ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Αστόρι! Συγκινητικές στιγμές στη Φλωρεντία [pics, vids]

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Αστόρι! Συγκινητικές στιγμές στη Φλωρεντία [pics, vids] | Newsit.gr

Το τελευταίο «αντίο» στον Ντάβιντε Αστόρι είπαν η οικογένεια του, οι συμπαίκτες του αλλά και πλήθος κόσμου που βρέθηκε στον καθεδρικό ναό της Φλωρεντίας το πρωί της Πέμπτης (8/3).
Ο αρχηγός της Φιορεντίνα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 31 ετών από ανακοπή καρδιάς την ώρα που κοιμόταν, βυθίζοντας στο πένθος το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Στην κηδεία του, έδωσαν το «παρών» πολλές σπουδαίες προσωπικότητες του ιταλικού ποδοσφαίρου, όπως ο Τζίτζι Μπουφόν, ο Τζόρτζιο Κιελίνι, ο Πίπο Ιντζάγκι, σύσσωμες οι ομάδες της Φιορεντίνα και της Ίντερ, καθώς κι απλός κόσμος που θέλησε να αποχαιρετήσει τον αδικοχαμένο άνδρα.

Δείτε φωτογραφίες


Δείτε βίντεο


πηγή:www.newsit.gr

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Το κοτόπουλο που έζησε χωρίς κεφάλι για 18 μήνες

Το κοτόπουλο που έζησε χωρίς κεφάλι για 18 μήνες

Δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου


Ο Λόιντ Όλσεν ήταν ένας παραδοσιακός αγρότης, που διατηρούσε και χώρο εκτροφής κοτόπουλων. Μακάβριο μέν, συμβαίνει δε, τα κοτόπουλα σφάζονται για τροφή.

Ο αγρότης αυτός κατάφερε και έγινε διάσημος, όμως, όταν μια συνηθισμένη ημέρα, το 1945, πρόσπαθησε να σφάξει ένα κοτόπουλο

Εκείνη την ημέρα στο Κολοράντο, ενώ το κοτόπουλο αποκεφαλίστηκε συνέχισε να ζει. Ο αγρότης αποφάσισε να μη του δώσει τη χαριστική βολή. 

Και ενώ όλοι περίμεναν ότι σε λίγα λεπτά θα κατέληγε, αυτό συνέχισε να ζει για μέρες. Συνολικά έζησε για 18 μήνες.


Έγινε κατοικίδιο ζώο της οικογένειας, ο Όλσεν του έδινε τροφή σε υγρή μορφή, με σύριγγα κατευθείαν στον οισοφάγο. 

Οι κτηνίατροι που το εξέτασαν, βρήκαν ότι το κοτόπουλο που του έδωσαν το όνομα Μάικ, επέζησε επειδή ο Όλσεν αστόχησε και δεν πέτυχε τον εγκεφαλικό μίσχο, το ένα αυτί και την καρωτίδα. 

Το κοτόπουλο είχε χάσει την όρασή, το ράμφος του κι ένα μέρος του εγκεφάλου του, όχι όμως αυτό που επηρέαζε τις ζωτικές του λειτουργίες.


Όταν η ύπαρξη του Μάικ μαθεύτηκε, η οικογένεια δέχτηκε προτάσεις να συμμετέχει στο σόου, με άλλα παράξενα όντα, έναντι μεγάλης χρηματικής αμοιβής. Ακόμα και μεγάλα περιοδικά, όπως τα ΤΙΜΕ και LIFE φιλοξένησαν την ιστορία του.

Τραγική ειρωνεία, σώθηκε από τσεκούρι και πέθανε από ένα σπόρο, που κόλλησε στον οισοφάγο του, το 1947.

πηγή:www.e-radio.gr

Μοναστηριακές συνταγές από το Αγιο Όρος

Μοναστηριακές συνταγές από το Αγιο Όρος

Δοκιμάστε απλές και νόστιμες συνταγές από το Αγιο Όρος.

Μακαρόνια με ταραμά της Γερόντισσας Πάνσεμνης 

Υλικά
  • μισό κιλό μακαρόνια
  • 200 γραμμάρια ταραμάς
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 2 φλιτζάνια χυμός ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κουταλιές μαϊντανός
  • 3/4 φλιτζανιού λάδι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
Βάζουμε τον ταραμά σε χλιαρό νερό για μία ώρα, να ξαλμυρίσει. Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Όταν μαραθούν, προσθέτουμε την ντομάτα, ρίχνουμε τον ταραμά, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και τον μαϊντανό. Τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να πιουν¨το νερό. Βράζουμε τα μακαρόνια. Τα σερβίρουμε ζεστά, με λίγη τριμμένη φρυγανιά και τη σάλτσα.

Σουσαμόπιτα

Υλικά
  • ½ κιλό σουσάμι
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού καρύδια κοπανισμένα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • κανέλα
  • γαρίφαλο σκόνη
  • 1 κιλό φύλλα κρούστας
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • καλαμποκέλαιο για άλειμμα
  • Σιρόπι: 6 ποτήρια ζάχαρη, 8 ποτήρια νερό
Πλένουμε, καβουρντίζουμε και σπάζουμε το σουσάμι. Προσθέτουμε τα καρύδια, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο. Στρώνουμε 7-8 φύλλα, αλείφοντάς τα με λάδι. Κατόπιν αρχίζουμε να στρώνουμε διαδοχικά φύλλα για γέμιση. Στο τέλος αφήνουμε μερικά φύλλα σκέτα. Μόλις τελειώσουμε με τη διαδικασία αυτή, καίμε μισό φλιτζάνι τσαγιού λάδι και το ρίχνουμε στην πίτα. Την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα. Όταν κρυώσει η πίτα, βράζουμε το σιρόπι για 8 λεπτά και τη σιροπιάζουμε.

Αγιορείτικη ψαρόσουπα

Υλικά
  • 1 κιλό ψάρια διάφορα για βραστά
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 μάτσο σέλινο
  • 4 καρότα
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 πατάτες μέτριες
  • ¼ φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι ρύζι
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια. Καθαρίζουμε τα λαχανικά. Βράζουμε σε 1,5 λίτρο νερό τα ψάρια μαζί με τα λαχανικά ολόκληρα, εκτός από τον άνηθο. Όταν βράσουν όλα καλά, βγάζουμε τα λαχανικά και τα περνάμε από το μπλέντερ ή από το μύλο των λαχανικών, εκτός μόνο από τις πιπεριές, που τις πετάμε. Σουρώνουμε τα ψάρια, τα πετάμε και βάζουμε το καθαρό ζουμί σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε μέσα επίσης το λάδι, τον άνηθο, αλάτι και τα πολτοποιημένα λαχανικά. Όταν πάρουν βράση όλα μαζί, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 10 λεπτά. Το κατεβάζουμε και ρίχνουμε λεμόνι και πιπέρι.

 Ρυζόγαλο με ταχίνι

Υλικά
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι για σούπα
  • 1 λίτρο νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 1 φλιτζάνι του καφέ νερό
  • ξύσμα 2 λεμονιών
  • 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • ½ φλιτζάνι του καφέ νερό
  • 2 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με το 1 λίτρο νερό σε χαμηλή φωτιά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στο βρασμένο ρύζι, προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιών, το ταχίνι που το διαλύσαμε στο ½ φλιτζάνι του καφέ, χλιαρό νερό και τη ζάχαρη. Ανακατώνουμε συνέχεια. Μόλις πήξει η κρέμα, τη σερβίρουμε στα μπολ και τη γαρνίρουμε με κανέλα.


Όλες οι συνταγές είναι από το http://www.monastiriaka.gr