ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ξεχάστε το Wi-FI – Ερχεται το Li-Fi και είναι 100 φορές ταχύτερο

Το Wi-fi πέθανε, ζήτω το Li-Fi. Ερχεται και είναι 100 φορές ταχύτερο. Η νέα ασύρματη τεχνολογία προκαλεί ίλιγγο με τις επιδόσεις αλλά και τις καινοτομίες της.. 
Ξεχάστε το Wi-FI – Ερχεται το Li-Fi και είναι 100 φορές ταχύτερο 


Οπως και το Wi-Fi, το Li-Fi (Light-Fidelity) χρησιμοποιεί το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα για τη μεταφορά δεδομένων. Αντί όμως για ραδιοσήματα, το Li-Fi μεταδίδει δεδομένα σε δυαδικό κώδικα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία VLC (Visible Light Communication) που αξιοποιεί το φως από LED. Μέσα στο 2015, το νέο ασύρματο σύστημα κατάφερε να πιάσει ασύλληπτες ταχύτητες της τάξης των 224 Gigabits το δευτερόλεπτο σε εργαστηριακές δοκιμές δείχνοντας ότι έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στην χρήση του διαδικτύου. 

Αυτή τη στιγμή, το Li-Fi δοκιμάζεται σε γραφεία και σε βιομηχανικό περιβάλλον, στο Ταλίν της Εσθονίας, όπου οι ερευνητές αναφέρουν ότι κατάφεραν να πετύχουν μετάδοση δεδομένων με ταχύτητα 1 GB το δευτερόλεπτο, 100 φορές μεγαλύτερη από το Wi-Fi. 

Ωστόσο, η ταχύτητα δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα του Li-Fi. Tο σύστημα λειτουργεί με φως σε συχνότητες μεταξύ 400 και 800 TeraHertz. Το ορατό φως δεν μπορεί να περάσει βέβαια μέσα από τοίχους, γεγονός όμως που καθιστά το Li-Fi πολύ πιο ασφαλές σύστημα και λιγότερο ευαίσθητο σε παρεμβολές. 

inner

Πάντως, ενώ το Li-Fi παρότι δείχνει πολλά υποσχόμενο, δεν θα αντικαταστήσει εντελώς το Wi-Fi - τουλάχιστον όχι σύντομα. Αντ' αυτού, οι ερευνητές προσπαθούν τώρα να αναβαθμίσουν τις συσκευές με μπαταρία Li-Fi για να έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν και τα δύο ασύρματα συστήματα, ώστε να συνεργάζονται μεταξύ τους για τη βέλτιστη ταχύτητα και ασφάλεια. 

Πώς λειτουργεί 

Το Li-Fi έχει ανακαλυφθεί από το 2011 από τον καθηγητή Harald Haas του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, στη Σκωτία. Οπως κατέδειξε ο Haas θα μπορούσε να μεταφέρει περισσότερα δεδομένα με μόνο το φως ενός LED. 


Δείτε βίντεο από την παρουσίαση του Haas στο TED το 2011: 




Το σύστημα λειτουργεί με αντίστοιχο τρόπο με τον παραδοσιακό κώδικα σημάτων Μορς, χρησιμοποιώντας ορατό φως (VLC) αλλά το οποίο λειτουργεί σε ταχύτητες οι οποίες είναι πολύ υψηλές για να γίνουν αισθητές από το ανθρώπινο μάτι (συχνότητες μεταξύ 400 - 800 THz). Μάλιστα, σε μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που δημοσιεύθηκε τον Φεβρούαριο του 2015, το Li-Fi έφτασε σε ταχύτητες 224 Gigabits το δευτερόλεπτο, αρκετά γρήγορα για να κατεβάζετε 18 ταινίες του 1,5 GB η καθεμιά, κάθε δευτερόλεπτο! 

Πηγή: iefimerida.gr

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Πέθανε ο πατριάρχης της σοκολατοβιομηχανίας ΙΟΝ. Έφυγε στα 93 ο Γιάννης Κωτσιόπουλος. Δεν έδινε συνεντεύξεις, δεν φωτογραφιζόταν, δεν υποχωρούσε από τις αρχές του ...

