά σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στο argiro.gr.

Πηγή:www.newsit.gr