ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Τέλος εποχής για την Alitalia – Έρχεται η Ita

 


Η διαπραγμάτευση της ιταλικής κυβέρνησης με την Κομισιόν για το μέλλον της Alitalia βρίσκεται σε καθοριστική φάση.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, στην θέση της αεροπορικής εταιρείας θα δημιουργηθεί η κρατική Ita με νέο λογότυπο αλλά πάντα με τα τρία χρώματα της ιταλικής σημαίας. Από τις 11.000 υπαλλήλων, αεροσυνοδών και πιλότων θα παραμείνουν περίπου  5.000, οι οποίοι όμως θα επιλεγούν βάσει ξεκάθαρων κριτηρίων.

Όσοι μείνουν εκτός Ita αναμένεται να λάβουν κίνητρα για αποχώρηση και συνταξιοδότηση ή να μπορέσουν να κάνουν χρήση κρατικής οικονομικής στήριξης (με το 80% του μισθού) για πέντε χρόνια. Το προσωπικό εδάφους είναι πιθανόν να απορροφηθεί από τα αεροδρόμια της Ρώμης, ενώ δεν είναι ακόμη σαφές αν θα ενταχθούν στην νέα εταιρία και οι εργαζόμενοι στην συντήρηση των αεροσκαφών. Ο κύριος στόχος είναι να μην υπάρξουν απολύσεις και να δοθεί νέα ώθηση στις μεταφορές φορτίου.

Όπως υπογραμμίζουν οι σχολιαστές, η ιστορία της Alitalia, είναι διαφορετική από εκείνη της Air Franceκαι της Lufthansa. Η κρίση της πανδημίας στην περίπτωσή της προστίθεται σε χρόνια προβλήματα λανθασμένων στρατηγικών επιλογών, υψηλού κόστους, χαμηλής απόδοσης, με τεράστιους μισθούς για τους μάνατζερ αλλά όχι για τους απλούς εργαζόμενους.

Σε ό,τι αφορά το κύριας σημασίας αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου η Ita θα περιορίσει απογειώσεις και προσγειώσεις (σε σύγκριση με την Alitalia) κατά 9%. Πολύ λιγότερο από το 50% που ζητούσε αρχικά η Κομισιόν.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θεωρεί την υπόθεση απόλυτης προτεραιότητας. Και πρόσθεσε ότι και ο ίδιος λυπάται ειλικρινά που το ταξίδι της Alitalia τελείωσε αλλά ήταν δυστυχώς αναγκαίο κακό.

Πηγή:www.newsit.gr

Πέθανε ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης – Είχε δωρίσει όλη την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις

 


Σε ηλικία 97 ετών άφησε την τελευταία του πνοή στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο εφοπλιστής  Ιάκωβος Τσούνης αφήνοντας ένα μεγάλο κενό.

Ο Ιάκωβος Τσούνης είχε δωρίσει στον Ελληνικό Στρατό όλη του την περιουσία, ενώ η συνεισφορά του στην Άμυνα και τις υποδομές της ανέρχεται στα 23 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία έχουν διατεθεί κυρίως για ανακαινίσεις πτερύγων και κλινικών σε στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας.

Ποιος ήταν ο Ιάκωβος Τσούνης

Ο Ιάκωβος Τσούνης γεννήθηκε στην Εγλυκάδα Πατρών το 1924. Ηταν το 13ο τέκνο της οικογενείας του Δασάρχη Πατρών Κωνσταντίνου Τσούνη και απόγονος των πολεμιστών του 1821, Λονταίων και Πετμεζαίων.

 

Σε ηλικία 16 ετών κατατάσσεται εθελοντής στον Ελληνικό Στρατό και μεταβαίνει στην πρώτη γραμμή του μετώπου στα βουνά της Αλβανίας κατά τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο  του 1940. Ο Ιάκωβος Τσούνης ήταν ο νεότερος παλαίμαχος του αντιναζιστικού και αντιφασιστικού πολέμου με διεθνή αναγνώριση. Την συμμετοχή του στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν αναγνωρίσει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Μετά την ολοκλήρωση των εγκυκλίων σπουδών του ασχολήθηκε με εκτελωνισμούς, εισαγωγές, εξαγωγές και διαλύσεις πλοίων. Είναι απόφοιτος του Ινστιτούτου Hamilton της Νέας Υόρκης. Το 1966 εισήλθε στον χώρο της Εμπορικής Ναυτιλίας και απέκτησε συνολικά 13 πλοία.

Ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης υπήρξε ειδικός σύμβουλος επί θεμάτων ναυτιλίας αμισθί του Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας. Η επιτυχημένη πορεία του ως ειδικού συμβούλου τον κατέστησε αργότερα διακεκριμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας.