collage1 

Σε ηλικία 93 ετών έφυγε ο Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο πατριάρχης της μεγαλύτερης ελληνικών συμφερόντων σοκολατοβιομηχανίας, της ΙΟΝ. Δεν υπήρξε ποτέ λάτρης της δημοσιότητας. Φωτογραφίες του όσο και αν ψάξει κανείς δύσκολα θα βρει και αν βρει δύσκολα θα του επιβεβαιώσει κανείς ότι είναι αυτός. Για συνεντεύξεις του ούτε συζήτηση. Πριν από 22 χρόνια όταν έμπαινα στο ρεπορτάζ τροφίμων στην «Καθημερινή» ήθελα να ξεκινήσω από την αγαπημένη μου εταιρεία, την ΙΟΝ. Στο αίτημα μου για συνέντευξη η απάντηση ήταν αρνητική αλλά σου άφηνε μια γλυκιά γεύση: «Αν θέλετε όμως μπορούμε να δημοσιεύσουμε τον ισολογισμό μας στην εφημερίδα σας». Όπως μου είπε και πριν από λίγες ημέρες, με αφορμή εκδήλωση για τα 85 χρόνια της ΙΟΝ, ο Μιχάλης Φιλιππίδης, υπεύθυνος προϊόντων της εταιρείας «στην ΙΟΝ δεν μιλάνε οι άνθρωποι, αφήνουν τα προϊόντα να μιλήσουν». Ο Γιάννης Κωτσιόπουλος πέρασε ως μεγάλος άγνωστος της ελληνικής βιομηχανίας. Αρκούν όμως τα λόγια όσων των γνώρισαν και κυρίως των εργαζομένων στο εργοστάσιο του για τους οποίους φρόντιζε να έχουν τις καλύτερες συνθήκες εργασίας, αξιοπρεπείς αμοιβές, ακόμη και στα χρόνια της κρίσης, και παροχές στους ίδιους και στις οικογένειες τους. Ακόμη και στα 93 του, μέχρι τις αρχές του 2015 ήταν ενεργός και επισκέπτονταν τακτικά το εργοστάσιο. Το τελευταίο διάστημα εκτελεστική σύμβουλος στην εταιρεία έχει αναλάβει η ανηψία του, Τίνα Κωτσιοπούλου Η ιστορία της ΙΟΝ* 85 χρόνια πέρασαν από το 1930, τότε που στην οδό Πειραιώς στο Φάληρο μια παρέα ευκατάστατων πολιτών της εποχής που αγαπούσαν τη σοκολάτα πήραν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν ένα εργαστήριο. Ηθελαν να γίνουν σοκολατοποιοί. Το 1934 το πούλησαν όμως. Τότε ήταν που οι αδελφοί Νασιόπουλοι, και στη συνέχεια οι αδελφοί Κωτσιόπουλοι, οι απόγονοι των οποίων διευθύνουν σήμερα την επιχείρηση, άρχισαν να εμφανίζονται στο προσκήνιο. Οι αδελφοί Κωτσιόπουλοι έγιναν οι μοναδικοί ιδιοκτήτες της σοκολατοποιίας παραχωρώντας στους αδελφούς Νασιόπουλου την καραμελοποιία που είχε, στο μεταξύ, προστεθεί. Η οικογένεια Κωτσιόπουλου δεν άργησε να φανεί ισχυρότερη και ικανότερη σε όλα τα ζαχαρώδη προϊόντα. Ετσι απέκτησε τελικά και τον έλεγχο της καραμελοποιίας που συνενώθηκε με τη σοκολατοποιία. 

Ο βιομηχανικός κολοσσός της ιον ΑΕ άρχισε να γίνεται μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα μετά το Β” Παγκόσμιο Πόλεμο. Σταδιακά η ΙΟΝΑΕ επεκτάθηκε στους περισσότερους από τους κλάδους των ζαχαρωδών προϊόντων. Γκοφρέτες, τσίκλες, κρουασάν προστέθηκαν στα σοκολατοειδή και στις καραμέλες, για να φτάσει σήμερα η ΙΟΝ ΑΕ να αποτελεί την ισχυρότερη και ανεξάρτητη από πολυεθνικές επιχειρήσεις ελληνική βιομηχανία σοκολάτας και άλλων ζαχαρωδών προϊόντων. Ο Ιωάννης Κωτσιόπουλος και ο κ. Καρκαζής, δύο πεισματάρηδες Αρκάδες που συνδέθηκαν από τα φοιτητικά τους χρόνια και κληρονόμησαν την περιουσία των ιδρυτών αδελφών Κωτσιόπουλων βρέθηκαν να κρατάνε το 1996 στα χέρια τους, το 100% των μετοχών της ΙΟΝ ΑΕ. Μετά από την επαναγορά μειοψηφικού πακέτου που είχε περάσει στην ανταγωνιστική (τότε) Kraft Jacob Sushard, τη εταιρεία που είχε εξαγοράσει και την Παυλίδης. Από τα Λιθοβούνια της Αρκαδίας ο Κωτσιόπουλος και από τις Ρίζες Τεγέας της Αρκαδίας ο δεύτερος, σπούδασαν μαζί οικονομικές επιστήμες στην Αθήνα και έδωσαν όρκο φιλίας που κρατούν ως σήμερα πιστά. Αυτοί οι δύο επιχειρηματίες ελέγχουν από κοινού τη μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία σοκολάτας και αυτοί ορίζουν τις τύχες της. Η εταιρεία δεν έχει κουραστεί από την πολύχρονη πορεία της και συνεχίζει να κινείται δυναμικά. Απασχολεί σήμερα 942 άτομα και με βάση τα οικονομικά στοιχεία του 2013 οι πωλήσεις της ΙΟΝ διαμορφώθηκαν σε 99,3 εκατ. ευρώ. με τα καθαρά κέρδη στα 1,51 εκατ. ευρώ.... 



