ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Γκόρντον Ράμσεϊ: Ελληνίδα γιαγιά βρήκε το φαγητό του αλμυρό – «Έβαλες πολύ αλάτι»

 


Στην Ελλάδα βρέθηκε ο Γκόρντον Ράμσεϊ, ο οποίος μαζί με την παρέα του επισκέφτηκε Σαντορίνη, Μύκονο, Αθήνα, Μετέωρα και Κρήτη. Ο διάσημος σεφ μαζί με τον Τζίνο και τον Φρεντ πήγαν στα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας.

Οι τρεις σεφ ταξίδεψαν με το βαν τους στην Ελλάδα και μαγείρεψαν σε όποιο μέρος τους άρεσε. Η εκπομπή «Gordon, Gino & Fred Go Greek» του ITV είναι ένα ντοκιμαντέρ για τις ομορφιές της ελληνικής γης αλλά και για την πεντανόστιμη και υγιεινή ελληνική κουζίνα.

Ήδη στο Youtube έχουν κυκλοφορήσει κάποια αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ με τον Γκόρντον Ράμσεϊ να κλέβει για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις. Σε ένα από τα αποσπάσματα η παρέα του Γκόρντον Ράμσεϊ ετοιμάζει Salsa Verde στη Σαντορίνη, με δοκιμαστή μια κυρία η οποία την βρήκε αρκετά… αλμυρή.


Η γιαγιά από την Σαντορίνη που και οι τρεις αποκαλούσαν «giagia» είναι μάστερ στον μουσακά, όπως αναφέρει το συνοδευτικό κείμενο. Έτσι, με μεγάλη προθυμία ο Ράμσεϊ θέλησε να ετοιμάσει μια μοναδική σαλάτα. 

Ωστόσο, όταν η γιαγιά κλήθηκε να δοκιμάσει απογοητεύτηκε. Ο Ράμσεϊ είχε βάλει πολύ κάππαρη με αποτέλεσμα η σαλάτα να βγει αλμυρή: «Έβαλες πολύ αλάτι» του είπε και όλοι ξέσπασαν σε γέλια. Αμέσως η παρέα του άρχισε να τον πειράζει λέγοντας πως «ακόμη και οι θεοί κάνουν λάθη».

Πηγή:www.newsit.gr


Πρωτότυπη μηλόπιτα χωρίς αυγά, ζάχαρη και βούτυρο

 


Η μηλόπιτα είναι ένα γλύκισμα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και υπάρχουν άπειρες διαφορετικές συνταγές! Αυτή, όμως, είναι η πιο πρωτότυπη συνταγή για μηλόπιτα και μάλιστα  χωρίς βούτυρο, αβγά και ζάχαρη. Άρα φουλ της γεύσης, χωρίς περιττές θερμίδες και ενδείκνυται και για περιόδους νηστείας.

Η συγκεκριμένη μηλόπιτα φτιάχνεται εύκολα και με λίγα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Αξίζει πραγματικά να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή! Αν τη θέλετε πιο γλυκιά προσθέστε 50γρ ζάχαρη καστανή ή καρύδας στα μήλα και 50γρ ζάχαρη στη ζύμη.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη μηλόπιτα χωρίς αυγά, βούτυρο και ζάχαρη είναι:

4 μήλα
100γρ μέλι
350γρ σταφίδες

150ml λάδι
300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100ml χυμός πορτοκάλι
3κγ Baking Powder
2κγ κανέλα
1 βανίλια

Επί το έργον

Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε 250ml ζεστό νερό για μισή ώρα και μετά τις χτυπάμε στο Multi μέχρι να λιώσουν τελείως.

Περνάμε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι και πετάμε το φλοιό και τυχόν κοτσάνια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Διπλώνουμε αρκετές φορές ένα φύλλο λαδόκολλας, μετράμε την ακτίνα μιας φόρμας κεικ με αποσπώμενο πάτο και κόβουμε τη λαδόκολλα με ψαλίδι. Έτσι έχουμε ένα στρογγυλό φύλο και το στρώνουμε στη φόρμα για να μη κολλήσουν τα μήλα στο ψήσιμο.

Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κυδωνάτες φέτες και τα μαγειρεύουμε σε τηγάνι για 8 -10 λεπτά μαζί με το μέλι και τη μισή κανέλα. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τον πολτό σταφίδας με το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας.