Διετέλεσε  Πρόεδρος του Ιδρύματος Μελετών του Ελληνισμού στη Μεγάλη Βρετανία, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ενημέρωσης Εθνικών Θεμάτων και Δικαίων, Αντιπρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης καθώς και συνιδρυτής ιδρυμάτων και ιατρικών εταιρειών.

 


Ηταν δημιουργός του Μουσείου «Ιάκωβος Τσούνης», το οποίο δώρισε στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και εδρεύει σήμερα στο Αίγιο. Στο μουσείο αποθησαυρίζεται η πλούσια συλλογή του με αντικείμενα από τον 17ο αιώνα, ιδιαίτερης εθνικής και εκκλησιαστικής σημασίας.

Έχοντας από τον καιρό του πολέμου σεβασμό και αγάπη προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και τον ρόλο που διαδραματίζουν στην ασφάλεια της Ελλάδας, υπήρξε από την δεκαετία του 1950  δίπλα τους, με δωρεές και προσφορές, όπου υπήρχε ανάγκη.  Πρόσφερε περίπου 23.000.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων άνω των 7.000.000 ευρώ την τελευταία διετία μόνο. Ως τελευταία πράξη αγάπης και στήριξης προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, αποφάσισε να κληροδοτήσει το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του σε αυτές.

Φωτογραφίες intime

Πηγή:www.newsit.gr

Η συνταγή του αγιορείτη μοναχού Νικήτα για πεντανόστιμο ψωμί!

 


Σίγουρα οι περισσότεροι έχουν ακούσει εγκωμιαστικά σχόλια για το περίφημο αγιορείτικο ψωμί, ενώ όσοι τυχεροί έχουν επισκεφτεί το Άγιο Όρος το έχουν γευτεί κιόλας. Μάλιστα, πολλοί λένε πως τους θύμισε το ψωμί που έκαναν παλιά στα χωριά, νόστιμο, αφράτο και με μυρωδιά που δεν τη συναγωνίζεται τίποτα.

Ο μοναχός Νικήτας ο Αγιορείτης μοιράζεται τη συνταγή του, και σίγουρα τώρα που εν μέσω καραντίνας η στροφή στο σπιτικό φαγητό είναι εντονότερη από ποτέ, αξίζει να δοκιμάσετε να φτιάξετε μόνοι σας και το ψωμί για το οικογενειακό τραπέζι. Καταξιωμένος μάγειρας και ο ίδιος για πολλά χρόνια, επέλεξε μία εύκολη συνταγή για ψωμί με αλεύρι άσπρο, αλλά και ολικής αλέσεως και εξηγεί βήμα βήμα τη διαδικασία που απαιτείται για την παρασκευή του.

Όπως λέει ένα από τα μυστικά του είναι ότι σταυρώνει πάντα την κατσαρόλα ή το ταψί του πριν τα βάλει στο φούρνο. «Η μαγειρική είναι τέχνη. Θέλει πείρα, έμπνευση, υπομονή, φιλότιμο και μεράκι», εξηγεί ο μοναχός Νικήτας ο Αγιορείτης προτρέποντας τον καθένα από εμάς να ασχοληθεί με αγάπη με τη μαγειρική.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:


1 κιλό αλεύρι ολικής αλέσεως,

2 κιλά αλεύρι άσπρο,

Προζύμι (ή μαγιά νωπή 1,5 κουταλιά της σούπας),

Αλάτι (2 1/2 κουταλάκια του γλυκού),

χλιαρό νερό (όσο πάρει)

Επί το έργον:
Από το βράδυ «πιάνουμε» το προζύμι με λίγο χλιαρό νερό και αλεύρι (να είναι σα χυλός) σε μια λεκανίτσα, την οποία σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος, για να φουσκώσει ο χυλός. Το πρωί κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το χυλό με το προζύμι. (Αν το ψωμί το φτιάξουμε με μαγιά, δε χρειάζεται προετοιμασία από το βράδυ. Απλώς διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και τη ρίχνουμε στο αλεύρι).

Προσθέτουμε στη λεκάνη το ανάλογο χλιαρό νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει το αλάτι και ζυμώνουμε καλά, ώσπου να γίνει μια μέτρια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Μοιράζουμε τη ζύμη σε λαδωμένες φόρμες, τις οποίες βάζουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένες με καθαρές πετσέτες. Όταν η ζύμη διπλασιαστεί σε όγκο είναι έτοιμη για το φούρνο. Χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι την επιφάνεια και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο περίπου για μια ώρα.

Καλή σας επιτυχία!

Πηγή: mountayhos-eshop.gr