Πηγη:www.mixanitouxronou.gr

Ντοπέ η Δεβετζή - ΣΕΓΑΣ: "Ανεπαρκείς οι εξηγήσεις της στην IAAF"

Ντοπέ η Δεβετζή - ΣΕΓΑΣ: `Ανεπαρκείς οι εξηγήσεις της στην IAAF`

Η Πηγή Δεβετζή κινδυνεύει να χάσει το Ολυμπιακό μετάλλιο του Πεκίνου και αυτό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Οζάκα μετά το θετικό δείγμα που προέκυψε από τον επανέλεγχο δείγματός της, το οποίο ελήφθη το 2007.







"Για την τύχη των μεταλλίων δεν μπορεί να αποφανθεί ο ΣΕΓΑΣ. Δεν είναι δικό μας θέμα. Αν τεθεί τέτοιο ζήτημα θα αποφασίσει η IAAF και η ΔΟΕ", είπε στο NewsΙt ο πρόεδρος της ομοσπονδίας στίβου, Κώστας Παναγόπουλος.

Ο ΣΕΓΑΣ ενημερώθηκε για την υπόθεση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) και ο κ. Παναγόπουλος τονίζει επ' αυτού: "Ενημερωθήκαμε από την IAAF για το θέμα και οι εξηγήσεις που της έδωσε η κ. Δεβετζή είναι ανεπαρκείς! Εμείς ειδοποιήσαμε την αθλήτρια το μεσημέρι και η διαδικασία θα κινηθεί άμεσα, διότι υπάρχει χρονικό όριο. Αργότερα θα παραλάβουμε και έναν πλήρη φάκελο από την IAAF". 

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ

"Μετά από σχετική ενημέρωση της IAAF το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας για την Χρυσοπηγή Δεβετζή.

Η IAAF ενημέρωσε το ΣΕΓΑΣ πως βρέθηκε θετικό δείγμα της αθλήτριας από επανέλεγχο, που έγινε σε δείγμα που είχε παρθεί το 2007. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη η ομοσπονδία θα προχωρήσει στις νόμιμες από τους κανονισμούς διαδικασίες".

Θυμίζουμε ότι η Πηγή Δεβετζή κινδυνεύει με δεύτερη τιμωρία, καθώς έχει υποστεί διετή αποκλεισμό και για αποτυχημένο έλεγχο το 2009 (δεν έδωσε δείγμα)... Το δείγμα που επανελέγχθηκε τώρα λήφθηκε το 2007 και αφορούσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οζάκα, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο ενδεχομένως να της αφαιρεθεί, ίσως και αυτό που πανηγύρισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (2008) και ήταν ίδιου χρώματος! 

Ο χειρισμός των υποθέσεων ντόπινγκ όταν αυτές προκύπτουν από επανέλεγχο δειγμάτων είναι λεπτός και περιπλέκεται συχνά (ειδικά όταν συζητάμε για αφαίρεση μεταλλίων).

Οταν γίνεται επανέλεγχος δείγματος, το εργαστήριο ελέγχει το β' δείγμα που είχε δώσει ο αθλητής (η λήψη είναι μία και το δείγμα μοιράζεται σε δύο δοχεία). Το α' δείγμα είναι αυτό που τσεκάρεται στον πρώτο εργαστηριακό έλεγχο και το β' καταψύχεται.

Πηγη:www.newsit.gr