Προσθέτουμε το αλεύρι, τη κανέλα, το Baking Powder, τη βανίλια και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγο μέχρι να δέσει μια σφιχτή ζύμη.

Στρώνουμε στη φόρμα τα μαγειρεμένα μήλα σε ομόκεντρους κύκλους, προσθέτουμε τη ζύμη και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και αναποδογυρίζουμε σε ένα δίσκο σερβιρίσματος.

Πηγή: mothersblog.gr


Πονοκέφαλος: Κάντε αυτό ΠΡΙΝ πάρετε κάποιο παυσίπονο

 


Πολλοί έχουν τη συνήθεια να πιάνουν αμέσως το κουτί με τα παυσίπονα στο πρώτο σημάδι οποιουδήποτε πόνου.

Το πρόβλημα είναι ότι ο πονοκέφαλος μπορεί να μην απαιτεί παυσίπονο εκείνη τη στιγμή. Πρέπει πρώτα να καταλάβουμε από πού προέρχεται κάθε φορά ο πόνος και να αντιμετωπίζουμε το σύμπτωμα και όχι την αιτία.

Εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας προτείνουν να κάνετε ένα απλό βήμα για να μειωθεί ο πονοκέφαλος προτού φτάσετε να πάρετε παυσίπονο.

Πονοκέφαλος: Πρώτα απ’ όλα πιείτε νερό, διότι μπορεί απλά να είστε αφυδατωμένοι

Πρόσφατη έρευνα που διενήργησε η OnePoll εκ μέρους της Essentia Water διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι τείνουν να παίρνουν παυσίπονο για τη θεραπεία συμπτωμάτων που σχετίζονται συνήθως με την αφυδάτωση, αντί να πιούν ένα ποτήρι νερό.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 63% των ανθρώπων τείνουν να παίρνουν αμέσως παυσίπονο στην πρώτη δυσφορία που θα νιώσουν γενικά. Και αυτό είναι και το βασικό που κάνουν πολλοί από αυτούς για τον πονοκέφαλο. Συγκεκριμένα:

  • το 43% των ανθρώπων είπε ότι παίρνει επιτόπου παυσίπονο

  • μόνο το 16% είπε ότι πίνει πρώτα ένα ποτήρι νερό

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι ο πονοκέφαλος και άλλα κοινά συμπτώματα αφυδάτωσης συχνά υποχωρούν αν πιείτε νερό για να ενυδατωθεί ο οργανισμός.

Συχνά όταν αισθανόμαστε κουρασμένοι ή ότι ξεκινάει πονοκέφαλος, νομίζουμε ότι πρέπει να φάμε κάτι ή να ανοίξουμε το συρτάρι με τα φάρμακα. Αλλά αυτό που χρειαζόμαστε πραγματικά είναι να ενυδατωθούμε”, δήλωσε η σύμβουλος της Essentia Water Health & Wellness, δρ. Dana Cohen. «Οι ερευνητές εικάζουν ότι αυτές οι κακές επιπτώσεις είναι το ενσωματωμένο ‘σύστημα συναγερμού’ του εγκεφάλου, που μας ενημερώνει ότι το σώμα μας χρειάζεται ενυδάτωση το συντομότερο δυνατόν».

Τα συμπτώματα αφυδάτωσης είναι πολύ κοινά

Τα κοινά συμπτώματα αφυδάτωσης είναι:

  • Πονοκέφαλος

  • Ζαλάδα

  • Ξηροστομία ή ξηροδερμία

  • Κόπωση

  • Δυσκοιλιότητα

  • Δυσπεψία

Σύμφωνα με την έρευνα, ο μέσος άνθρωπος βιώνει δύο πονοκεφάλους, τρεις μυϊκές κράμπες και δύο επεισόδια ζαλάδας κάθε εβδομάδα. Αυτά είναι όλα κοινά συμπτώματα χρόνιας αφυδάτωσης.

Εάν παίρνετε τακτικά παυσίπονα για να περιορίσετε τα συμπτώματα αυτά, χωρίς να πίνετε αρκετό νερό, δεν αντιμετωπίζετε την αιτία και τα συμπτώματα θα συνεχίζουν.

Πηγές: https://www.swnsdigital.comhttps://bestlifeonline.com

φωτό: iStock