ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Γέμισε αεροπλάνα ο ουρανός της Ευρώπης




Μια ημερομηνία ορόσημο είναι η σημερινή για πολλές ευρωπαϊκές χώρες και πολλές αεροπορικές εταιρείες καθώς άρθηκαν πολλοί περιορισμοί που είχαν επιβληθεί λόγω κορονοϊού.

Έτσι, αν μπει κανείς στο flightradar θα διαπιστώσει ότι οι ουρανοί γέμισαν αεροπλάνα!


Το θέαμα είναι εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι για μήνες οι πτήσεις ήταν ελάχιστες με αποτέλεσμα πολλές αεροπορικές εταιρείες να αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και να προχωρούν σε απολύσεις ή και μείωση προσωπικού.

Πηγή:www.newsit.gr

Ευρωζώνη: Ανοίγει η συζήτηση ίδρυσης “κακής τράπεζας” για τα “κόκκινα δάνεια”




Στο τραπέζι μπαίνει η δημιουργία μίας “κακής τράπεζας” στην οποία θα μεταβιβάζονται τα “κόκκινα δάνεια” των τραπεζών της Ευρωζώνης. 

Την άποψη ότι θα πρέπει να προηγηθεί η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης με το ενιαίο πλαίσιο εγγύησης καταθέσεων πριν ληφθεί η απόφαση “κακής τράπεζας” για τα ‘κόκκινα δάνεια” εξέφρασε, ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Λουίς ντε Γκίντος.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην ιταλική εφημερίδα “La Stampa” και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΚΤ, ο ντε Γκίντος απάντησε ως εξής σε σχετική ερώτηση:

“Πρέπει να είναι σαφείς οι προτεραιότητες. Η πρώτη είναι να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση με τον τρίτο πυλώνα. Το νέο άνοιγμα και η ολοκλήρωση της συζήτησης για το EDIS (το ευρωπαϊκό πλαίσιο εγγύησης καταθέσεων) θα έστελνε ένα πολύ ισχυρό σήμα. Στη συνέχεια μπορούν να εξεταστούν άλλες λύσεις. Όταν ήμουν υπουργός Οικονομίας στην Ισπανία, η σύσταση μίας κακής τράπεζας απεδείχθη ένα έγκυρο εργαλείο. Υπάρχουν, όμως, άλλα πράγματα που πρέπει να γίνουν πρώτα. Είναι πρόωρο να γίνεται αυτή η συζήτηση τώρα”.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μίας μεγάλης αύξησης των μη εξυπηρετούμενων τραπεζικών δανείων λόγω του κορονοϊού, ο ντε Γκίντος αναφέρθηκε σε ανάλυση που έκαναν τα στελέχη της ΕΚΤ, σύμφωνα με την οποία τα σχήματα κρατικών εγγυήσεων για δάνεια, αν αναπτυχθούν πλήρως, θα μπορούσαν να μεταφέρουν κατά μέσο όρο περίπου το 30% των απωλειών που θα έχουν οι τράπεζες στον δημόσιο τομέα των χωρών της Ευρωζώνης.
“Ο αντίκτυπος των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα ήταν μειωμένος, ακόμη και αν αυτά αναμένεται να αυξηθούν”, πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ σημείωσε ότι μετά τα αρχικά γραφειοκρατικά προβλήματα, οι εθνικές εγγυήσεις για τον δανεισμό των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης άρχισαν να λειτουργούν. “Αρχικά υπήρχαν πράγματι πολλές αμφιβολίες καθώς και γραφειοκρατικά εμπόδια. Δεν ήταν ένα εύκολο έργο. 

Τώρα, ωστόσο, οι εθνικές εγγυήσεις έχουν αρχίσει να λειτουργούν. Η ρευστότητα ρέει. Αποφύγαμε τα χειρότερα”, τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμη πολλές αβεβαιότητες και ερωτηματικά όσον αφορά την ανάκαμψη της οικονομίας τη Ευρωζώνης.

“Το πιο ανησυχητικό πράγμα είναι ότι φαίνεται να προβάλλει μία ανάκαμψη δύο ταχυτήτων. Η πτώση ήταν μεγάλη παντού, αλλά σε ορισμένες χώρες ήταν μεγαλύτερη. Υπάρχει μία ομάδα πιο ανθεκτικών οικονομιών που αντέδρασαν καλύτερα από άλλες. Για την ομάδα αυτή, το ΑΕΠ θα αυξηθεί για τον λόγο αυτό με ταχύτερο ρυθμό. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία ανάπτυξη δύο ταχυτήτων στην Ευρώπη. Πρέπει να το παρακολουθούμε στενά αυτό”, σημείωσε.

“Ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε ασυμμετρίες στον αντίκτυπο από την πανδημία θα ήταν να είχαμε μία ενιαία απάντηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο”, πρόσθεσε.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μύκονος: Το πιο ακριβό πιάτο του φετινού καλοκαιριού! Δωδεκάποντη γόβα, φύλλα χρυσού και λογαριασμός που ζαλίζει




Γι’ακόμη μία φορά η Μύκονος βρίσκεται στο προσκήνιο για την ευρηματική κουζίνα της καθώς και τα πρωτοποριακά πιάτα που οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν στα εστιατόριά της.
Την τιμητική του έχει αυτήν τη φορά το DK Oyster όπου οι θαμώνες μπορούν να θαυμάσουν απο κοντά τον ορισμό του “Art of plating” σε σχήμα δωδεκάποντης γόβας από πορσελάνη να προσκαλεί γαλαζοαίματους και μη να γευθούν την πιο εξεζητημένη διάσταση της γαστρονομίας συνδυάζοντας τη δημιουργικότητα με τον αισθησιασμό.
Χρυσοί αστακοί, γαρίδες Carabinieros, χρυσά καβουροπόδαρα, αλλά και Τόμαχοκ μπριζόλες με φύλλα χρυσού και χαβιάρι Belluga μεταμορφώνουν την γαστρονομική απόλαυση σε αξέχαστη life-time experience αυστηρώς ακατάλληλη για τραπεζικούς λογαριασμούς κάτω των 6 ή 7 μηδενικών!
Για την απολαυστική εκκεντρικότητα του concept ευθύνεται το γνωστό enfant terrible της Μυκόνου Δημήτρης Καλαμαράς που διεκδικεί τον τίτλο του άξιου συνεχιστή των επιχειρηματιών της Μυκόνου που έκαναν το νησί συνώνυμο εκκεντρικότητας και κορυφαίο προορισμό του διεθνούς τζετ σετ.
Η φήμη πως μόνο το καλούπι για τις bespoke γόβες / πιάτα κόστισε €5.000 δεν επιβεβαιώνεται ούτε διαψεύδεται καθώς, όπως είναι κοινό μυστικό στην Μύκονο, το ουσιώδες είναι η αξία και όχι η τιμή. Αυτό το καλοκαίρι έχει άρωμα γυναίκας και γεύση πολυτέλειας, στο DK Oyster της Μυκόνου…

Πηγή: mykonoslive.tv