ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Πέθανε ο επιχειρηματίας Σταύρος Παπαδοπουλος

 


Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα στο Χονγκ Κονγκ ο Σταύρος Παπαδόπουλος σε ηλικία 89 ετών.

Το τελευταίο χρονικά διάστημα νοσηλευόταν σε εντατική λόγω καρδιολογικών προβλημάτων.

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος, γεννημένος στην Καλαμάτα στις 9 Μαρτίου του 1934, παιδί πολυμελούς οικογένειας και γιος του Παναγιώτη Παπαδόπουλου με υποδηματοποιείο στην οδό Γερμανού στην Καλαμάτα.

σύνδεσε το όνομα του με την "Μαύρη Θύελλα", της οποίας διετέλεσε πρόεδρος για πολλά χρόνια και επί ημερών του έζησε μεγάλες στιγμές στην Α' εθνική. Ακόμη ο Σταύρος Παπαδόπουλος ασχολήθηκε με τον Μεσσηνιακό και μάλιστα το γήπεδο του ιστορικού συλλόγου φέρει το όνομα του.

Βασική του επιχειρηματική δραστηριότητα ήταν η εμπορία πολύτιμων λίθων με βάση τη Βραζιλία και το Χονγκ Κονγκ.

Υπήρξε ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου "Filoxenia", ενώ ασχολήθηκε και με τα μέσα ενημέρωσης διατελώντας μεγαλομέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού ΝΕΤ και ιδιοκτήτης της εφημερίδας "Σημαία".

Τα τελευταία χρόνια ίδρυσε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα την σύγχρονη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων "Παπαδοπούλειον".

Η σορός του θα μεταφερθεί στην Καλαμάτα μέσα στην εβδομάδα για να γίνει η κηδεία του.

Πηγή:eleftheriaonline.gr

Καθαρά Δευτέρα: Δείτε τη λαγάνα των 70 κιλών σε φούρνο στα Χανιά

 


Συνέχισε την παράδοση που έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια. Κάθε Καθαρά Δευτέρα, μια λαγάνα τοποθετείται στην είσοδο του φούρνου του, στα Χανιά…

Λαγάνα γίγας 70 κιλών έφτιαξε φέτος ο Κρητικός Φούρνος Δημητρουλάκη στα Χανιά. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Καθαρά Δευτέρα, η λαγάνα έχει την τιμητική της, με τον κόσμο να σπεύδει από νωρίς το πρωί στους φούρνους για να την προμηθευτεί. Το νόστιμο παραδοσιακό ψωμί της ημέρας, το οποίο είναι πιο λεπτό και πλατύ σε σχέση με τα υπόλοιπα ψωμιά και είναι το βασικό για το σαρακοστιανό τραπέζι, συμβολίζει την έναρξη της Σαρακοστής.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Χάρης Δημητρουλάκης, τόνισε πως χρειάστηκε να ολοκληρωθεί μια διαδικασία τριών ωρών για την συγκεκριμένη λαγάνα. «Είναι ο 26ος χρόνος που το κάνουμε αυτό. Κάποιοι το έχουν σταματήσει, εμείς όχι. Η λαγάνα ψήστηκε σε δυο πατώματα του φούρνου και η όλη διαδικασία διήρκησε τρεις ώρες.

Όσο για την τιμή της λαγάνας φέτος, αυτή πωλείται από 3-3.5 ευρώ μέχρι και 4 ευρώ.», είπε μεταξύ άλλων ο αρτοποιός, Χάρης Δημητρουλάκης. Η λαγάνα γίγας που ζυγίζει 70 κιλά παρασκευάστηκε με 50 κιλά αλεύρι και 28 κιλά νερό. Έχει ύψος 1,80μ. και πλάτος 4,20 μέτρα.



Πηγή: zarpanews.gr


Καθαρά Δευτέρα: Δείτε το κοντοσούβλι των 130 μέτρων στην Αμφίκλεια

 


Η Αμφίκλεια γιορτάζει την Καθαρά Δευτέρα, με ντόπιους αλλά και επισκέπτες να βρίσκονται στους δρόμους. Στην κεντρική πλατεία δεσπόζει ένα εντυπωσιακό κοντοσούβλι…

Στην Αμφίκλεια η Καθαρά Δευτέρα συνδυάζεται με ένα τεράστιο κοντοσούβλι, που φέτος φτάνει τα 130 μέτρα. Οι ετοιμασίες ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας και το ψήσιμο λίγο μετά τις 09.00 το πρωί. Με τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία να διασκεδάζει και να περιμένει να ψηθεί για να το δοκιμάσει. Είναι μια παράδοση χρόνων στην περιοχή, που λειτουργεί σαν «κράχτης» τέτοια μέρα, για την προσέλκυση επισκεπτών.

Το αποκορύφωμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Αμφίκλεια ήρθε με το τεράστιο κοντοσούβλι 130 μέτρων και τις όμορφες παράλληλες εκδηλώσεις μπροστά σε πολύ κόσμο στην περιοχή, επισκέπτες και ντόπιους.

Όλη αυτή η κοπιαστική αλλά εξαιρετική δημιουργία ήταν αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας Εθελοντών, Συλλόγων, Χορηγών και Δημοτικής αρχής σε άριστο βαθμό, όπως η τοπική κοινωνία γνωρίζει και υλοποιεί, όταν χρειάζεται.

Το κλου της ημέρας αποτέλεσε η παρέλαση συντηρημένων με μεράκι παλιών τρακτέρ, παρουσιάζοντας μέρος από την αγροτοβιομηχανική ιστορία της γεωργικής κωμόπολης. Δείτε τις εικόνες του lamiareport.gr…







Πηγή:www.newsit.gr